ΦΛΩΡΙΝΑ Η Ελληνικότητα των Βλάχων και η Ρουμανική Προπαγάνδα - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Η Ελληνικότητα των Βλάχων και η Ρουμανική Προπαγάνδα

.

.

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Η Ελληνικότητα των Βλάχων και η Ρουμανική Προπαγάνδα


Ως διαλυτικό στοιχείο της ελληνικής κυριαρχίας στο Ανατολικό Ρωμαικό Κράτος του Μ.Κωνσταντίνου, μετά την Αλωση!
Είναι αλήθεια ότι υπήρξαν, εξ ελαχίστων, Ρωμαίοι στρατιωτικοί  που έπαιρναν γυναίκες γόνους άλλων λαών  που καταδυνάστευαν,όπως  ο Κωνστάντιος, πατέρας του Μεγάλου Κωνσταντίνου, που πήρε γυναίκα Ελληνίδα!  Παρότι δε η Ρώμη δεν παρείχε  την ιδιότητα της  ρωμαίας πολίτη στις γυναίκες αυτές, εντούτοις τα τέκνα των Ρωμαίων ήταν κανονικά Ρωμαίοι πολίτες και στρατιώτες!
  Από την άλλη, για λόγους μαζικότητας, οι Ρωμαίοι  δέχονταν στο στράτευμα τους εξαιρετικά  επίλεκτους όλων των λαών που  καταδυνάστευαν, με ιδιαίτερη έμφαση στα ρωμαλέα υψηλόσωμα τέκνα  των ποιμένων, κι ειδικά των Ελλήνων ποιμένων ανεξαρτήτως επιμέρους καταγωγής (Μακεδόνων, Θρακών, Ηπειρωτών, Μολοσσών  κλπ), ενώ ποτέ δεν στράτευαν  κοντούς ή άλλα επαγγέλματα, ειδικά εμπόρους, τους οποίους οι στρατιωτικοί Ρωμαίοι ανέκαθεν τους απεχθάνονταν!



  Τότε  δεν υπήρχαν Τούρκοι, Βούλγαροι ή άλλοι Σλάβοι στην περιοχή, δεν υπήρχαν ούτε  Τουρκαλβανοί, Αθίγγανοι, Αλβανοί του Καυκάσου, Αβαροι κλπ, με αποτέλεσμα οι  Ρωμαίοι να στρατεύουν  όλους τους λευκούς αρχαίους  λαούς της εποχής του Αλεξάνδρου (  Ιλυριούς, Αχριάνες κλπ) , στα δε βορειότερα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ακόμα και  Δάκες ( σημερινούς Ρουμάνους)!

  Μάλιστα δε, επί των ποιμενικής καταγωγής  ελληνογενών (και μη)  στρατιωτών της Ρώμης, ευλόγως κυριάρχησε  ο  ελληνικός όρος  «βλάχοι» , από την ελληνική λέξη  του Αθηναϊκού 5ου αιώνα προ Χριστού  «βληχός» ιωνικά  ή «βλαχός» δωρικά   ( ρίζα το  βληχή ή βλαχά , που είναι  το βέλαγμα του προβάτου) , όπερ  βλάχος  είναι  ο  εξ επαγγέλματος  ή εξ ιδιότητας  ποιμένας, βοσκός ή τσομπάνος, ένδοξη τιμή και ένδοξο καμάρι των ελλήνων!  Για την ακρίβεια «βελάζος» ή «βελάχος» !
  Είναι η ώρα λοιπόν, για να ανασάνουμε Ελλάδα και Αλήθεια!  !
   Από την ίδια μήτρα βγήκε το Σκοπιανό, το Αρωμουνικό και το Τσάμικο( ποταμός Θύαμις) , από αυτή λοιπόν ,που προσπαθούν να βγάλουν κι οι Ρουμάνοι ,ως  μη Ελληνες τους Βλάχους!
  Kι  οι Ρωμαίοι λοιπόν, κι όλος ο τότε κόσμος  βλάχους  έλεγαν  τους βοσκούς , ακόμα και σήμερα, περίπου ίδια  τους λένε οι σημερινοί Αθηναίοι, πλην προσθέτοντας την έννοια του επαρχιώτη !

 Από  τη ρίζα αυτή ( «βλάχος»  δηλαδή )κι από την ποιμενική ιδιότητα  βγήκαν  πολλά μεταγενέστερα, μερικά αθώα όπως  «Τσομπάν»  που είπαν μεταγενέστερα οι Αλβανοί τους βλάχους των ρωμαϊκών λεγεώνων ( στο έπος του 1940  οι Ιταλοί το ξαναείδαν το έργο, ποιμένες ξιφολόγχοι εναντίον μαντολιναδόρων)!
Μέχρι τους Βάσκους των Πυρηναίων, των οποίων τα ποιμενόσκυλα, ακόμα και σήμερα είναι πανομοιότυπα με τον ελληνικό ποιμενικό!

Βγήκαν  βεβαίως και κάποια  χαλκεία ,μετέπειτα  της ρουμανικής προπαγάνδας, που επιδίωξε ξεχωριστή εθνότητα ( αν όχι ακραιφνώς ρουμανική, τότε ένα παρακλάδι της)  για τους βλάχους, όπως τη Βλαχία , τους  Vlachi, Walhen, Welsch, volcae, wlashi , wloshy, kioutsoyk valach , mpougiouk valach , tsintsarski( 5η λεγεώνα),κλπ! 
Κι όλα τα παραπάνω ή τα περισσότερα είναι πολύ μεταγενέστερα ( και γιαυτό) πολύ άκυρα χαλκεία ομόηχα της λέξης βλάχοι από την πραγματική ελληνική ρίζα και έννοια της λέξης!
   Ακριβώς για να πάψουν να είναι έλληνες οι βλάχοι, κι ότι άλλο ας είναι;
  Προσπάθησαν να εφεύρουν ότι ήταν δυνατόν, με ίδια, διαφοροποιημένη ή και άλλη έννοια να τονίσουν την ''διαφορετικότητα'' της  της  ελληνορωμαίκότητας των βλάχων, αφαιρώντας ότι ήταν αδυνατόν να αφαιρέσουν!  Να εξαλείψουν την ελληνικότητα από την βλαχότητα;

   Η  ιστορία  βέβαια πέρασε την ελληνικότητα των βλάχων, όπως και όλων των Ελλήνων, διά πυρός και σιδήρου, από  τις  ρωμαϊκές και βυζαντινές βίγλες , βιγλάτορες και δρουγγάριους, στους βλάχους οδίτες, στους αρματολούς και τους κλέφτες!
   Ο Διγενής Ακρίτας και το μικρό Βλαχόπουλο,ο Καστροπολεμίτης άφησαν Ελληνικά  έπη πίσω τους!


    Ολοι τραγούδησαν( μόνο ελληνικά ) για το μικρό Βλαχόπουλο, κανένας δεν είπε  ο  μικρός  ''ρουμάνος'', ούτε ο μικρός ''αρμάνος''  ή μικρός ''αρωμούνος''!

Τότε εφευρέθηκαν άλλοι τρόποι «θολώματος» ή μπερδέματος  καταστάσεων! 

H λέξη αρμάνοι ή αρωμούνοι, μεταγενέστερη  έκφραση  της ρουμανικής προπαγάνδας (μέσα 19ου αι.) κι έπειτα, προσδιόριζε πολιτικά τους ρουμανίζοντες Βλάχους του ελλαδικού χώρου και βορειότερων περιοχών.  Η πολιτική του σημασιοδότηση είχει εξ αρχής  πάρει νέο περιεχόμενο, καθώς με τον ίδιο όρο και μόνο αυτοπροσδιορίζονταν τα μέλη της "Αρμάνικης Φάρας" με έδρα το Βουκουρέστι και οι δορυφόροι τους, στις βαλκανικές χώρες.!
  Οι  ρουμάνοι μάλιστα ισχυρίζονται ότι είναι οι αρχαίοι Δάκες ( Δακία- Datsia), που εκρωμαϊστηκαν, κι ως εκ τούτου κατέβηκαν χαμηλότερα!
  Μάλιστα δε ότι είναι οι πολυπληθέστεροι όλων των λατινόγλωσσων λαών που υπηρέτησαν τους Ρωμαίους , σε τούτο δε και προσμετρούσαν όσους διδάσκονταν στα διάφορα ρουμάνικα σχολεία που στήθηκαν για το σκοπό αυτό αφενός στην ελληνική επικράτεια, αφετέρου στις λοιπές βαλκανικές χώρες!!!
  Οι ρουμάνοι ή ρουμανίζοντες υπήρξαν παραδοσιακοί σύμμαχοι και συνεργάτες των βουλγάρων και των τούρκων( αργότερα και των σκοπιανών) , μετέπειτα και των γερμανών  και εξαιρετικά  φανατικοί πολέμιοι των ελλήνων!

   Διαφέρουμε  οι Ελληνες από τους Ρουμάνους,  τους αρχαίους Δάκες, όσα Ρωμαϊκά και έχουμε μάθει αμφότεροι! Στη φωτο ο γνωστός κόμης Βλαντ!

  Στην σύλληψη μάλιστα του καπετάν Αγρα στο βάλτο των Γιαννιτσών, τα λέει όλα μια συνομιλία:
Με αναγνωρίζεις παλιορωμιέ ;  σε γνωρίζω κακόπιστε Βασιλείου, σε  αναγνωρίζω ρουμούνε κάλπικε , το μούτρο σου βρωμάει ψευτιά και προδοσία και το στόμα σου μιαν αλήθεια δεν ξεστόμισε ποτέ!
   (από το βιβλίο "στα μυστικά του βάλτου'  της Πηνελόπης Δέλτα)
    Οι ρουμανίζοντες από χρόνια προσπαθούν να προσεταιριστούν και τον όρο βλάχος, τον οποίο πολύ θα επιθυμούσαν να είναι συνώνυμος ούτε λίγο ούτε πολύ του Ρουμάνου ή του Ρουμανίζοντος!
 
     Είναι η ίδια μήτρα όπως η σκοπιανή, που προσπάθησε αφενός να βγάλει τον Παύλο Μελά σαν "παρακράτος των Αθηνών''και τους γηγενείς Μακεδονομάχους σαν ξέχωρους, κι όταν αυτό περάσει,  μετά να τους πάρουν 100% οι σκοπιανοί ως δικούς τους, για να στηρίξουν το Ιλιντεν ως Σκοπιανό, κι όχι  ως Βουλγαρικό! ( τα χαλκεία συγκοινωνούν μεταξύ τους) ! 

    Είναι η ίδια μήτρα που κρατάει σήμερα "αλλότριο"( εντός άλλου των ελλήνων  κράτος) το ελληνικό Μοναστήρι της ΦΥΡΟΜ, μέχρι το Κρούσσοβο, κι έχει κιοτέψει;  ή αποπροσανατολιστεί  σύμπαν το ελληνικό στοιχείο!

    Στη ΦΥΡΟΜ δεν αναγνωρίζεται κανείς ελληνόβλαχος, αναγνωρίζουν μόνο τους ρουμανίζοντες, δεν είναι τυχαίο!  Κι όλοι οι πολιτικοί μας και οι τρανοί άνθρωποι χρόνια κωφεύουν!
    Ενώ αν απλά και μόνο ενωθούν οι Βλάχοι, οι Ηπειρώτες κι όλοι οι Ελληνες εντός κι εκτός ΦΥΡΟΜ το σκοπιανό παιχνίδι έχει λάβει τέλος, τουλάχιστον μέχρι Κρούσσοβο!

  Το ίδιο πήγε να κάνει η Αλβανική Κυβέρνηση και έλαβε την απάντηση από  την Ομοσπονδία των Βλάχων της Αλβανίας:  Δεν είμαστε ξεχωριστή Εθνότητα, ανήκουμε στην Ελληνική Ομογένεια!

    Η γνήσια λοιπόν γάργαρη πανάρχαιη  ελληνική βλαχιά, πήγαν να τη μαγαρίσουν  με διάφορα παιχνίδια και τεχνάσματα, για τις διεθνείς σκοπιμότητες , ως συγκοινωνούντα «χάλκινα»  δοχεία!
   Δεν πρέπει συνεπώς οι ελληνόβλαχοι να δίνουν αφορμές κανενός κενού ή παραλληλισμού ούτε  σε νεόκοπα ψεύτικα κρατίδια, ούτε σε παλιότερα ή νεότερα  χαλκεία!

    Βεβαίως όλα τα παραπάνω χαλκεία και οι μήτρες αναφέρονταν σε διεθνείς σκοπιμότητες!
    Το απώτερο διεθνές  πρόβλημα ήταν, αφενός  η εναιότητα των βαλκανίων, ως μέρος του παλιού Βυζαντίου και το επιπλέον  γιαυτούς να μην προχωράει η πιο ισχυρή δυναμική  ελληνικής κυριαρχίας  σε όλη την Νότια Ανατολική Ευρώπη :  ο ελληνοβλάχικος  παράγοντας !
    Γιατί είναι οι Ελληνόβλαχοι που μπορούν να ξανακάνουν Ελλάδα, όλη τη Νοτοανατολική Ευρώπη!
    Ακριβώς γιατί φέρουν,όχι μόνο την έμφυτη ελληνική ικανότητα, ευφυϊα  και φιλομάθεια αλλά κυρίως την ποιμενική, άρα θεία, λαγαρότητα καταγωγής!




       Ο βληχός  Ζεύς