ΦΛΩΡΙΝΑ Δ.Ε.Υ.Α.Φ.:Παρακαλούνται οι καταναλωτές να περιορίσουν τη χρήση του πόσιμου νερού για τις οικιακές και μόνο ανάγκες τους - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Δ.Ε.Υ.Α.Φ.:Παρακαλούνται οι καταναλωτές να περιορίσουν τη χρήση του πόσιμου νερού για τις οικιακές και μόνο ανάγκες τους

.

.

Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Δ.Ε.Υ.Α.Φ.:Παρακαλούνται οι καταναλωτές να περιορίσουν τη χρήση του πόσιμου νερού για τις οικιακές και μόνο ανάγκες τους

   Λόγω έλλειψης χιονοπτώσεων κατά τους χειμερινούς μήνες των τελευταίων ετών και των υψηλών θερμοκρασιών που παρατηρούνται κατά τη φετινή θερινή περίοδο στην περιοχή του Δήμου Φλώρινας, έχουν ελαττωθεί σε μεγάλο βαθμό τα υδατικά αποθέματα πόσιμου νερού, υπόγεια (πηγές, υδρευτικές γεωτρήσεις) και επιφανειακά (Διϋλιστήριο Δροσοπηγής και Διϋλιστήριο Σκοπού-Μελίτης).






   Ταυτόχρονα παρατηρείται σε σημαντικά μεγάλο βαθμό αύξηση της χρήσης του πόσιμου νερού από τους καταναλωτές (υπερκατανάλωση), με κίνδυνο, εάν συνεχισθεί αυτή, να διαταραχθεί η υδροδότηση στην πόλη της Φλώρινας και τους λοιπούς οικισμούς του Δήμου Φλώρινας.
   Για το λόγο αυτό, παρακαλούνται οι καταναλωτές να περιορίσουν τη χρήση του πόσιμου νερού για τις οικιακές και μόνο ανάγκες τους και να μην το χρησιμοποιούν για πότισμα, κατάβρεξη δρόμων, αυλών και άλλες χρήσεις που αποτελούν σπατάλη. Σε διαφορετική περίπτωση η Δ.Ε.Υ.Α.Φ. είναι υποχρεωμένη να προβεί άμεσα σε διακοπή των παροχών ύδατος στους υδρολήπτες που σπαταλούν τα αποθέματα του πόσιμου νερού, με παράλληλη επιβολή χρηματικού προστίμου, προκειμένου να εξασφαλισθεί η συνεχής και καλή υδροδότηση στην περιοχή αρμοδιότητας της Δ.Ε.Υ.Α.Φ.



                                                                                  Εκ της Δ.Ε.Υ.Α.Φ.