ΦΛΩΡΙΝΑ Εθνικές Εκλογές η άμεση διέξοδος! - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Εθνικές Εκλογές η άμεση διέξοδος!

.

.

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Εθνικές Εκλογές η άμεση διέξοδος!

Εθνικά  θέματα, δημοσκοπήσεις, μνημονιακές  εξελίξεις , εθνικές εκλογές και εκλογές  αυτοδιοίκησης , όσο περνάει ο καιρός θα γίνονται ένα κουβάρι , που δεν θα ξετυλίγεται, ούτε θα έχει μίτο πλέον!  H χώρα κι  ο τόπος θα πάει αύτανδρος!

    Βάλτωμα παρατηρείται  σε όλα τα σημαντικά ζητήματα, ενώ αρχίζουν πολύ εύλογα να εγείρονται ζητήματα  μείζονος εθνικής σημασίας στην εξωτερική πολιτική, κυρίως από την εξ ανατολών  γείτονα χώρα, αφού ως γνωστόν «ο λύκος στην αντάρα χαίρεται»!




   Αφενός το τρίτο μνημόνιο  δεν έχει εφαρμοστεί στην ουσία, αφού ζητήματα όπως  πχ : τα κόκκινα δάνεια  έχουν χαρακτηριστεί  σαν «καυτές πατάτες» και δεν επιλύονται, υπολογίζοντας το πολιτικό κόστος, με αποτέλεσμα η οικονομία να παραμένει μπλοκαρισμένη!
    Καμμία αλλαγή στην φορολόγηση, συνεχείς περικοπές παντού,κατά τις μνημονιακές επιταγές,η ιδιωτική πρωτοβουλία βάλλεται από παντού!
    Κι από την άλλη νόμοι άνευ ουσίας για ιδιώτες καταναλωτές και επιχειρήσεις,τύπου  Κατσέλη και Δένδια, που  απλώς κουκουλώνουν , οδηγούν σε ρυθμίσεις με τις Τράπεζες, μερικές φορές και χειρότερες από τις απευθείας ρυθμίσεις με αυτές!
    Δεν υπάρχουν κίνητρα οι επιχειρήσεις να αλλάξουν χέρια, ώστε να ελευθερωθεί η οικονομία και συνεχίζεται η υπερφορολόγηση και ο αφελληνισμός τους, με αποτέλεσμα την μείωση της παραγωγικής βάσης, την ανεργία, την μη παραγωγή και άρα ζήτηση βιομηχανικού ρεύματος, την μη εξόρυξη λιγνίνη, την τελική πώληση(;) και των παραγωγικών μονάδων ρεύματος!
     Δεν υπάρχει όραμα, σχέδιο και πλάνο στη χώρα, κι αυτό μεταδίδεται και σε όλη την επαρχία, όπου όλα είναι στάσιμα, ακόμα και έργα που έπρεπε να είχαν τελειώσει προ πολλού, όλο και λιβανίζονται, ενώ τελειώνει και το ίδιο το λιβάνι!
     Το capital control  από την άλλη, όπως τουλάχιστον δημιουργήθηκαν, έχουν ταυτιστεί με την έννοια της αναγκαιότητας, όχι της θεμιτής λειτουργικότητας, με αποτέλεσμα να επιτείνεται  η αρνητικότητα στην αγορά, κι αποθαρρύνεται  η παραγωγική και εξαγωγική δραστηριότητα...
   
   Από την άλλη οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την αξιωματική αντιπολίτευση  να καλπάζει μπροστά, με  το ΣΥΡΙΖΑ να  φλερτάρει τα παλιά περιθωριακά μονοψήφια ποσοστά του,όσο κι αν αυτό προς το παρόν δεν συνδυάζεται σε βουλευτικές έδρες , κι από την άλλη παρατηρείται άνοδος της Χρυσής Αυγής!
   Οσο περνάει ο καιρός αυτές οι τάσεις θα επιτείνονται , με παράλληλη πίεση από τους θεσμούς και τους δανειστές για την τήρηση του 3ου μνημονίου και τις ανάλογες αξιολογήσεις προς τούτο!
   Μερικοί μιλούν ήδη για 4ο Μνημόνιο!

  Από την άλλη, όσο περνάει ο καιρός θα αρχίσουν να μπλέκεται το κουβάρι των εκλογών της Αυτοδιοίκησης στις Εθνικές εκλογές , με  αρνητικό αποτέλεσμα σε όλα τα θέματα του έργου και της αυτοδιοίκησης στη χώρα μας, οπότε άκρως απαγορευτικής  γενίκευσης της εικόνας διάλυσης!

  Σε αυτή την εθνική αντάρα πολύ λογικό είναι  τα ζητήματα και της εξωτερικής πολιτικής να εντείνονται , μιας και δεν θα υπάρχει η απαραίτητη εικόνα σταθερότητας στη χώρα μας!

  Από την άλλη, οι διεθνείς συνθήκες συνεχώς και επιδεινώνονται, σε όλους τους τομείς, από διεθνή Οικονομία, Ενωμένη Ευρώπη μέχρι τις διεθνείς πολιτικές συνθήκες και διεθνείς σχέσεις!
   Τέλος το διεθνές πολιτικό κλίμα  δεν είναι ευνοϊκό  πλέον σε  αριστερές  ευρωπαϊκές και λοιπές κυβερνήσεις ανά τον κόσμο, ειδικά το δίδυμο  Τράμπ και Πούτιν!

  Αυτή την εικόνα συνεχώς  θα την χρεώνεται η κυβέρνηση  και τα κόμματα που την αποτελούν, με τα  γνωστά  αποτέλεσματα ουσιαστικά και δημοσκοπικά!
   Κυρίως της  ακυβερνησίας και της εύλογης  απελπισίας !

   Εάν  γίνουν εκλογές την ερχόμενη άνοιξη(ακόμα και με λίστα που δεν ευνοεί τα κεντροδεξιά κόμματα ), είναι η καλύτερη δυνατή διέξοδος για την κυβέρνηση, ώστε να διατηρήσει τα υψηλότερα δυνατά ποσοστά γιαυτήν!

    Εάν όχι , αφενός η χώρα θα υποστεί  όλα τα χειρότερα που θα μπορούσαν να της  τύχουν , αφετέρου η Αριστερά , κι ως ελάχιστη ιδέα ακόμα, θα εξαφανιστεί οριστικά από το ελληνικό πολιτικό προσκήνιο στη χώρα μας!
   Κι αν ακόμα  το δεύτερο είναι για πολλούς αδιάφορο, το πρώτο είναι αυτό που  καθορίζει το μέλλον μας και τα μέλλον των παιδιών μας!
                           
 


     Ο γόνιμος προβληματισμός!