ΦΛΩΡΙΝΑ Ο αθλητικός τουρισμός στη Φλώρινα θέλει δρόμο ακόμα! - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Ο αθλητικός τουρισμός στη Φλώρινα θέλει δρόμο ακόμα!

.

.

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Ο αθλητικός τουρισμός στη Φλώρινα θέλει δρόμο ακόμα!

Αναμβίβολα θετική είναι  η προσπάθεια που καταβάλλουν τα παιδιά της επιτραπέζιας αντισφαίρισης (πιγκ πογκ)  Σάρισες Φλώρινας , που διοργανώνουν πανελλήνιες και πανευρωπαικές συναντήσεις στη Φλώρινα, γεμίζοντας τοπικά ξενοδοχεία!
  Ανάλογη προσπάθεια γίνεται και στον τομέα του ορεινού ράλλυ αυτοκικήτου ( rally off road) και στον τομέα της ιππασίας,με τον Ιππικό Ομιλο Φλώρινας!
  Η  ορειβασία και χιονοδρομία στην Φλώρινα  έχει καλή και διεθνή παρουσία με  τον Σύλλογο Ορειβασιας Χιονοδρομίας ( ΣΟΧ  ) , τον  Σύλλογο Ορειβασίας  Φλώρινας (Σ.Ε.Ο.Φ ) και τον Φυσιολατρικό Ορειβατικό Ομιλο Φλώρινας (Φ.Ο.Ο.Φ), όλα όμως επιδέχονται βελτιώσεις και την ανάλογη στήριξη!



ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ


   Η ξιφασκία επίσης έχει δρέψει μεγάλες δάφνες σε ευρωπαικό επίπεδο, τουλάχιστον!

   Το ποδόσφαιρο σημαντικά υστερεί στον τομέα του αθλητικού τουρισμού, σε σχέση με τις παλαιότερες δυνατότητές του και σε αριθμό ενεργών ομάδων και σε  κατηγορία των ομάδων αυτών, ώστε η «ατμομηχανή» έλευσης αθλητικού κόσμου και φιλάθλων στην περιοχή μας να επιδέχεται τουλάχιστον  βελτιώσεις!

  Το μπάσκετ τοπικά  βρίσκεται ακόμα στα «σπάργανα» μιας και το φιλότιμο μόνο των παιδιών του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ Φλώρινας , άντε και μιας ακόμα ομάδας στο Αμύνταιο δεν αρκεί!

  Το χάνμπολ  ξαφνικά με το κλείσιμο επ αόριστον του Αμύντα Αμυνταίου, Α1 γυναικών , απογυμνώνει την ΠΕ Φλώρινας από 1 ομάδα στο πρωτάθλημα των γυναικών και την παρουσία του αθλήματος στην ΠΕ Φλώρινας, μετά από πολλά χρόνια!

  Επίσης λοιπά αθλήματα επιδέχονται περαιτέρω  ανάπτυξη και στήριξη όπως σκοποβολή , τοξοβολία, πολεμικές τέχνες, αιωροπτερισμός, λιμναία και ορεινά αθλήματα κλπ.

  Όλα τα παραπάνω και άλλα αθλήματα αλλά και λοιπές δραστηριότητες, όπως κυνήγι , ψάρεμα πρωτίστως συμβάλλουν στον τομέα ανάπτυξης του τοπικού τουρισμού, μαζί με τον πολιτισμό μας, ώστε να αποτελούν πρωταρχικό μας  μέλημα, σαν περιοχή!

  Δεν είναι όμως μόνο οι Αρχές του τόπου, που πρέπει να αλλάξουν στάση και αξιολόγηση!

   Είναι και η οργάνωση  εkτός από την Πολιτεία και την Αυτοδιοίκηση( όταν γίνονται αγώνες πρέπει οι υποδομές μας να υπάρχουν και να είναι επί οργανωτικού ποδός )  και της τοπικής κοινωνίας, από τους εστιάτορες ( δεν έχουμε τοπικό τσελεμεντέ κλπ) μέχρι  τους ξενοδόχους( να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους και τις τιμές τους)!

   Τέλος, η  υποδομή ξενάγησης είναι ανύπαρκτη, ενώ δεν υπάρχει καν Τουριστική Αστυνομία, μολονότι  υπάρχουν 2 τελωνεία στην ΠΕ Φλώρινας! 

    Μέχρι σήμερα οι διάφορες τοπικές  δραστηριότητες γινόταν σκόρπια και ανοργάνωτα, τουλάχιστον στο επίπεδο του τοπικού τουριστικού προϊόντος, κι ούτε καν ερασιτεχνικά, δηλαδή σε επίπεδο οργάνωσης και στήριξης του τοπικού τουρισμού! 

  Αρκούμασταν σε  κάποιες, όσες, επιχορηγήσεις  σαν  σε  επαιτεία, να φιλούν το χέρι στον τοπικό Αρχοντα, που δίνει ότι προαιρείται, άντε και μερικές τυπικές συνδιοργανώσεις για τα μάτια!

  Τα περισσότερα μάλιστα κονδύλια όχι με το κριτήριο του πόσοι άνθρωποι θα έρθουν από αλλού στις  διάφορες τοπικές δραστηριότητες αλλά με το κριτήριο της «επιτοπιότητας» , πόσοι άνθρωποι θα μαζευτούν  από εδώ  «επιτόπια» ,να ψηφίζουν εδώ, κι ας μην φέρνει κανείς ούτε 1 ευρώ στην τοπική αγορά!
  Aντίληψη που δεν φέρνει τοπική ανάπτυξη, δεν έρχεται κανείς, μένουμε μόνοι μας και γινόμαστε όλο και λιγότεροι ,διότι συνεχίζεται η απογύμνωση, η εσωτερική και η εξωτερική μετανάστευση!

  Σίγουρα  ο αθλητικός τουρισμός και γενικότερος τουρισμός, δεν αποτελεί  από μόνος του τη μόνη σωτηρία για τον τόπο μας , χρειάζεται ολοκληρωμένη αναπτυξιακή και επενδυτική στροφή στις τοπικές επενδύσεις!
   Αναμφίβολα όμως  βάζει  ένα καθοριστικά  αναπτυξιακό λιθάρι, στην σωστή κατεύθυνση…
   Για όλο τον τομέα του τοπικού τουρισμού υπάρχει πλήρες σχέδιο, που θα παρουσιαστεί με την πρώτη ευκαιρία!
 
       Κων/νος Χ. Μπομπότας