ΦΛΩΡΙΝΑ ΣΚΟΠΙΑΝΟ : ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΓΡΑΜΜΗ ΚΙ ΑΜΕΣΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΔΙΧΑΣΜΟΥ! ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΩΡΙΝΗΣ ΛΥΣΗΣ! - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : ΣΚΟΠΙΑΝΟ : ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΓΡΑΜΜΗ ΚΙ ΑΜΕΣΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΔΙΧΑΣΜΟΥ! ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΩΡΙΝΗΣ ΛΥΣΗΣ!

.

.

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

ΣΚΟΠΙΑΝΟ : ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΓΡΑΜΜΗ ΚΙ ΑΜΕΣΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΔΙΧΑΣΜΟΥ! ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΩΡΙΝΗΣ ΛΥΣΗΣ!

Είναι γεγονός ότι από πριν, σε κάθε περίπτωση  που  πηγαίνει  για εθνικές διαπραγματεύσεις μια οποιαδήποτε χώρα, πρέπει υποχρεωτικά να έχει καθορίσει την ενιαία εθνική της γραμμή και ποτέ μετά να μην αναλώνεται σε εθνικές αντιπαραθέσεις!
         Στη δική μας περίπτωση  όχι μόνο δεν ξεκίνησε εξαρχής μια τέτοια αναζήτηση αλλά έγινε προσπάθεια, δια πυρός μάλιστα και σιδήρου, να επιβληθεί η γραμμή του Υπουργείου Εξωτερικών της Κυβέρνησης, μάλιστα δε και με προαναγγελία ειλημμένων αποφάσεων, που συνοδευόταν από αφορισμούς προς όλους τους διαφορετικά σκεπτόμενους, ότι δεν επιθυμούν λύσεις έως ότι είναι ακραίοι ,όσοι έχουν άλλη άποψη!



ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ


     Απομόνωση και αποκλεισμός της δυνατότητας εθνικής γραμμής από την αρχή και μυστική διπλωματία έως ερήμην διπλωματία στο Νταβός, χωρίς καν ήδη διακομματικές  αποφάσεις! 

     Κι όταν ήρθε 1  Συλλαλητήριο , συνεχείς διαβουλεύσεις κι εξαγγέλθηκε και 2ο  Συλλαλητήριο, γράφτηκε  για πιθανότητα και δυνατότητα παραίτησης του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, τότε ήρθε ο κόμπος στο χτένι!

     Και άρον άρον πήγε ο  Πρωθυπουργός  στον Πρόεδρο Δημοκρατίας , για να τον ενημερώσει, κατόπιν εορτής, υπό τον φόβον  της αυτού παραιτήσεως!  Κι εκεί διπλωματικά μεν, πλην τα άκουσε:

"Να προστατέψουμε την Ιστορία, το ελληνικό και το ευρωπαικό δίκαιο, ακόμα κι αν διαφωνούμε", ήταν το "τράβηγμα αυτιού" από τον Πρόεδρου Δημοκρατίας!
"Να μην δεχτούμε τον αλυτρωτισμό των γειτόνων" ήταν το φρένο προς κάθε εκπτωτική μας ακόμα και σκέψη, με το πρόσχημα της λύσης!

Και να μην βγάζουμε ακραίους όλους όσους υπερασπίζονται τις θέσεις του θεσμού του  Προέδρου Δημοκρατίας ( ως συνέχεια της  παλαιότερης Απόφασης του θεσμού του Προέδρου Δημοκρατίας με τους πολιτικούς αρχηγούς), συμπληρώνουμε όλοι εμείς!

Ο Πρόεδρος Δημοκρατίας άξιος συγχαρητηρίων , διότι ακολουθεί την "Συνέχεια της Αρχής" του Ελληνικού Κράτους, εν όψει όποιων νεοφανών  μειοψηφικών  απόψεων , χωρίς να έχουν κυρωθεί από Δημοψήφισμα, το οποίο και ζητούν τα λαικά Συλλαλητήρια!
 Το μεγάλο πρόβλημα είναι η μη εμπιστοσύνη στους πολιτικούς μας σήμερα, δεν εμπιστεύεται κανείς την κυβέρνηση και τους πολιτικούς Αρχηγούς, στα εσωτερικά κυβερνητικά παζάρια τους!

Την Εθνική Γραμμή την χαράζει ένα Δημοψήφισμα, όχι η Βουλή, ούτε οι σημερινοί Πολιτικοί Αρχηγοί, λέει σύσσωμος ο λαός μας, που αναμφισβήτητα δυσπιστεί στη σημερινή πολιτική, εν γένει!

  Και πολύ λογικά, διότι όλοι γνωρίζουν, αφενός τις εξωτερικές προς την χώρα μας πιέσεις, από την άλλη  τις απόψεις  πολλών βουλευτών της Κυβέρνησης , που από χρόνια αποκαλούν την ΦΥΡΟΜ σκέτη Μακεδονία, με τις δηλώσεις τους!
   Επίσης με φιλικές σκέψεις προς την παλιά ΣΝΟΦ ;( Σλαβομακεδονική οργάνωση μέσα από το ΚΚΕ, στην εποχή του Εμφυλίου, που την κατάργησε το ίδιο το ΚΚΕ) !
    Δηλαδή πάμε να λύσουμε ένα θέμα με εθνική μειοψηφία αλλά εκ των προτέρων αφενός προπηλακίζουμε φραστικά όσους διαφωνούν, αφετέρου προκύπτει το φρικτό ερώτημα:
    Πάμε ιδεολογικά να δικαιώσουμε τα ακραία γεγονότα του Εμφυλίου και μάλιστα όντας άκαπνοι;
    Ο κ. Κοτζιάς γεννηθείς το  1950 και κ. Τσίπρας  το 1974!

     Είναι γνωστό ότι το ίδιο το ΚΚΕ δεν επέτρεψε στον στημένο άκαπνο (γεννηθείς 1974 ) κ. Γκρούεφκι να ασχημονήσει ξανά με αναβίωση  του Ελληνικού Εμφύλιου :  τον κατήγγειλε  ευθέως ως  φιλοατλαντιστή και τον απομόνωσε  από το εσωτερικό της χώρας μας!
     Η  κ. Παπαρήγα ήρθε στην Πρέσπα και χωρίς να πάει «να μπερδέψει»  εσωτερικά τους Ελληνες στράφηκε αυστηρά μόνο στον κ. Γκρούεφσκι!
     Και σήμερα επιμένει στην πάγια της θέση :  « μόνο γεωγραφικός  προσδιορισμός» και όχι «ονόματα έναντι όλων», αμφίβολης προέλευσης και σκοπιμότητας!
     Είναι γνωστό ότι μόνο αυτοί που μάτωσαν μπορούν να συνάψουν σταθερή ειρήνη, ποτέ οι άκαπνοι!
     Πάνω στα ματωμένα όπλα εκατέρωθεν στήνεται η εκατέρωθεν διμερής ειρήνη , μεταξύ των ίδιων των παλιών μαχητών , κι όχι άκαπνες διπλωματίες , κι υπό την αιγίδα απροκάλυπτων δηλώσεων διεθνών μεσολαβητών!
   
     Και μαζί με κάθε τι φιλοκοπιανό να συνοδοιπορεί  κι άγνωστος και κρυπτόμενος Ρουμανοβλάχικος παράγοντας στα Βαλκάνια, γνωστός εντός της ΦΥΡΟΜ!

     Πολλά  ερωτηματικά  επίσης προκαλεί  η πίεση προς τον ( φευ  διάφορο  ιδεολογικά)  Κυβερνητικό εταίρο της Κυβέρνησης την ΑΝΕΛ να μη ψηφίσει στη Βουλή κατά συνείδηση!
    Και  κλείνει η Κυβέρνηση το μάτι  στη Φώφη  και στο Ποτάμι να ξεχάσουν την καθαρή θέση του Ανδρέα Παπανδρέου προς τη ΦΥΡΟΜ, όχι Μακεδονία ούτε σύνθετες ονομασίες που την περιέχουν!

     Και περιμένει μετά ποιός εθνικές γραμμές, μετά από προσπάθεια και μόνο στημένων ψηφοφοριών στην Ελληνική Βουλή, με εξαγορές και ανταλλαγές Κυβερνητικών εταίρων;
     Μετά από ''κατακεραυνώσεις ''  συνελλήνων που σκέφτονται διαφορετικά; και προσεταιρισμό νέων κυβερνητικών συνεργασιών;
      Εχει κανείς την εντύπωση ότι για τη δήθεν διαμάχη  προοδευτικών και οπισθοδρομικών
( εφεύρημα κι αυτό πολιτικό) είναι το πιο κατάλληλο πεδίο τα εθνικά μας θέματα; 

     Και ότι για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς πρέπει να διχάσουμε τους Ελληνες; όπως χαρακτηριστικά είπε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης!

     Η  μεγαλύτερη απορία των συμπατριωτών μας είναι το επικίνδυνα άκαιρο άνοιγμα του Σκοπιανού θέματος, τη στιγμή  που τα έχουν βρεί, σε διμερές επίπεδο, με τους Αλβανούς!

     Εμείς θα τρέξουμε από πίσω να τους δώσουμε το όνομα της Μακεδονίας μας, για  πρόσκαιρους 2 δρόμους και 1 αεροδρόμιο, δεσμευόμενοι μάλιστα να αλλάξουμε μόνιμα το όνομα της Μακεδονίας μας και στα δικά μας Αεροδρόμια, Περιφέρειες, Πανεπιστήμια κλπ;
      Χωρίς να αλλάξουν ούτε Σύνταγμα, ούτε διδακτική ύλη στα σχολεία , ούτε αλυτρωτισμό;
       Μόνο και μόνο για να μπούνε σε ΝΑΤΟ και ΕΕ;  Να μην μπουν χίλια χρόνια!
       Μα άμα μπουν σε ΝΑΤΟ και ΕΕ θα επανέλθουν χειρότερα στον καρκίνο του «μακεδονισμού», που δημιουργήθηκε  από ξένα κέντρα ,διασπαστικά των Βαλκανίων και του Ανατολικού Ρωμαικού Κράτους! Ω της ανιστορησίας, βασικός παράγων διπλωματίας!

       Η λύση θα έρθει μόνη της  εντός του πολυεθνικού  κράτους της γείτονος, την πολυεθνικότητα των οποίων επιχειρούν οι ίδιοι να εξάγουν, ως πρόβλημα στους γείτονες!
      Όπως τα βρήκαν με τους Αλβανούς , θα τα βρούν με τους Σέρβους ( που θα κατέβουν και στο Τετοβο, θα φέρουν και τη Σερβική Εκκλησία πίσω) θα τα βρούν και με τους Βούλγαρους ( ζητούν βουλγαρική την γλώσσα, την εθνικότητά τους και την ιστορία τους)  ακόμα κι αν οι Ελληνες δεν αναζητούν ούτε τη μειονότητα τους στη ΦΥΡΟΜ, ούτε τα εδάφη τους( Μοναστήρι, Γευγελή, μέχρι Κρούσσοβο)!
       Είναι νομοτέλεια ότι θα γίνει Δημοψήφισμα στη ΦΥΡΟΜ για γλώσσα, έθνος, εκκλησία, με συνυποψηφιότητες  σερβική, βουλγαρική, αλβανική, ελληνική, προκειμένου να μη διαλυθούν και τελικά θα πάρουν την ονομασία Κεντροβαλκανική Δημοκρατία του Βαρδάρη ή άλλη χωρίς το όνομα Μακεδονία! Γιατί η Ελλάδα να επισπεύσει, δίνοντας μάλιστα το ιερό της όνομα, ζάχαρη ξανά στον καρκίνο του «ψευτομακεδονισμού» τους;
      Όταν μάλιστα στη σλαβική γλώσσα Makedo-ni-gia σημαίνει «παπαρουνοειδής» και Μakedonski
     σημαίνει «παπαρουνόπουλοι» ! Και η μεγάλη γη  στα σλαβικά είναι golema zemia  ;
      Γιατί δηλαδή να είμαστε τόσο χουβαρντάδες, μας τρέχει από τα μπατζάκια μας ότι έχουμε, κι ότι με τόσο αίμα κρατήσαμε;

      Αλλά ας πούμε ότι ψηφίστηκε η Κυβερνητική πρόταση στην Ελληνική Βουλή, είναι βέβαιο ότι θα ψηφιστεί και από τη Σκοπιανή Βουλή;
      Θα υπάρξουν δηλαδή τα 2/3  αθροιστικά δηλαδή του κ. Ζάεφ, των Αλβανών και των μισών του κ. Γρούεφσκι;  Αρα θα πάνε Δημοψήφισμα, θα περάσει σύνθετο όνομα από εκεί;
      Γιατί λοιπόν να διχάζεται η Ελλάδα, στην προσπάθεια να ενωθούν οι Σκοπιανοί;

      Συνεπώς, την Ελληνική Κυβέρνηση δεν την εμπιστεύονται οι Ελληνες, ως διχαστική, την Ελληνική Βουλή  ομοίως δεν την εμπιστεύονται οι Ελληνες ως πιθανώς  ανταλλακτική και εξαγοραστική πολιτικών  συνειδήσεων για νέα συγκυβέρνηση, απομένει  νέο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών!
     Νέο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών πάσχει ,ακόμα χειρότερα, σε 3 σημεία :
1) Ανταλλακτικών συνειδήσεων Αρχηγών , όπως στη Βουλή!
2) Διχαστικότητας κι Αντισυνταγματικότητας, λόγω εξαίρεσης συμμετοχής της Χρυσής Αυγής, που με βεβαιότητα θα εκκρεμμοδικήσει σε ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια!
3) Αβεβαιότητα εξαρχής προσέλευσης Αρχηγών.λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης!

Επομένως, η εξαρχής αναζήτηση κοινής εθνικής γραμμής είναι ανέφικτη σήμερα και κάθε συζήτηση με τη γείτονα πάσχει ελληνικής ομοψυχίας , εθνικής ενιαίας γραμμής , ψυχικής  αποδοχής, επικύρωσης και αναζωπύρωσης διχασμού!
   Χρειάζονται άλλες συνθήκες και προϋποθέσεις για να συζητηθεί το Σκοπιανό, όχι οι παρούσες!

 Η μόνη  εφικτή, λειτουργική και αναγκαία διέξοδος είναι το Δημοψήφισμα!


             Ανώνυμος  πατριώτης  στοχαστής