ΦΛΩΡΙΝΑ H κατάρα της πυριτιδαποθήκης των Βαλκανίων : Γιατί η χρήση της λέξης Μακεδονία είναι ζάχαρη στον καρκίνο, βλάπτει τη ΦΥΡΟΜ και την Ευρώπη! - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : H κατάρα της πυριτιδαποθήκης των Βαλκανίων : Γιατί η χρήση της λέξης Μακεδονία είναι ζάχαρη στον καρκίνο, βλάπτει τη ΦΥΡΟΜ και την Ευρώπη!

.

.

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

H κατάρα της πυριτιδαποθήκης των Βαλκανίων : Γιατί η χρήση της λέξης Μακεδονία είναι ζάχαρη στον καρκίνο, βλάπτει τη ΦΥΡΟΜ και την Ευρώπη!

Η σκοπιανή εκδοχή της ιστορίας!
Είναι αλήθεια ότι ο προσεταιρισμός της λέξης Μακεδονία από τον Τίτο έγινε ως μια προσπάθεια λόγους φραξίματος προς βορρά του Ανατολικού Ρωμαικού Κράτους, ως «κρατίδιο τριβής κι έριδας»  των λαών και μόνιμης διαμάχης τους, ώστε να μη μπορεί να συνενωθούν ποτέ και να γίνουν Βυζαντινή Ομοσπονδία! Αυτό ήταν η αρχή, που δημιούργησε κι άλλα!
  Κύριος τρόπος εσωτερικής συνοχής των Σκοπίων ήταν η εξαγωγή των εσωτερικών τους αντιθέσεων με αλυτρωτικού τύπου εριστικότητες και σφετερισμούς, νομίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται εσωτερική ομογενειοποίηση, σε συνδυασμό με  την παραχάραξη και οικειοποίηση της ιστορίας, της γλώσσας, του έθνους και της εκκλησίας των γειτόνων τους!



  Κάθε  τι που βοηθούσε ή ενίσχυε αυτή την έσω ομογενοποίηση υιοθετήθηκε και δεν ήταν μόνο ο ψευτοαρχαιομακεδονισμός, ήταν ο ελληνικός εμφύλιος, η ρουμανική προπαγάνδα, η παλιά διαμάχη πρώην Εξαρχικών και πρώην Πατριαρχικών , επίσης η κλοπή όλων των ιστοριών από όλους τους γείτονες κλπ
   Στην πραγματικότητα, αυτή η προσπάθεια  σε ένα βαθμό, πέτυχε στο να πιστέψουν κάποιοι το ψέμα, ( αρχή του καρκίνου) ήταν όμως μια ανομοιογενής μειοψηφία, που έδινε την ψευδαίσθηση ότι πρέπει να συνεχίσουν, με αποτέλεσμα να έρθει η πραγματική απομόνωση από τους γύρω λαούς και από την διεθνή κοινότητα!
  Εκεί κατανόησαν ότι δεν βοηθάει ο αρχαιομακεδονισμός και χρειάζεται στροφή σε νεομακεδονισμό!
  Κι έσεται η δευτέρα καρκινική πλάνη χείρων της πρώτης!
   Γιατί αφενός αυτό έγινε σε μεγάλο βαθμό από την πίεση της Αλβανικής μειονότητας στη πολυεθνική γείτονα χώρα , κι όχι από  κάποια δική τους αλλαγή σκέψης, που σημαίνει ότι οι εσωτερικά καταπιεζόμενοι λαοί όχι μόνο δεν ομογενοποιήθηκαν αλλά εντάθηκαν οι διαλυτικές τάσεις, στο βαθμό του ψέμματος και της έσω καταπίεσης! 
   Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι αν δεν υπάρξει αναγνώριση όλων των εθνικοτήτων και των γλωσσών στη γείτονα, κι επιμένουν στον μακεδονισμό ( έστω νεομακεδονισμό) , όχι μόνο θα αυξηθούν οι εντάσεις και οι εσωτερικές διαμάχες αλλά θα πάρουν και πιο διαλυτική μορφή!
   Σκεφτείτε να μπεί σε ΕΕ και ΝΑΤΟ η ΦΥΡΟΜ με το όνομα «Νέα Μακεδονία» υποθετικά, κι η βομβαρδισμένη Σερβία που της πήραν το Κόσσοβο ( τα ιερά της Μετόχια) αποφασίσει ( με τη συνδρομή της Ρωσίας ) να τα πάρει πίσω, μαζί με το Τέτοβο και εισβάλλει στη ΦΥΡΟΜ!
   Θα ζητήσει, είναι βέβαιο από την  ΦΥΡΟΜ, να πάρει θέση ή με τους Σέρβους σλάβους ή τους Αλβανούς, δεν θα την εμποδίσει το όνομα!
  Δεν θα την πειράξει όμως αν  πρωτίστως  έχει αποκαταστήσει την Σερβική Εκκλησία στη ΦΥΡΟΜ, έχει πολυεθνική ισοπολιτεία και συμμετοχή στην Σκοπιανή Κυβέρνηση και Σέρβους!
  Η Ελλάδα που πούλησε το όνομά της δεν θα έχει καμία διαπραγματευτική ισχύ και δεν θα μπορέσει να βοηθήσει την πολυεθνική γείτονα ούτε την ειρήνη στην περιοχή, θα έχει ακυρωθεί!
  Αλλά και σε λοιπές συνθήκες διεθνών ανταγωνισμών θα ενισχύοναι οι φυγόκεντρες τάσεις στην ψεοδομακεδονία( βόρεια ή νέα κλπ) , ενώ δεν θα επηρεάζεται με την αναγνωρισμένη εσωτερική της πολυεθνική ισοπολιτεία, με ανάλογο μη κλοπιμαίο όνομα, εφόσον την κατανοήσουν και την υλοποιήσουν!
    Το ψευδοκρατίδιο  δεν θα μπορέσει να επιζήσει στο βαθμό του( αναγνωρισμένου γεωγραφικά)  ψεύδους  του, ενώ  αντίθετα δεν θα επηρεαστεί αν έχει πλήρως εναρμονιστεί με την εσωτερική πολυεθνική του αλήθεια!

    Την στιγμή μάλιστα που επαναπροσδιορίζονται ρόλοι στον κόσμο κανένα ψέμα δεν θα μπορέσει να αντέξει για πολύ, «θα εμπλέκονται έσω κι έξω δυνάμεις κι αντί να οικοδομούμαι έναν κόσμο εμπιστοσύνης και σταθερότητας, θα οικοδομείται  κόσμος αποσταθεροποίησης»!
    Λόγια του Κώστα Καραμανλή, που έβαλε το Βέτο στο Βουκουρέστι, για το καλό όλων!

   Ο  σημερινός  διπλωματικός μας  ερασιτεχνισμός(τουλάχιστον)  από την εποχή του ΣΝΟΦ οδήγησε ακόμα και τις ΗΠΑ στην πειθώ  του  σκεπτικού  μιας σύνθετης ονομασίας σήμερα , που κουκουλώνει την σαπίλα, παρότι αναδύονται οι καρκινικές οσμές! 
    Σίγουρα και σαφώς δεν δημιουργήθηκε το ψευδοκρατίδιο για να ζήσει για πάντα, ειδικά στηριζόμενο σε ψέματα που ενοχλούν όλους γύρω του!
   Οποιος (τεράστια πια ) μορφωμένος αλλά πολύ μακριά νυχτωμένος εκατέρωθεν επιθυμεί διπλές ονομασίες, επιθυμεί διπλές και πολλαπλές εντάσεις στο προβλέψιμο μέλλον!
   Οποιος σήμερα και για οποιοδήποτε λόγο δεν συμβάλει στην αναγνώριση άλλων ψευδών στο γειτονικό κρατίδιο την σωτηρία του κρατιδίου απεργάζεται και τη σταθερότητα της περιοχής!
   Κι όποιος αντίθετα αναζητεί διπλές ονομασίες δυναμιτίζει τις εντάσεις των φυγόκεντρων αφενός εντός κι αφετέρου πέριξ !  Σαν να δίνει διπλή δόση ηρωϊνης σε  ψιλοχασικλήδες!
    Η  αναγνώριση  του πολυεθνικού κρατιδίου  απλά ή σύνθετα ως Μακεδονία  καθιερώνει επίσημα την κατάρα  της πυριτιδαποθήκης στα  Βαλκάνια με  το μύθο  της σκλαβωμένης Μακεδονίας!
       Ολοι όσοι θέλουν πόλεμο μέσα από τη ΦΥΡΟΜ θα ξεκινάνε τις βλέψεις τους, χρησιμοποιώντας, κατά περίπτωση  τον αλυτρωτισμό τους:
       Οι  Σέρβοι  εναντίον των Βουλγάρων θα  χρησιμοποιούν  τη Μακεδονία του Πιρίν!
        Οι  Τούρκοι και οι Βούλγαροι  εναντίον της Ελλάδος  θα χρησιμοποιούν τη Μακεδονία του Βαρδάρη!
         Οι  Αλβανοί θα έχουν βρεί  τον αδύναμο  κρίκο να περάσουν τον εθνικισμό τους, ακριβώς γιατί μια απομονωμένη  φαντασμένη και εριστική με όλους ΦΥΡΟΜ , κι όχι μια σταθερή πολυεθνική χώρα αναγνωρισμένη από όλους θα αποτελεί βούτυρο στο ψωμί του δικού τους μεγαλοιδεατισμού!
        Η  Ρωσία, οι  Ηνωμένες Πολιτείες , ακόμα και η Κίνα θα βρίσκουν βάση  διάφορων πολιτικών παιχνιδιών τους στα Βαλκάνια!
         Η Ελλάδα, όσο κι αν δείχνει  αυτό  απόμακρο, με  τη χρήση μερική ή ολική του ονόματος Μακεδονία θα θελήσει, με κατάλληλη ευκαιρία να την απελευθερώσει , έστω τις περιοχές  μέχρι  Κρούσσοβο, ως αλησμόνητες πατρίδες!
        Ολοι θα ζητούν την αναγνώριση  των εθνικών τους μειονοτήτων που καταπιέζονται, οι γλώσσες και τα έθνη και η ιστορία συνεχώς θα ζητάει δικαίωση!



       Το φάντασμα του Τίτο  θα γυρνάει στα Βαλκάνια και θα τα στοιχειώνει, μαζί με όλα τα ιστορικά ζόμπι!  Θέλουν επιτέλους ταφή!

    Οι διαπραγματεύσεις  διπλής ονομασίας δεν επιλύουν το πρόβλημα, το κουκουλώνουν, το πασαλείφουν και το επιτείνουν, ρίχνουν ζάχαρη στον καρκίνο!
     Όχι, δεν πρέπει να  γλυκάνουμε για να πεθάνουμε κανέναν!

     Oσοι αγαπούν τους λαούς της γείτονος και την γειτονιά μας την ειρήνη και το μέλλον της Ευρώπης θα πρέπει να παρακαλούν και να ενεργούν  να μην  προχωρήσει καμία  κατάρα για υποτιθέμενη λύση!

      Ο  Γραικομάνος Μακεδών


     YΓ:  1) Η  λέξη  μηκεδονία ( δωρικά μακεδονία)  δεν αντιγράφεται, δεν αποδίδεται   στο σημαινόμενο της  με καμιά άλλη ξένη λέξη:  Στα σλαβικά η έννοια της μεγάλης γης είναι golema zemia!
           Aπό την άλλη mak-o-vitsa στα σλαβικά σημαίνει παπαρούνα!

            Συνεπώς  η λέξη  makedonigia στη γλώσσα των σκοπιανών σημαίνει  «παπαρουνοειδής»!
            Από την άλλη  makedonski στη γλώσσα των σκοπιανών σημαίνει «παπαρουνόπουλοι»
             Η τεράστια θεία δίκη στους ανιστόρητους χθεσινούς και περαστικούς  σημερινούς διπλωμάτες εκατέρωθεν, που απεργάζονται τις σύνθετες, ξένες για τους σλάβους, λέξεις :
             Νova makedonigia  =    Νέα παπαρουνοειδής ( Παπαρουνία- poppy Land)
              Gor na makedonigia =  Bόρεια παπαρουνοείδής ( Παπαρουνία-Poppy Land )
              Επομένως, είναι πολύ κρίμα να βλέπεις τόση πρεμούρα, αφενός γραφική, αφετέρου με τόσο μίσος απέναντι στην αλήθεια, για να τιμωρηθεί η ιστορία και η αλήθεια, με ολέθριες συνέπειες για την περιοχή, την ιστορία και τους λαούς , για μια παπαρούνα!
                Kάλπικη λίρα διαπραγματεύονται, ενώ στην πράξη είναι μόνο ένα κουμπί!
                 Και  για ένα κουμπί, αντί για κάλπικη λίρα,ζητούν να συνεχίζουν να μάχονται  λαοί!
               Να συνέλθουν σήμερα στην Ελλάδα και την Κεντροβαλκανική Δημοκρατία του Βαρδάρη, φτάνει πια τόσα χρόνια ταίζουν όλους με την αποδοχή και τη στήριξη ολέθριων ψεμμάτων!

               2) Για ένα τρύπιο δολλάριο συνεπώς ( ψεύτικο όνομα) δεν αξίζει τόσο αίμα, σύμφωνα και με τον τίτλο του ομώνυμου γουέστερν παρακάτω:
         
Φωτογραφία του Kostas Mpompotas.