ΦΛΩΡΙΝΑ «Λυγκηστές»"Κεκραγάριον: Το Πάσχα στην Παράδοση και στην Τέχνη".-ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : «Λυγκηστές»"Κεκραγάριον: Το Πάσχα στην Παράδοση και στην Τέχνη".-ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

.

.

Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

«Λυγκηστές»"Κεκραγάριον: Το Πάσχα στην Παράδοση και στην Τέχνη".-ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Στο πνεύμα των πασχαλινών ημερών που διανύουμε, το Σωματείο Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών «Λυγκηστές» συνδιοργάνωσε με το δήμο Φλώρινας την εκδήλωση με θέμα: "Κεκραγάριον: Το Πάσχα στην Παράδοση και στην Τέχνη".


ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ
Κεντρικοί ομιλητές ήταν:
- ο κ. Ευάγγελος Αυδίκος, Καθηγητής Λαογραφίας του Ι.Α.Κ.Α, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με θέμα το Πάσχα και τις γιορτές της Άνοιξης 
- και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πρεσπών, Αρχιμανδρίτης Ιωαννίκειος Αθανασιάδης, με θέμα τη Σταύρωση και την Ανάσταση σε Ανατολή και Δύση.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με απολυτίκια των ημερών. Δρώμενα και χορούς πασχαλινούς παρουσίασε το Παιδικό και Εφηβικό Χορευτικό Τμήμα των «Λυγκηστών», ενώ ο διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κίμων Σαββάκης ανέγνωσε την Εις Άδου Κάθοδον του Αγίου Επιφανείου.
Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκε έκθεση ζωγραφικών έργων με θέμα το Πάσχα, από το Τμήμα Ζωγραφικής Ενηλίκων του Σωματείου, την επιμέλεια της οποίας είχε ο γλύπτης Χρήστος Τσώτσος.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο αντιδήμαρχος Φλώρινας Χρήστος Μπάρδακας και παρουσίασε η Στέλλα Κασίδου, σχολική σύμβουλος της 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας.