ΦΛΩΡΙΝΑ Πραγματοποιήθηκε χθες η πανηγυρική εκδήλωση για τον εορτασμό της 105ης επετείου των ελευθερίων της Φλώρινας, κατά την 8η Νοεμβρίου 1912.Βίντεο όλη η εκδήλωση. - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Πραγματοποιήθηκε χθες η πανηγυρική εκδήλωση για τον εορτασμό της 105ης επετείου των ελευθερίων της Φλώρινας, κατά την 8η Νοεμβρίου 1912.Βίντεο όλη η εκδήλωση.

.

.

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Πραγματοποιήθηκε χθες η πανηγυρική εκδήλωση για τον εορτασμό της 105ης επετείου των ελευθερίων της Φλώρινας, κατά την 8η Νοεμβρίου 1912.Βίντεο όλη η εκδήλωση.

Πραγματοποιήθηκε χθες, στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του δήμου Φλώρινας, η πανηγυρική εκδήλωση για τον εορτασμό της 105ης επετείου των ελευθερίων της Φλώρινας, κατά την 8η Νοεμβρίου 1912.
Τον πανηγυρικό της επετείου εκφώνησε ο συντοπίτης μας Στρατηγός κ. Γεώργιος Μπασιακούλης, με θέμα «Η απελευθέρωση της Φλώρινας στο πλαίσιο των νικηφόρων αγώνων του έθνους κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους».






ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ



Η ομιλία του κ. Μπασιακούλη καθήλωσε το ακροατήριο με το πλήθος των πολύτιμων στοιχείων που παρέθεσε. Κινήθηκε δε σε τρεις άξονες: α) γενική στρατιωτική κατάσταση της Ελλάδας πριν το 1912, β) το κάδρο των Α' και Β' Βαλκανικών Πολέμων, γ) οι επιχειρήσεις για την απελευθέρωση της Φλώρινας.
Ακολούθησε η παρουσίαση ιστορικών εγγράφων, σε ψηφιακή μορφή, του δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους. Ο προϊστάμενος των ΓΑΚ, Ιωάννης Καρατζάς, παρέδωσε στον δήμαρχο Φλώρινας 97 βιβλία πράξεων του δημοτικού συμβουλίου και συνολικά 30.575 ψηφιοποιημένες σελίδες για το χρονικό διάστημα από 3/12/1912 μέχρι 25/5/1998.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη χορωδία γονέων και φίλων του Ωδείου Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας και τη νεανική χορωδία του Ωδείου υπό τη διεύθυνση της κ. Ανδρέια-Μιρέλλας Διδασκάλου, με τη συνοδεία της μαντολινάτας του Ωδείου υπό την επιμέλεια του κ. Ευάγγελου Καραμπέτσου.