ΦΛΩΡΙΝΑ Ολοκληρώθηκε η 1η Κατασκηνωτική περίοδος στην Ι.Μ. Φλωρίνης - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Ολοκληρώθηκε η 1η Κατασκηνωτική περίοδος στην Ι.Μ. Φλωρίνης

.

.

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Ολοκληρώθηκε η 1η Κατασκηνωτική περίοδος στην Ι.Μ. Φλωρίνης

kataskinoseis florina 65Για την Romfea.gr | Νίκος Κωνσταντινίδης
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος των αγοριών Δημοτικού της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας.

ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ


Την τελετή έναρξης πραγματοποίησε ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Θεόκλητος, τελώντας την Ακολουθία του Αγιασμού, ενώ καθ΄ όλη τη διάρκεια διαμονής των κατασκηνωτών τα χαμόγελα και οι δραστηριότητες περίσσευαν.

Με τον διδακτικό λόγο, τη φροντίδα και την επίβλεψη, του αρχηγού Αρχιδιακόνου Αγαθάγγελου Ταλλίδη, των Aρχ. π. Θεωνά Αθανασιάδη υπευθύνου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως, και π. Τιμόθεου Τσισμαλίδη, καθώς και αξιόλογων στελεχών, τα παιδιά μέσα από ποικίλες δραστηριότητες είχαν τη δυνατότητα να διδαχθούν πολλά για τους Αγίους και να βιώσουν μια καθημερινότητα με πρότυπα χριστιανικά.

Αξιοσημείωτη είναι η πεζοπορία που πραγματοποίησαν οι κατασκηνωτές μέσα από το βουνό, με προορισμό την Ιερά Μονή του Αγίου Μάρκου, στην οποία είχαν τη δυνατότητα να προσκυνήσουν απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου.

Οι μικροί μας φίλοι έδρασαν ομαδικά και να προσαρμόστηκαν σε ένα οργανωμένο καθημερινό πρόγραμμα, αποκομίζοντας εφόδια που θα τους φανούν χρήσιμα στη ζωή τους.

Την τελευταία ημέρα αυτής της πρώτης περιόδου πραγματοποιήθηκε τελετή λήξης αφιερωμένη στην Μακεδονία και στην Ελληνικότητά της, την οποία είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τόσο οι γονείς των παιδιών όσο και άλλοι θεατές , παρουσία βέβαια και του οικείου Ποιμενάρχη κ. Θεοκλήτου.

Ο αρχηγός π. Αγαθάγγελος στην σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε τους γονείς που εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους για άλλη μια χρονιά στη φροντίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ ταυτόχρονα ζήτησε συγγνώμη για τυχόν παραλείψεις και λάθη, ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: