ΦΛΩΡΙΝΑ Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η αρχαιολογική ημερίδα για την ανθρώπινη παρουσία στη λεκάνη του Αμυνταίου (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η αρχαιολογική ημερίδα για την ανθρώπινη παρουσία στη λεκάνη του Αμυνταίου (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

.

.

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η αρχαιολογική ημερίδα για την ανθρώπινη παρουσία στη λεκάνη του Αμυνταίου (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Μια σειρά από εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εισηγήσεις σχετικά με την ανθρώπινη παρουσία στη λεκάνη του Αμυνταίου σε βάθος 8.500 χρόνων είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι παραβρέθηκαν στην αρχαιολογική ημερίδα με τίτλο: «Η ανθρώπινη παρουσία στην περιοχή των τεσσάρων λιμνών Αμυνταίου. Μια αδιάλειπτη πολιτισμική συνέχεια 8,5 χιλιάδων χρόνων», που πραγματοποίησε ο Δήμος Αμυνταίου σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας, την Κυριακή 6 Μαΐου, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αμυνταίου.




ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ
Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε η φιλόλογος και συντονίστρια της εκδήλωσης Αρετή Κοσμοπούλου ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Αμυνταίου Κων/νος Θεοδωρίδης, ο βουλευτής Φλώρινας Κων/νος Σέλτσας και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας Στέφανος Μπίρος.

Το κυρίως μέρος της ημερίδας περιλάμβανε εισηγήσεις από την Προϊσταμένη Εφ.Α. Φλώρινας Χριστίνα Ζιώτα, που μίλησε για το αρχαιολογικό έργο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας στην περιοχή του Αμυνταίου, του Προϊστάμενου του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων Εφ.Α. Φλώρινας Πανίκου Χρυσοστόμου που μίλησε για την περιοχή των τεσσάρων λιμνών του Αμυνταίου κατά την Προϊστορία και τα ιστορικά χρόνια (11οςαι. π.Χ.- 4ος αι. μ.Χ.), της Αρχαιολόγου Εφ.Α. Φλώρινας Λιάνας Γκέλου που παρουσίασε το θέμα: «Ορυχείο Αμυνταίου 2014-2017: προϊστορικός οικισμός Ανάργυροι VIIc», της Αρχαιολόγου Εφ.Α. Φλώρινας Ιωάννας Τσιόκανου που παρουσίασε τo θέμα: «Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου: μια «μηκοτομή» στη διαχρονική εξέλιξη της αρχαίας Εορδαίας», της Αρχαιολόγου – Μουσειολόγου Εφ.Α. Φλώρινας Ελπινίκης Ναούμ που παρουσίασε το θέμα «Αρχαιολογικός χώρος Πετρών, ένα αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμικού τοπίου και της ιστορίας της περιοχής Αμυνταίου» και του Προϊστάμενου του Τμήματος Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων και Μουσείων Εφ.Α. Φλώρινας Ανδρέας Τσώκας που παρουσίασε το θέμα: «Το καθ’ ημάς Αμύνταιο στους βυζαντινούς χρόνους: Νεκροταφείο Αναργύρων – «Κάλε». Δημιουργικά ερευνητικά ερωτήματα, υποθέσεις και αρχαιολογικά παράλληλα». Ακολούθησε συζήτηση και ερωτήσεις από το κοινό.

Δείτε ολόκληρες τις εισηγήσεις και φωτογραφίες από την ημερίδα στην ΗΧΩ ΦΛΩΡΙΝΑΣ