ΦΛΩΡΙΝΑ Η Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως στη Φλώρινα (ΦΩΤΟ) - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Η Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως στη Φλώρινα (ΦΩΤΟ)

.

.

Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

Η Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως στη Φλώρινα (ΦΩΤΟ)

Φωτορεπορτάζ | Νίκος Κωνσταντινίδης
Μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα και κλίμα απόλυτης ιεροπρέπειας, τελέστηκε το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, 6 Απριλίου, η Ακολουθία της Αποκαθήλωσης στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος στη βροχερή Φλώρινα.




ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ

Της Ακολουθίας του Εσπερινού προεξήρχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος, πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχ. Νικηφόρο Μανάδη, τους εφημέριους του ναού, Αρχ. Επιφάνειο και Αιμιλιανό, καθώς και τον Αρχιδιάκονο Αγαθάγγελο.

Τον Θείο λόγο, μετά από παρότρυνση του Σεβασμιωτάτου, κήρυξε ο π. Νικηφόρος όπου με θεολογικό τρόπο ανέπτυξε κήρυγμα με θέμα “ Τω αγαπώντι ημάς και λούσαντι ημάς από των αμαρτιών ημών εν τω αίματι αυτού”.

Τέλος ο οικείος Ποιμενάρχης ευχαρίστησε τον ιεροκήρυκα για τα ωφέλημα λόγια και τον καθηλωτικό λόγο που απεύθυνε στο εκκλησίασμα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο ναός ήταν κατάμεστος, αφού πλήθος κόσμου έσπευσε να προσκυνήσει τον Νεκρό Ιησού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: