ΦΛΩΡΙΝΑ Η χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Στάθη Κωνσταντινίδη.-βίντεο - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Η χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Στάθη Κωνσταντινίδη.-βίντεο

.

.

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Η χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Στάθη Κωνσταντινίδη.-βίντεο

Σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση στην πρόσκληση του συνδυασμού μας. Πριν ξεκινήσω θα ήθελα για άλλη μια φορά να ευχηθώ σε όλους τους συμπατριώτες μας. Στους νεαρούς Φλωρινιώτες (και εννοώ όλης της περιφερειακής ενότητας)κορίτσια και αγόρια που μετά από κόπους και πολύχρονο αγώνα κατάφεραν να πετύχουν και να ανοίξουν τα φτερά τους για να τιμήσουν τους γονείς τους, τους εκπαιδευτικούς τους και τελικά την Φλώρινα.





Αλλά να στείλω και ένα μήνυμα σε όλους αυτούς που δεν τα κατάφεραν ότι η ζωή τους δεν σταματά εδώ, η προσπάθεια συνεχίζεται και μια άτυχη στιγμή δεν σταματά τον αγώνα για το αύριο και για ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας σε κάθε πτυχή της ζωής μας.
Συναντιόμαστε σε μία περίοδο κομβική για τα δημοτικά πράγματα. Στο κλείσιμο δύο ετών της δημοτικής αρχής και περίπου στο μέσον της θητείας της, οι διαπιστώσεις για την πορεία της είναι εμφανώς δυσάρεστες.
Κανένα μεγάλο έργο δεν έχει δρομολογηθεί μέχρι σήμερα. Και όταν όλοι γνωρίζουμε πως τα μεγάλα έργα απαιτούν αρκετό χρόνο μέχρι την υλοποίηση τους, καταλαβαίνουμε πως αυτή η θητεία θα περάσει χωρίς να έχει γίνει τίποτα στο Δήμο Φλώρινας.
Μόνο διαχείριση, απλή διαχείριση και τις περισσότερες φορές κακοδιαχείριση.
Εξυπηρέτηση ατομικών συμφερόντων των ημετέρων, απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντι σε όλους τους προέδρους των κοινοτήτων που δεν εξελέγησαν με τον νυν Δήμαρχο, ακόμη-ακόμη και σε εκλεγμένους προέδρους του αλλά και συνεργάτες του.
Τα χειρότερα επιφυλάσσει απέναντι σε όσους πολίτες δεν τον ψήφισαν, δηλαδή στους μισούς δημότες.
Με δύο λέξεις κακία και εκδικητικότητα στους «αντιφρονούντες». Δυστυχώς μας αναγκάζει να επανερχόμαστε συνεχώς γιατί η κατάσταση όσες φορές και αν έχουμε αναφερθεί όχι μόνο δεν αλλάζει αλλά επιδεινώνεται.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας είναι είτε φιμωμένοι, είτε άβουλοι, είτε αυλοκόλακες που περιμένουν στη σειρά να εξυπηρετηθούν και μερικοί να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη, δηλαδή δήμαρχοι.
Έργα και ανάπτυξη πουθενά.

Αλλά ας δούμε τα σημαντικότερα ζητήματα ένα-ένα.
Ζωολογικός Κήπος.
Πρέπει να ξεκαθαρίσω κάτι. Ευθύς εξαρχής η παράταξη μας είχε δηλώσει ότι δε θα διστάσει να ψηφίσει οτιδήποτε είναι θετικό και ωφέλιμο για τον τόπο μας. Έτσι πράξαμε  και για τον ζωολογικό κήπο. Στηρίξαμε ότι σχετικό ήρθε προς ψήφιση προσδοκώντας και εμείς μαζί με τους συνδημότες μας να δούμε ζωολογικό κήπο. Εις μάτην. Είδαμε αυτό που είδαν όλοι. Θα δανειστώ έκφραση ενός επισκέπτη για να ακριβολογήσω. Είδαμε έναν χώρο αναψυχής. Μπορείτε βέβαια, να ονομάσετε τον χώρο όπως θέλετε αλλά σίγουρα δεν μπορείτε να τον πείτε ζωολογικό κήπο. Έναν χώρο για τον οποίο να θυμίσω ότι δαπανήθηκαν 450.000 ευρώ, ουσιαστικά χωρίς να κατασκευαστεί σχεδόν τίποτα, αφού οι υποδομές προϋπήρχαν.  Και θα παρακαλέσω τον κ. Δήμαρχο να μην αρχίσει τις διαψεύσεις για το συνολικό κόστος. Ήδη προχθές, όταν κλήθηκε να χαιρετήσει σε μια εκδήλωση και τελικά αντί χαιρετισμού έκανε απολογισμό, ψέλλισε ότι το κόστος  τελικά ήταν περίπου 200.000 γιατί προφανώς τρόμαξε και ο ίδιος για το τι πραγματικά έγινε σε σχέση με το τεράστιο ποσό του προγράμματος. Αλλά κ. Δήμαρχε το ποσοστό της έκπτωσης σε ένα δημόσιο έργο, επ΄ουδενί δεν παίζει ρόλο στο τι πραγματικά κατασκευάζεται αλλά ουσία έχει η μελέτη που έχει προταθεί και τα έργα που αυτή η μελέτη έχει συμπεριλάβει.
Στην ουσία μιλάμε όχι για κατασκευή αλλά για εξωραϊσμό χώρου αξίας 450.000 χιλιάδων. Τώρα αν ο Δήμαρχος θέλει να πανηγυρίζει για ζωολογικό κήπο με κάποια λίγα οικόσιτα (κότες, χήνες, πάπιες, κατσίκες) θα του θυμίσω πως στην φάρμα του –λίγες εκατοντάδες μέτρα πιο πάνω, στον δρόμο για το Νέο Χωριό- υπάρχουν περισσότερα.
Ήταν μάλιστα τέτοια η προχειρότητα που δεν προβλέφθηκε στο έργο, η κατασκευή ράμπας εισόδου για τα ΑμΕΑ. Και έτσι δαπανήθηκαν επιπλέον χρήματα για κάτι από το οποίο θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει. Γι΄ αυτό πριν λίγο μίλησα και για την μελέτη.
Σκεφτείτε συμπολίτες μου ότι το έτος 2016 με τόσο αγώνα που έχει γίνει σε αυτήν την χώρα για να εμπεδώσουν και οι πολίτες αλλά κυρίως οι δημόσιοι φορείς ότι πρέπει να συμπεριφερόμαστε και να λειτουργούμε αλλάζοντας την κακή νοοτροπία μας, με τρόπο ώστε να κατανοούμε και να συμβάλουμε στην διευκόλυνση της καθημερινότητας των συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα αναπηρίας και να συμμετέχουμε στην προσπάθεια των οικογενειών τους και ειδικά στην Φλώρινα όπου εδώ και χρόνια έγιναν τεράστια βήματα προόδου σε αυτόν τον τομέα κατατέθηκε μία μελέτη χωρίς αυτήν την πρόβλεψη. Και έτσι «αναγκάστηκε» η δημοτική αρχή να προχωρήσει σε μια έξτρα ανάθεση κατά την συνήθη τακτική ώστε να καλύψει το προηγούμενο λάθος της.