ΦΛΩΡΙΝΑ Η εκδήλωση «Νόστος: 75 χρόνια από τον εκτοπισμό της εβραϊκής κοινότητας Φλώρινας»-Βίντεο, φώτο - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Η εκδήλωση «Νόστος: 75 χρόνια από τον εκτοπισμό της εβραϊκής κοινότητας Φλώρινας»-Βίντεο, φώτο

.

.

Τρίτη 1 Μαΐου 2018

Η εκδήλωση «Νόστος: 75 χρόνια από τον εκτοπισμό της εβραϊκής κοινότητας Φλώρινας»-Βίντεο, φώτο

Η Στέγη Φιλοτέχνων Φλώρινας, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της συλλογικής ιστορικής μνήμης του τόπου μας, διοργάνωσε εκδήλωση μνήμης του εκτοπισμού των μελών της Ισραηλιτικής Κοινότητας Φλώρινας.



ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ
Η εκδήλωση με τίτλο "Νόστος: 75 χρόνια από τον εκτοπισμό της εβραϊκής κοινότητας Φλώρινας", πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στους χώρους της Πινακοθήκης Καλλιτεχνών Φλώρινας, που στεγάζεται στο παλιό κτήριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού, όπου συνέβη και η τελευταία πράξη.
Μέσα στο κτήριο παρουσιάζεται έκθεση φωτογραφικής και αρχειακής τεκμηρίωσης της παρουσίας, της δράσης και της λειτουργίας των μελών της κοινότητας στη διάσταση του αναπόσπαστου κομματιού της ζωής της πόλης έως την οριστική φυγή του τελευταίου μέλους της.
Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Στέγης Φιλοτέχνων, Ανδρέας Τσώκας, ενώ ξεχωριστή στιγμή ήταν η ομιλία του Δαυίδ Ναχμία, παιδί Εβραίων της Φλώρινας. Μίλησε ακόμα ο Θανάσης Γερμανίδης.
Η έκθεση συνδιοργανώνεται από: Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, Δήμο Φλώρινας, Εργατικό Κέντρο Φλώρινας, Γενικά Αρχεία του Κράτους – Αρχεία Νομού Φλώρινας, Επιμελητήριο Φλώρινας, Τμήμα Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ΦΣΦ «Ο Αριστοτέλης», Σύνδεσμος Μοναστηριωτών και των Πέριξ εν Φλωρίνη «Η ΕΛΠΙΣ».
Θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Μαΐου. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή, 6-8 μ.μ.