ΦΛΩΡΙΝΑ Όξινο νερό Ιτέας και Παπαγιάννη Φλώρινας, δώρο της φύσης στην περιοχή μας! - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Όξινο νερό Ιτέας και Παπαγιάννη Φλώρινας, δώρο της φύσης στην περιοχή μας!

.

.

Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Όξινο νερό Ιτέας και Παπαγιάννη Φλώρινας, δώρο της φύσης στην περιοχή μας!

Σε   πολλά πηγάδια  στα χωριά  Ιτέα και Παπαγιάννη Φλώρινας  το νερό που  βγαίνει είναι όξινο, με πολλές ευεργετικές ιδιότητες  για τον οργανισμό!
 Οι  κάτοικοι , ακόμα και τα ζώα, το έχουν συνηθίσει και δεν το αλλάζουν με  το κοινό νερό, το οποίο τους φαίνεται  άγευστο!
AUTO SOYMPASIS







ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ
 



Η  εκμετάλλευση  όμως  αυτού του φανταστικού  δώρου της φύσης  δεν  υπήρξε ποτέ  πραγματικά η δέουσα, αυτή που θα έπρεπε να είναι, μιας και η μοναδικότητα του νερού  μπορεί να το κάνει  αφενός γνωστό στα 4 σημεία του ορίζοντα  , αφετέρου  να επιτευχθεί  μια  φανταστική ανάπτυξη στην περιοχή  αυτή του οροπεδίου της  Φλώρινας !

   Βασική στρατηγική της περιοχής  είναι γενικότερα η ορθολογική χρήση και πολυποίκιλλη εκμετάλλευση του νερού, ως αντίδοτο στο κάρβουνο, όπως η ανάρτηση που ακολουθεί:

   NEΡΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ :  ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ

     Ένα ουσιαστικό μέρος  από την παραπάνω στρατηγική είναι το τοπικό ξινό νερό:
    Το κύριο  πρόβλημα για  την πώληση στα 4 σημεία  του ορίζοντα  εμφιαλωμένου τοπικού ξινού νερού  δεν είναι μόνο  η ελλιπής  στήριξη  της Πολιτείας, από τις εποχές που έπρεπε ακόμα!
    Το κυριότερο είναι η μικρές αναλογικά  επενδύσεις στην περιοχή , οι οποίες ταυτόχρονα και δεν στηρίζονται, ούτε και μεριμνούνται  ειδικά  παραμεθόρια κίνητρα , αφού δραστηριοποιούνται στο ευαίσθητο  βορειοδυτικό τρίκρατο της χώρας μας.
   Δεν θα έπρεπε να υπάρχει  μαγαζί σε όλη τη βόρεια τουλάχιστον Ελλάδα, που να μην έχει στο ψυγείο του τα προϊόντα αυτά!  Ούτε και στην ομογένεια, όπου γης, κι όχι μόνο!
   Οπου μπορεί και δεν μπορεί να φανταστεί  κανείς!

    Δύο «ηρωϊκές»  σήμερα επιχειρήσεις , 1 σε κάθε  ένα χωριό  από τα παραπάνω, άντε και 1 στη ΒΙΠΕ Φλώρινας , κι αυτές αστήριχτες, δεν περιποιούν τιμή σε κανέναν από εμάς, από την πολιτεία κι από την πατρίδα!
    Και  δεν έχει καμία  απολύτως σημασία αν υπήρξε και 1 αποτυχημένη προσπάθεια κάποια στιγμή ή και όσες ακόμα!  Καμία  προσπάθεια δεν μπορεί να χαραμίσει την απίστευτη προοπτική!

    Τη στιγμή  μάλιστα που διεθνείς οίκοι και πολυεθνικές αναζητούν τέτοιου είδους φυσικά όξινα και μεταλλικά νερά φύσης, μαζί με τις ανάλογες τοπικές συνεργασίες!

    Μια ουσιαστική και τεχνοκρατική μελέτη σε όλο το φάσμα του  αντικειμένου, από την εμφιάλωση  του φυσικού ξινού νερού, είτε αυτούσιο ( σαν σόδα) είτε με τη μορφή αναψυκτικών πορτοκαλάδα, λεμονάδα, βυσινάδα( μπορούμε να εφεύρουμε και άλλες μορφές) δείχνει ότι  μπορεί αφενός να στηριχτούν μεγάλες επενδύσεις  από τη μια και τεράστιες αγορές από την άλλη!
   Βεβαίως, υπάρχουν παράλληλα οι προοπτικές του φυσικού μεταλλικού νερού (πηγών )Φλώρινας, καθώς και του επιτραπέζιου νερού (ορεινών γεωτρήσεων), που θα μας απασχολήσει κάποια στιγμή μελλοντικά.

    Προσοχή όμως, καμία σκέψη  δεν είναι «μπάλωμα»  θέλει  ολοκληρωμένα πλάνα, με πλήρη ένταξη σε αυτά  επιχειρήσεις, φυσικούς πόρους, οικισμούς και βιολογική ανάπτυξη της περιοχής !!!

      Η  Φλώρινα  είναι στην κυριολεξία τετραπέρατη και παντοδύναμη, αρκεί  να  ξεμάθουμε από την κάθε κακή εκδοχή του εαυτού μας και να οργανώσουμε τις καλές!




                  Κων/νος  Χ. Μπομπότας