ΦΛΩΡΙΝΑ Οι πιθανοί "μνηστήρες" για την καρέκλα του Δημάρχου Φλώρινας! - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Οι πιθανοί "μνηστήρες" για την καρέκλα του Δημάρχου Φλώρινας!

.

.

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Οι πιθανοί "μνηστήρες" για την καρέκλα του Δημάρχου Φλώρινας!

Ποιοί  Υποψήφιοι Δήμαρχοι  αναμένονται, με ή χωρίς εκπλήξεις, για τον Δήμο Φλώρινας: 
   Σίγουρα είναι νωρίς, θεωρητικά όμως  η εικόνα  που υπάρχει σχεδόν έχει  ολοκληρωθεί, εκτός φυσικά του Δημάρχου Φλώρινας!
   Πρόκειται  για παλιές και νέες πιθανές  υποψηφιότητες;







 
  Από τις παλιές υποψηφιότητες  που είχαν ακουστεί ,εκτός του Συνδυασμού του κ. Κωνσταντινίδη
( που ήδη φέρεται ως υποψήφιος) , οι λοιπές υποψηφιότητες , όπως  του κ. Αργυριάδη Παντελή , του κ. Μπέλτσου Αθανάσιου ,κ.  Γκέκτση Βαγγέλη, κ. Βασιλικής  Παπαναστασίου δεν είναι βέβαιο εάν θα είναι ξανά  υποψήφιοι στις προσεχείς εκλογές του 2019, εκτός κομματικού ή λοιπού απροόπτου ή διαφορετικής δήλωσης ή τελικής καθόδου!

    Από το Συνδυασμό του  κ. Κωνσταντινίδη, εάν ο ίδιος είναι ξανά επικεφαλής δεν πρόκειται  να υπάρξει άλλη υποψηφιότητα, που να προέρχεται από μέσα του! 
     Σε περίπτωση όμως που θα αποχωρούσε, θα υπήρχαν πιθανές υποψηφιότητες του κ. Μιχάλη Τσιώκα, του κ. Σταύρου Παπασωτηρίου και ενδεχομένως του κ. Μιχάλη Χάτζιου.

   Από το συνδυασμό του κ. Γιάννη Βοσκόπουλου, εάν ο ίδιος είναι ξανά επικεφαλής, κανείς δεν θα είναι συνυποψήφιος,!
     Σε διαφορετική περίπτωση, θα υπάρχουν υποψηφιότητες Αντιδημάρχων, όπως πχ:  του κ. Χρήστου Μπαρδάκα, ενδεχομένως και της Προέδρου κ. Μούσιου Μυλωνά  Ολγας!

   Δεν μπορεί να θεωρηθεί απίθανη υποψηφιότητα  του κ. Μίμη Ηλιάδη, ακόμα και του κ. Βασίλη Γιαννάκη, ως φιλικά προσκείμενοι στον Βουλευτή κ. Ιωάννη Αντωνιάδη, ακόμα και στον εκ Καυκάσου καταγόμενο Πρόεδρο ΝΟΔΕ κ. Θεοδόσιο Καραγκιοζίδη!

   Καθόλου απίθανη δεν μπορεί εκ των προτέρων να θεωρηθεί η υποψηφιότητα του κ. Σάββα Σαπαλίδη, Προέδρου ΕΒΕ Φλώρινας, ακόμα και του παλαίμαχου, πλην δικαιωμένου από την υλοποίηση του φράγματος Τριανταφυλλιάς κ. Αιμίλιου Ασπρίδη, που μπορεί να αποτελέσει την έκπληξη από πλευράς του υπέργηρου τότε κ Γιώργου Λιάνη, που θα είναι 77 ετών το 2019.

  Τέλος διόλου απίθανη δεν μπορεί να θεωρηθεί η υποψηφιότητα του κ. Στέφανου Μπίρου, σημερινού Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Φλώρινας!
   Σε δε ακόμα πιο ευφάνταστες επιλογές κανείς δε θα μπορούσε παντελώς να αποκλείσει μελλοντική υποψηφιότητα της κ. Ελισσάβετ Παναγιωτίδου, δικηγόρου και Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας ΠΕ Φλώρινας, κόρη άλλωστε του γνωστού υποψήφιου, πάλαι ποτέ, γνωστού και αγαπητού γιατρού πατρός της!
   Ακόμα και υποψηφιότητα του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας κ. Μίμη Στεφανίδη κανείς δεν θα μπορούσε να αποκλείσει, γνωστού Βουλευτή πατρός του!
   Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει εκ των προτέρων κομματικές ή κοινωνικές προτάσεις!

   Μάλιστα δε, ουδείς δεν γνωρίζει τι θα προκύψει στο κεντρικό πολιτικό πεδίο της χώρας, στις προσεχείς εθνικές εκλογές!
    Σαφώς τον πιό κύριο και καθοριστικό ρόλο θα παίξει ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος, πάντα όμως σε διαφορετικό κοινωνικό και οικονομικό "ποτάμι" !

   Βεβαίως, όλοι οι παραπάνω υποψήφιοι συγκαταλέγονται στη λογική των 4 ΚΠΣ ή αλλιώς των ΕΣΠΑ και των ΠΕΠ, ομού με τα ΙΝΤΕΡΕG, ομοίως δε της πάλαι ποτέ κρατικής ΔΕΗ και της αφθονίας κονδυλίων και κωδικών, εθνικών και ευρωπαϊκών, που στηρίζουν όλη την πολιτεία των επιμέρους Δημοτικών ΟΤΑ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στην επίσημη κρατική δομή!



   Είναι καλό να γίνεται από τώρα η ζύμωση, για να αντιληφθεί το δημοτικό κοινό και η κοινωνία αν πρέπει  ή όχι  να  αναζητηθούν κι άλλες υποψηφιότητες κι άλλες λύσεις, με διαφορετική αφετηρία και γνώσεις και παραγωγικές, αυτοδημιουργικές  υποδομές και υποδομές πώλησης!
   Με το δεδομένο μάλιστα ότι και οι κρατικές και οι ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις αλλά και η ίδια η ΔΕΗ δεν θα αποτελούν πλέον την καλύτερη πηγή χρηματοδότησης για τον τόπο, ώστε να μη μπορεί πια να  γίνεται η διαχείρηση των ετοίμων και των δανεικών, που για καιρό ακόμα δεν θα υπάρχουν, όχι τουλάχισον στο παλιό ρετρό  μοτίβο, που συνέβαλε κι αυτό στην πολυποίκιλλη κρίση!

                                   Ο  γόνιμος προβληματισμός!