ΦΛΩΡΙΝΑ Ανακοίνωση για τη λειτουργία του ΔιιδρυματικούΠΜΣ «Προηγμένες Τεχνολογίες Πληροφορικής και Υπηρεσίες» Ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Ανακοίνωση για τη λειτουργία του ΔιιδρυματικούΠΜΣ «Προηγμένες Τεχνολογίες Πληροφορικής και Υπηρεσίες» Ακαδημαϊκό έτος 2018-2019

.

.

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Ανακοίνωση για τη λειτουργία του ΔιιδρυματικούΠΜΣ «Προηγμένες Τεχνολογίες Πληροφορικής και Υπηρεσίες» Ακαδημαϊκό έτος 2018-2019

Το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας και το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς έχουν υποβάλει πρόταση για την επανίδρυση του Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών η οποία έχει εγκριθεί από τις Συγκλήτους των δύο ιδρυμάτων καθώς και από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.Αναμένεται προσεχώς η δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ στα πλαίσια της διαδικασίας ίδρυσης/επανίδρυσης όλων των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) των Πανεπιστημίων της χώρας σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4485/2018 (114 Α’).

ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ
Κατόπιν τηςαναμενόμενηςδημοσίευσηςτου ΦΕΚ από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το ΠΜΣ «Προηγμένες Τεχνολογίες Πληροφορικής και Υπηρεσίες»προτίθεται να προκηρύξει τις δύοειδικεύσεις σπουδών του για το ακαδημαϊκό έτος 2018-19 και συγκεκριμένα:
20 θέσεις μεταπτυχιακών σπουδαστών για την Ειδίκευση «Σύγχρονα Συστήματα Τηλεπικοινωνιών, Τεχνολογίες Διαδικτύου, το Διαδίκτυο των Πραγμάτων και Ασφάλεια Συστημάτων».
20 θέσεις μεταπτυχιακών σπουδαστών για την Ειδίκευση «Τεχνολογίες της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση».


Η προκήρυξη καθώς και οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεωνθα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ (https://informatics-msc.teiwm.gr/)αμέσως μετά την δημοσίευση του ΦΕΚ.

Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτοί κάτοχοι τίτλου πρώτου κύκλου σπουδών Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 34 του ν.4485/2017 (ενδεικτικά: πτυχιούχοι Σχολών ή Τμημάτων Πληροφορικής, Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε., Μηχανικών Τ.Ε., Πολυτεχνικών, Θετικών, Τεχνολογικών, Κοινωνικών, Οικονομικών, Νομικών,Φιλοσοφικών, και Ανθρωπιστικών Επιστημών καθώς και των Επιστημών της Αγωγής).

Καλούνταιόσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής να συμπληρώσουν τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντοςστο σύνδεσμο https://goo.gl/forms/8b9miXef18OkJlv42.Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν άμεσα μέσωe-mail για την έναρξη της διαδικασίας επιλογής κατόπιν της δημοσίευσης του ΦΕΚ.

Τα γνωστικά αντικείμενα που αφορούν την ειδίκευση του ΠΜΣ «Σύγχρονα Συστήματα Τηλεπικοινωνιών, Τεχνολογίες Διαδικτύου, το Διαδίκτυο των Πραγμάτων και Ασφάλεια Συστημάτων» είναι οι επικοινωνίες, τα κατανεμημένα διάχυτα υπολογιστικά συστήματα και η ασφάλεια συστημάτων, τα οποία αποτελούν κλάδους της επιστήμης της Πληροφορικής με διαρκώς αυξανόμενη δυναμική.

Η ειδίκευση του ΠΜΣ«Τεχνολογίες της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση» εστιάζει σε προχωρημένα θέματα χρήσης και διαχείρισης των Τεχνολογιών της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση. Η συγκεκριμένη ειδίκευση ενσωματώνει σύγχρονα γνωστικά πεδία μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η μοντελοποίηση με 3Δ γραφικά, η εφαρμογή τεχνολογιών μεικτής πραγματικότητας (VirtualReality, AugmentedReality, VirtualWorlds) καθώς και οι κινητές τεχνολογίες διαδικτύου και μέσων κοινωνικής δικτύωσης με τελικό σκοπό την αποτελεσματική σύνδεση των τεχνολογιών αυτών με τις ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Παράλληλα εφοδιάζει τους φοιτητές με τις κατάλληλες γνώσεις και δεξιότητες οι οποίες κρίνονται απαραίτητες στο αναδυόμενο διεπιστημονικό πεδίο των τεχνολογιών της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση συμβάλλοντας στην χάραξη και την διαμόρφωση της νέας ψηφιακής στρατηγικής στην εκπαίδευση.

Η χρονική διάρκεια του ΠΜΣ είναι τρία (3) ακαδημαϊκά εξάμηνα, ενώ για την απόκτηση του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών απαιτείται η επιτυχής εξέταση σε έξι (6) μαθήματα στο πρώτο εξάμηνο, η επιτυχής εξέταση σε έξι (6) μαθήματα στο δεύτερο εξάμηνο και η εκπόνηση και συγγραφή μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας στο τρίτο εξάμηνο.  Η αξιολόγηση των μαθημάτων πραγματοποιείται με την εκπόνηση εργασιών ή/ και εξετάσεων.

Τα τέλη φοίτησης ανέρχονται σε 960€ ανά εξάμηνο σπουδών (2.880€ για το σύνολο του Προγράμματος).Με βάση την παρ.2 του άρθρου 35 του Ν.4485/2017 ποσοστό έως 30% των εισακτέων μπορεί να απαλλάσσεται από τα τέλη φοίτησης.


Ηέναρξη των μαθημάτων θα πραγματοποιηθείεντός τουΟκτωβρίου 2018.  Tα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά, Παρασκευή 16:00-22:00 και Σάββατο 08:30-18:00.

Περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονικήδιεύθυνση:informatics-msc.teiwm.gr,
στο email:msc-inf@teiwm.gr ή στα τηλέφωνα:2467087182 και 2467087062.