ΦΛΩΡΙΝΑ Ο δρόμος είναι σημείο πώλησης, η καλύτερη βιτρίνα που υπάρχει! - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Ο δρόμος είναι σημείο πώλησης, η καλύτερη βιτρίνα που υπάρχει!

.

.

Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Ο δρόμος είναι σημείο πώλησης, η καλύτερη βιτρίνα που υπάρχει!

   Και τι πουλάει παρακαλώ, ένας δρόμος;
        Την περιοχή μας , την κουλτούρα της, τον πολιτισμό της ,τα γράμματα και τις τέχνες της, τα προιόντα και τις υπηρεσίες της, τον εαυτό μας τον ίδιο!
        Και τί  μετράει πάνω σε ένα δρόμο, η κατασκευή και η διατήρησή του, η οργάνωσή  του ή μήπως η ένταξή του στο σκοπό που επιδιώκουμε;
        Όλα μαζί αλλά κυρίως  το τελευταίο: ο σκοπός που επιδιώκουμε, η πώληση!






ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ






   Να  οργανώσουμε λοιπόν τους δρόμους μας, με σκοπό την πώληση!
  Διότι η πώληση, πάντα ήταν η πιο καλή προσοδοφόρα ιδέα, όσο και ενίοτε  η πιο χαριτωμένη εικόνα!


        Αλλά και η πιο όμορφη παραδοσιακή υπαίθρια  εικόνα πώλησης φρούτων,από το χωράφι!


        Ο δρόμος είναι ολόκληρη επιστήμη, δεν είναι μια γραμμή μετάβασης , είναι πηγή έμπνευσης και καθοδήγησης, είναι κέρδος, είναι πασαρέλα,δεν είναι χαμένος χρόνος μετακίνησης!

        Είναι η πασαρέλα της φύσης, των αξιοθέατων, των μαγαζιών σου, των υποδομών σου, της κουλτούρας σου, της ίδιας της ψυχής σου!

         Το πρώτο πράγμα που βλέπει ο επισκέπτης είναι η οδική σήμανση, οι πινακίδες!
          Πρέπει να καθοδηγούν, να επεξηγούν, να προβάλλουν, να διαφημίζουν!
          Μέχρι και η παραμικρή διασταύρωση, ακόμα και χωματόδρομοι και ορεινοί δρόμοι πρέπει να έχουν  πινακίδες αλλά και διαφημιστικά  επιχειρήσεων, πηγή εσόδων για την Αυτοδιοίκηση, που να καθιστούν οικονομικά μη επιδιωκόμενες ,ακόμα και τις κλήσεις!



           Από την άλλη, όταν η περιοχή είναι σε τρίκρατο, όπως η δική μας, πλην παράλληλα περιβάλλεται από μια απίστευτα μαγευτική φύση, είναι απαραίτητη η συνοριοφυλακή, θέλει όμως την πιο κατάλληλη εικόνα! Θέλει κάμερες αλλά και η παρουσία στην πένα!
          Πλήρης τουριστική οργάνωση, στην υπηρεσία της, δια  τουριστικής οπτικής, αστυνόμευσης!
         Θέλει για όλα αυτά τη συνεννόηση των τοπικών Αρχών και των Εξουσιών!

           Απαραίτητες είναι οι περιπολίες στους δασικούς δρόμους κλπ!
  Στην άσφαλτο όμως σαφώς και πρέπει να έχει την μορφή της Τουριστικής Αστυνομίας ή το ρόλο και αυτής  ( διπλή και τριπλή δυνατότητα υπηρεσίας) ,με παράλληλη …χαλαρή αστυνομική  feed back πληροφόρηση, μέσα από μια υποδειγματική εξυπηρέτηση κατεύθυνσης,καταλυμάτων και εστίασης, αντιμετώπισης κακοκαιρίας και λοιπών περιστατικών!
           Επίσης, διανομή τουριστικών φυλλαδίων, χαρτών  και σχετικών οδηγιών!
           Αφορμή για τη λειτουργία Τουριστικής Αστυνομίας (έστω υπηρεσιών της) είναι η ύπαρξη 2 τελωνείων στην περιοχή μας!

        Είναι πολύ αποτελεσματικό με την κατάλληλη κουλτούρα να συλλαμβάνεται μεν η όποια διασυνοριακή παρανομία, κι από την άλλη όσοι  περνούν από την περιοχή μας να πλέκουν το εγκώμιο της! Βελτίωση της προσφοράς  στο κοινωνικό έργο, την τοπική οικονομία  και την πατρίδα μαζί!

       Να βάλουμε στόχο να επιστρέψουν, με αυτό τον τρόπο  όλοι οι συνοριοφύλακες μας, με διπλό και τριπλό ρόλο! Με μεράκι και διάθεση!
         Κι από την άλλη να έχουμε οργανώσει ιδιωτικές εταιρίες ξενάγησης, συνοδούς βουνού ( με  διεθνή πρότυπα που υπάρχουν) , σε συνεργασία με όλες τις Αρχές, ειδικά με την Τουριστική Αστυνομία, τη Συνοριοφυλακή , τη Θηροφυλακή , τη Διεύθυνση Δασών, Αγροφυλακής κλπ!


         Ανεξάρτητα  από τις υποδομές οργάνωσης  του τουρισμού στην ύπαιθρο, το μεγαλύτερο μέρος  της  εικόνας βιτρίνας μας είναι οι δρόμοι μας!

         Σε εμφανή σημεία  πρέπει να δείχνουν πού υπάρχουν ξενοδοχεία, εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα , υπηρεσίες , ότι δηλαδή δεν βρίσκει κανείς συνήθως στους ελληνικούς δρόμους, με το αιτιολογικό  ότι υπάρχουν  και gps

     
 Mόνο που αυτά, μαζί με αλυσίδες, χιονολάστιχα κι ότι άλλο μπορεί να είναι απαραίτητο, πρέπει να  διατίθενται σε πώληση και τοποθέτηση από οργανωμένα συνεργεία,σε καταστήματα στήριξης  ή και σε σκηνές, παράπλευρα στους δρόμους και σε συγκεκριμένα σημεία, ώστε αφενός να υποβοηθείται η οργάνωση, αφετέρου να αποτελούν άλλο ένα  πεδίο πώλησης τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών!

     Ο δρόμος λοιπόν  είναι σημείο πώλησης κι ανοίγει τον χορό της ήπιας τοπικής ανάπτυξης, μέχρι τη βαριά βιομηχανία του τουρισμού μας, παράλληλα με τον  κλασσικό του ρόλο, των μεταφορών!          

     


                    Η  γόνιμη ελπιδοφορία!