ΦΛΩΡΙΝΑ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΗΡΕΜΙΑ KAI ΠΡΟΚΟΠΗ , ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΓΩΙΣΜΟΥΣ, ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΑΔΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ! - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΗΡΕΜΙΑ KAI ΠΡΟΚΟΠΗ , ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΓΩΙΣΜΟΥΣ, ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΑΔΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ!

.

.

Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΗΡΕΜΙΑ KAI ΠΡΟΚΟΠΗ , ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΓΩΙΣΜΟΥΣ, ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΑΔΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ!

Eτσι θα πανηγύριζαν οι επιτιθέμενοι ( διπλανή φωτο) τη νίκη τους στη μάχη της Φλώρινας, με την οποία θα άλλαζαν τα σύνορα και  η Φλώρινα θα γινόταν  σκοπιανό έδαφος!
 Μα, θα αντιλέξει κάποιος, εμφύλιος ήταν,όσοι σκοπιανοί και να συμμετείχαν!
 Στην Αθήνα, χωρίς αλλαγή συνόρων, ίσως!
 Εκεί θα είχε ίσως άλλο χαρακτήρα, θα είχε και 1%  κοινωνικό ή ταξικό χαρακτήρα!
  Στα σύνορα όχι!  Ούτε  0,5% κοινωνικό χαρακτήρα δεν έχει, με στρατιωτική στολή μάλιστα!


  Εδώ ποιους κεφαλαιοκράτες θα πολεμούσανε στα κατσάβραχα , δίπλα στα σύνορα;
 Στα σύνορα, εντός ζώνης 60 χλμ  στρατού εκατέρωθεν, στρατιωτικές επιχειρήσεις, με σκοπό κατάληψη πόλης από τους γείτονες  και  αλλαγή συνόρων, όχι δεν είναι εμφύλιος!
  Είναι επίθεση ξένων ή ξενοκίνητων στρατευμάτων!
  Χίλια μνημεία να στήνεις και χίλια μνημόσυνα και πορείες στα βουνά να κάνεις, δεν έχεις  στα 60 χιλιόμετρα εκατέρωθεν των συνόρων κάτι άλλο, έχεις βάναυση επίθεση κατά της πατρίδας!
  Και δεν είπε κανείς ότι έστω κι ένας σημερινός θα το ήθελε, η αυτοκριτική είναι το ζητούμενο και η ηρεμία του τόπου! Κι η μονιασμένη προοπτική στο αύριο, στη βάση,όμως , της αλήθειας!


 Να και τα πειστήρια, στην πλατεία της Φλώρινας, της  επίθεσης κατά του άμαχου πληθυσμού της πόλης από  τις  ξενοκίνητες δυνάμεις , για κατάληψη της πόλης και αλλαγή συνόρων, στην περίπτωση νίκης των επιτιθέμενων εχθρών της πατρίδας!

Να κι άλλα πειστήρια στρατιωτικού χαρακτήρα εκπαίδευσης, με στόχο  άμαχο πληθυσμό  της πόλης μας  και κατάληψη  ελληνικού εδάφους!

 Για κακή  τους τύχη όμως  ο  επιζών  της Μάχης της Φλωρίνης  Στρατηγός Κόρκας
άστραψε και βρόντηξε , λέγοντας ακόμα μια φορά την αμυνόμενη κι οφειλόμενη  αλήθεια στην οποία ξανά προσπάθησε  να  επιτεθεί το βάναυσο και άδικο ψεύδος:

  Ο  ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ  ΚΟΡΚΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

   Η  αλήθεια βέβαια δεν είναι μόνο αυτή:

   Η πληθώρα  των εγκλημάτων των επιτιθέμενων κατέστρεψε  σχεδόν ολοκληρωτικά τα ορεινά χωριά της Φλώρινας, ξεκλήρισε  σχεδόν όλα τα κοπάδια της Φλώρινας  και ανάγκασε τους κατοίκους της πόλης και των χωριών  να βγούν στα βουνά  για να υπερασπιστούν το βιός τους , τα σπίτια τους , τις οικογένειες και τη ζωή τους, όπου  μπόρεσαν , από το Υψωμα Φτερούγες Νίκης , μέχρι το Βίτσι και το Γράμμο!
    Κατέστρεψαν την οικονομία της περιοχής και την οδήγησαν στην προσφυγιά και τον ξενητεμό!
     Το κάνανε στο μεγαλύτερο βαθμό, όσο κι αν δεν το κάνανε μόνο αυτοί!

  Κι ήρθε η εθνική ανάγκη  για  συγνώμες και δεν δόθηκαν ποτέ από τους επιτιθέμενους, να γίνουν αμοιβαία δεκτές και να κλείσει η ιστορία !
  Αντίθετα, προσπάθησαν, όχι μόνο να δικαιολογήσουν αλλά και να δικαιώσουν τα εγκλήματα πολέμου κατά της πατρίδας  τους και της ιστορίας της !
   Αντί να επιζητούν την εθνική γαλήνη και την ειρήνη, παραδεχόμενοι την αλήθεια και ζητώντας συγνώμη , ξανά  προτάσσουν την αφιλότιμη ψευτιά!
    Που όμως όπως και τότε, έτσι και τώρα κανείς δεν την πιστεύει , ούτε τότε , πολύ περισσότερο τώρα!

   Τώρα που όχι μόνο το  σοβιετικό  μοντέλο τους έχει διεθνώς καταρρεύσει αλλά  και δοκιμάζεται και κυβερνητικά!


   Μα, θα πείτε αυτό  είναι δυτικό μοντέλο, δεν είναι αριστερό στην πράξη!  Πολύ νόστιμο αυτό!
   Ηταν ποτέ  αριστερό στην πράξη το μοντέλο των Δυτικών Χαζάρων Μπολτσεβίκων , που  στήθηκαν από τη Δύση  για να διαλύσουν το Ανατολικό Ρωμαικό  Κράτος του Κωνσταντίνου και των Ρομανώφ, φράζοντας  το στην Κριμαία ( Γιάλτα)  και μετά στη ΦΥΡΟΜ ;
   Μήπως δεν ήταν  η Δύση( Ιωσήφ Στάλιν και Ιωσήφ Τίτο) πίσω από τους δήθεν διεθνιστές το 1949;
   Τους δήθεν  2 κόσμους, 2 μπλοκς το Βυζάντιο, που απόσυραν κάποια στιγμή, με το Γκορμπατσώφ;
   Μήπως δεν είναι τώρα, πίσω από τον ίδιο  σλαβικό εθνικισμό στη ΦΥΡΟΜ;

   Κι αφού λοιπόν  όλες οι κοσμοθεωρίες αποδεικνύεται  ότι το Βυζάντιο  σημάδευαν στην πράξη και στην ουσία , μετά  μάλιστα το Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο η  Δύση περίμενε την τελευταία  πράξη του στα Βαλκάνια ( Νομός Φλώρινας 1949 ) για να κάνει  το ΝΑΤΟ το 1950 , όπου  στήθηκε ο ψεύτικος διαχωρισμός  του Βυζαντίου , μεταξύ λαών που γνωρίζονταν μεταξύ τους !
   Ολοι την αυτοκριτική μας!

  Και μήπως ποτέ υπήρξε  στην Ελλάδα πραγματική  Αντιιμπεριαλιστική Αριστερά(Κινέζικου Τύπου), που να στηρίζει τους Ελληνες Εφοπλιστές , ενάντια στις Πολυεθνικές;
   Επιλεκτικά στηνόταν πάντα στο Πέραμα και το Σκαραμαγκά , μη τυχόν ναυπηγηθεί κανένα ελληνικό πλοίο και πάρει η χώρα μας τζίρο ( ΑΕΠ)  4 τρις δολ. ετησίως  και πάψουν τα μνημόνια;
   Δημιουργήθηκε ποτέ  ελληνική βιομηχανική παραγωγική βάση, για να θέλει κάποιος να την κρατικοποιήσει; Το ψιλοεμπόριο βαράνε όλοι;  Ελεος δηλαδή!

   Όμως,μήπως  η  Δυση( Ατλαντική κυρίως ) , όπως είπαμε πιο πάνω δε βολεύεται με άλλη αριστερά σήμερα;

  Οπότε  που πας ρε   Κουτσούμπα να μας μιλήσεις για  Δημοκρατικούς στρατούς και κουκουναριές ξανά , στον τόπο των άστοχων εγκλημάτων και των ματωμένων ποιμενικών καπών και κοπαδιών;
   Εδώ ανακαλύψατε  την πάλη των τάξεων , την εποχή που η μη εξειδικευμένη χειρονακτική εργασία  δεν παράγει  καμμιά αξία;  Που βγήκαν ρομπότς και έχουν  πιά κινητά όλοι;
   Είδατε μήπως πουθενά να έχει  πλούτο στη Φλώρινα και δεν τον είδαμε εμείς;
   Είδατε  μήπως πολυεθνικές, που δεν τις είδαμε εμείς;

   Να σε καλοδεχτούμε ρε φίλε, όπως σε καλοδέχτηκαν οι  σαρακατσάνοι στο Πετρούλι ( αν και ούτε σε συγχώρεσαν, ούτε ξέχασαν, χωρίς ούτε 1 συγνώμη ) αλλά  κόψτε   πια το παραμύθι με τα μνημεία και τις  ορειβασίες και τα 300 άτομα στοιβαγμένα στο Διοικητήριο της Βίγλας, για να μην πληρώσετε κανά τοπικό ξενοδοχείο παραπάνω!

  Δεν την πραγματικότητα και βάλε ένα χεράκι στο Σκοπιανό, τώρα που  πήρατε χαμπάρι τι πραγματικά  έπαιζε πάντα στην περιοχή μας, κι εμείς στη Φλώρινα το ξέραμε  από πάντα , στο πετσί μας!
   Και να έρχεστε αλλά όχι  κουτοπονηριές  κι αχαριστίες , να αφήνετε και κανένα φράγκο!
  Και μη πάτε να μας  πείσετε για κάτι, πέστε με  σεμνότητα τις ξύλινες παρόλες  σας!

   Τα είπαμε λοιπόν στη νύφη αλλά να τα ακούσει  κι η πεθερά!  Άλλη πεθερά αυτή!

   Κι επειδή  λοιπόν  υπάρχει κάθε τέλος  Αυγούστου  το Βίτσι έπρεπε  εδώ και χρόνια, ποιος επίδοξος  Τσάρος Σαμουήλ  να μας  ξαλίζει  με  τον Αγιο Αχίλλειο , εκεί στις Πρέσπες;
   Και να γουστάρει όλοι να τον  προσκυνάνε  εκεί πέρα! ( αλληγορικά λέγεται , κι όποιος κατάλαβε)
    Δεν είχε δηλαδή άλλο σημείο, πιο ουδέτερο, στο Λαιμό, στον Αγιο Γερμανό;
     Δεν τίθεται δηλαδή και κάποια στιγμή  περιμετρική και πραγματική υστεροφημία, για πόσο θα βολευόμαστε  από ...απλοικές και συνεργάσιμες καταστάσεις μόνο να μας χειροκροτούν;
     Λάθος είναι ότι υπάρχει κάτι εναντίον προσώπων, ούτε καν πολιτικής,κι ο πατέρας μας αν μας προκαλούσε ιστορικά , τα ίδια θα λέγαμε!

    Γενικότερα, γιατί να υποβόσκει στον τόπο μας  η  βολικότητα απέναντι στο άδικο των γειτόνων μας; Και σε όλα της γης τα άδικα;  Κι ακόμα περισσότερο, η επιλεκτική  βολικότητα;

   Κι εσύ  ρε «ουράνιε  τόξε»  εκεί στην απομάκρυνση του  πεδίου βολής Λόφων( κι όπου αλλού) , αν νομίζεις ότι έδωσες ( με την ατολμία ή τη σκοπιμότητα  των βολικών  τοπικών πολιτικών μας ) ένα «μάθημα στον ελληνικό στρατό» ,μάθε πως αν ποτέ τεθεί  θέμα  όποιας αποστρατικοποίησης κάπου, αυτή  τίθεται παράλληλα και 60 χλμ εκατέρωθεν των συνόρων!
   Ότι άλλο μονομερές μπορεί να βρίσκεται σε μη χρήση αλλά δεν καταργείται ακόμα και  με 100 αποφάσεις ΟΤΑ!  Απλά πρόσκαιρα απενεργοποιείται!
 
   Οτιδήποτε  στα  60 χλμ εκατέρωθεν  των συνόρων, που να αφορά στρατιωτική δραστηριότητα (είτε  «εμφύλιος» να είναι, είτε πεδίο βολής είναι κλπ) είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Στρατού στο Διεθνές Δίκαιο και αλλάζει  μόνο με εσήγηση  του αρμόδιου  ΥΠΕΞ  και με  2/3  της  Βουλής !

    Κι  εκείνο πια , να κλείνουν σύνορα, για να μην περνάνε  οι  λαθρομετανάστες ;
     Όταν μας φόρτωναν  δηλαδή με άλλες περιπτώσεις καλά ήταν;
     Από την άλλη όσοι υποθάλπτουν  Μελίτες , θέσαμε ποτέ εμείς θέμα Μοναστηριών;

     Εχει κανείς την εντύπωση ότι οι έλληνες τοπικοί κάτοικοι εχθρεύονται ή μισούν κανέναν;
     Όχι βέβαια, την ηρεμία και την προκοπή τους ζητάνε, χωρίς να και τους θίγουν όμως!


  Επομένως, συνοψίζοντας, ο ακριτικός μας τόπος έχει ανάγκη από ηρεμία, ανάπτυξη , συνεργασία και καλό  επιχειρηματικό κλίμα, δεν έχει ανάγκη από εριστικότητες!
  Ας κάνουν και  καμμιά επένδυση όσοι μπορούν, μας πρήξανε  με τους εγωισμούς τους !

                              Η  ΗΡΕΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

 ΥΓ:  Το ότι μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους δεν σημαίνει εχθρικότητα ή αρνητικότητα, εποικοδομητικότητα  σημαίνει, για το καλό του τόπου μας, στη βάση της αλήθειας!