ΦΛΩΡΙΝΑ Αυτογενή και ελληνική ανάπτυξη χρειάζεται η Φλώρινα, για πατριωτικούς και ουσιαστικούς οικονομικούς λόγους! - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Αυτογενή και ελληνική ανάπτυξη χρειάζεται η Φλώρινα, για πατριωτικούς και ουσιαστικούς οικονομικούς λόγους!

.

.

Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

Αυτογενή και ελληνική ανάπτυξη χρειάζεται η Φλώρινα, για πατριωτικούς και ουσιαστικούς οικονομικούς λόγους!

 Ακούστηκαν πολλά το τελευταίο διάστημα για… φιλοσκοπιανού τύπου ανάπτυξη στην περιοχή, ως συνέπεια της Συμφωνίας των «Πρεσπών»!
  Από την δήθεν οικονομική και τουριστική εισροή  των σκοπιανών πολιτών  της γείτονος,μέχρι τελωνεία και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς,συζητήσεις καφενείου με  κάποιους αφελείς, τοπικούς οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ ή μη,στη μεγάλη τους πλειοψηφία φίλους προς την φιλοσκοπιανή Οργάνωση «Ουράνιο Τόξο»  των  «Εθνικά Μακεδόνων», κάποιους εκ των φίλων των εκδηλώσεων «Πρέσπες», κι από ελάχιστους  φιλορουμανίζοντες κύκλους,όλοι τους υπέρ της «Συμφωνίας των Πρεσπών»! Καμία δημόσια και διεθνή «συμφωνία» δε λειτουργεί σε κοινωνικό και οικονομικό κενό!

ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ
 Απώτερος στόχος ,πάντα, των γνωστών κύκλων στην αρχή κάποια,όση  οικονομική επιρροή( έως προσάρτηση) της Φλώρινας και στη συνέχεια η γενικότερη προσάρτηση, με το μέγα όνειρο του σλαβισμού, η σταδιακή αλλαγή συνόρων προς τον Ελληνικό ζεστό θαλάσσιο Νότο, για τη δημιουργία της «μεγάλης Μακεδονίας των 5 κρατών»! Οσο γίνεται, κατά τα πρότυπα της Θράκης!
  Στη  Φλώρινα κι αυτή τη φορά ο τρίκρατος «μίτος της Σλαβιάδνης», μιας και η Πέλλα δεν έχει τόσο “βολικά”οδικά σύνορα και οι φιλοσκοπιανοί εκεί είναι περισσότερο «παλαιοβουλγαρίζοντες»,από ότι «νεοτιτοσκοπιανίζοντες»!
  Μέγας μοχλός για όλα τα παραπάνω ο δήθεν ελληνικός εμφύλιος και η δήθεν «δικαιοσύνη» που πρέπει να επέλθει( ήταν δίκιο κι έγινε πράξη), ό,τι δηλαδή δεν κατακτήθηκε ενόπλως να κατακτηθεί μέσω «συμφωνιών» και κάθε είδους προπαγάνδας του τύπου της «Συμφωνίας των Πρεσπών”!
  Χρησιμοποιείται για τον παραπάνω σκοπό οτιδήποτε, ακόμα και οι πανελλήνιες γνωριμίες των οπαδών( ίσως καθοδηγητών, ακόμα και  εμπνευστών) της «Συμφωνίας των Πρεσπών», προκειμένου να έρθουν ακόμα και ανυποψίαστοι, να δώσουν «αδιάβλητο κύρος»  στις παραπάνω παραμέτρους!
   Ακριβώς για να θαυμάσουν και να «ψαρώσουν» οι τοπικοί «ιθαγενείς» της περιοχής Φλώρινας και να μην αντιδρούν!
   Να δεχτούν όλα, σαν τελεσμένα, την πλήρη ρουμανο-σκοπιανοποίηση και βαλκανοποίηση  της περιοχής!
 
  Από την άλλη το ελληνικό κράτος  δεν έχει δείξει εκείνα τα σημεία, που να δείχνουν ότι διασφαλίζουν τα δέοντα, από την πώληση μέρους της ΔΕΗ, μέχρι την ίδια τη “Συμφωνία των Πρεσπών»!
  Και τίποτα από τα παραπάνω όμως να μη συμβαίνει όμως, δεν είναι βέβαιο, μέχρις αποδείξεως του αντιθέτου, ότι η μνημονιακή πραγματικότητα αφήνει περιθώρια( και ποια) για την ανάπτυξη της ορεινής και διασυνοριακής υπαίθρου στη χώρα μας, μάλιστα δε της συγκεκριμένης τρίκρατης διασυνορικής!

   Και τέλος  δεν εμφανίζονται στους συνήθεις τοπικούς πολιτικούς της κεντρικής και της τοπικής σκηνής  εκείνοι οι πολιτικοί άνδρες και γυναίκες ,που είναι ικανοί και γνώστες διαφορετικών τρόπων και μεθόδων  αυτογενούς ανάπτυξης της περιοχής!
   Δεν είναι μόνο λοιπόν  η άγνοια και η αδυναμία της τοπικής παραγωγής, δημιουργίας και πώλησης, είναι και η «προσκυνηματική μορφή»  προς την τοπική κακοδαιμονία, ακόμα και της όποιας δεν έχει «κρυπτοφιλοσκοπιανή» ή  «κρυπροφιλορουμανική» κουλτούρα…

   Η Φλώρινα είναι λοιπόν μεγάλη ανάγκη πρωτίστως να ανασάνει από τα βαλκανικά της βαρίδια και να μην εισάγει τις βαλκανικές ασθένειες των γειτόνων, σε ένα ευρωπαικό περιβάλλον, με όσα και με όποια ελαττώματα κι αν έχει η ευρωπαικότητά της!
    Δεν λέει κάτι κάθε φορά που πλακώνονται οι σλάβοι με τους αλβανούς στη γείτονα να πλακωνόμαστε κι εμείς στο δικό μας παζάρι με τους εδώ αλβανούς!!!
  Από την άλλη , δυστυχώς, τους φλωρινιώτες ειδικά του οροπεδίου, οι γείτονες Μπιτωλιάνοι δεν εκτιμούν που μιλούν τη γλώσσα τους κάποιοι εκ των φλωρινιωτών , ήδη τους θεωρούν όχι μόνο δεδομένους αλλά κάτι πολύ χειρότερο:  πολύ «φτηνούς και πολύ ψιλικατζήδες», αφού πηγαίνουν στο γειτονικό κρατίδιο για λίγη βενζίνη και μερικές πιπεριές!
    Το Μοναστήρι (νυν)των Σκοπίων  έχει πληθυσμό που φτάνει και τις 100 χιλ, μαζί με τα περίχωρά του και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από μια Φλώρινα των 54 χιλιάδων (όλος ο Νομός  μάλιστα) !
    Το μόνο που θα περίμενε να δει από τους φλωρινιώτες είναι κάποια ευρωπαϊκή αξιοπρέπεια κι αντί αυτού  η αναζήτηση της φθήνειας στη γείτονα τους έχει κάνει να μας αποκαλούν ούτε λίγο ούτε πολύ  «γκιούπτσι λερίνσκι»  δηλαδή  «γύφτους φλωρινιώτες»!
     Εως  και «αγράμματους χωρικούς»( σέλτσκι) τινές εξ ημών, γιατί «μισομιλάνε τη  «μακεδονική» αλλά δεν ξέρουν τη γραφή της» όπως χαρακτηριστικά λένε τινές εξ αυτών!
    Δεν καταδέχονται καν να έρθουν στη Φλώρινα, ακόμα και αν ολόκληρη θα γινόταν επαρχία τους, μας θεωρούν κάτι σαν το Κράβαρι( ένα προάστιο τους)!
     Αντίθετα, εκτιμούν ιδιαίτερα την Κοζάνη, που δεν ξέρει λέξη σλαβική, κι ακόμα περισσότερο την Κατερίνη, την Χαλκιδική και τη Θεσ/νίκη!
     Αυτά είναι οι στόχοι τους , μέχρι και παραλία Λάρισας δεν θα τους χάλαγε!

   Προς τούτο η Φλώρινα έχει πραγματικά τη μεγαλύτερη από όλες τις ανάγκες να απεξαρτητοποιηθεί από τα γειτονικά της και τα έσω βαλκανικά της βαρίδια και κάθε σχετικό κόμπλεξ, εμφύλιο ή  αλλοφύλιο, στην κυριολεξία δεν της χρειάζεται κανείς να μας τα πασάρει, κανενός είδους νεοβαλκανισμό ή παλαιοβαλκανισμό , από Πρέσπεια μέχρι συμφωνία των Πρεσπών!
    Φτάνει πια, όχι άλλο, δεν θα πάρουμε!
   Το δρόμο που μας δείχνουν να γνωρίσουμε τον ξέρουμε ήδη  από τα πολύ παλιά!
    Οι εμπορικές επαφές με τη γείτονα πρέπει να γίνονται με ευρωπαϊκούς όρους, για να μας σέβονται και να μη μας θεωρούν δεδομένους, μιας και μερικοί εξ ημών υπερθεματίζουν…

    Η Φλώρινα  έχει  τα δικά της φόντα για αυτογενή οικονομική ανάπτυξη, κι όσα δεν τα έχει θα πρέπει να τα βρεί!
     Η Φλώρινα  έχει  400 χιλιάδες στα 4 σημεία του ορίζοντα( και αγορά και εκκλησία του Δήμου), κι εκτός από μεγάλη ομογένεια στο εξωτερικό, πολλούς πετυχημένους έχει και στα αστικά κέντρα, με πολλούς Συλλόγους και παρουσία παντού!
   Από την άλλη η Φλώρινα έχει μεγάλη πρόσβαση σε όλες τις ομάδες ελληνισμού και σε όλες τις περιοχές της πατρίδας μας, αστικά κέντρα, μέχρι Κρήτη και Κύπρο!
     Η Φλώρινα έχει μεγάλη δυνατότητα πρωτογενούς παραγωγής, μεταποίησης και εμπορίας , πολλά νερά και λίμνες,  κι απίστευτο εύρος τουρισμού όλων των εποχών και των ειδών!
      Η Φλώρινα έχει απίστευτο (ενεργειακό και μη )υπέδαφος, μορφολογία εδάφους και απίστευτο εύρος προϊόντων!
       Η Φλώρινα έχει απίστευτο πολιτισμό και κουλτούρα, πολύ ανώτερη από το ρουμανοσλαβισμό και τον αλβανισμό των γειτόνων, που δυστυχώς  τον κλείνει, μερικώς, από μόνη της!
       Η Φλώρινα έχει πολλές δυνατότητες παιδείας και σύνδεση της με την παραγωγή και την επιστήμη, τις τέχνες και τα γράμματα!

     Όλα αυτά δυστυχώς τα περιμένει από το στέρφο σήμερα και για χρόνια Αθηναϊκό Κέντρο, που δυστυχώς το λυμαίνονται  άλλες καταστάσεις και συστήνουν τους συντοπίτες μας σύσσωμους ως κάτι που ποτέ  δεν ήταν και δεν θα γίνουν:  80% φίλοι του βαλκανισμού των γειτόνων!
      Ετσι πείστηκε η Ελληνική Πολιτεία( έστω μια μειοψηφία αντίληψής της)  και μας συμπεριφέρθηκε ανάλογα, έκανε στο έδαφος της Φλώρινας( ως ουδέτερο;) ανιστόρητες συμφωνίες;
     Όλα αυτά πρέπει να τελειώσουν, ούτε εμφύλιους πλέον χρειάζεται η Φλώρινα, ούτε σκοπιανίλιους ούτε βαλκανίλιους!  Να απομονωθούν όλα αυτά!  Στο περιθώριο!
      Να αποπέμψουμε όλοι αυτή τη νοοτροπία που μας πηγαίνει χρόνια πίσω και να οικοδομήσουμε μια πρωτοποριακή  κουλτούρα ευρωπαϊκής ανάπτυξης, χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες και τις γνώσεις μας, παρακάμπτοντας ότι μας κρατάει μέχρι σήμερα χαμηλά και βαλκανικά!
         Ευρωπαίοι πρωταγωνιστές στην περιοχή, όχι βαλκάνιοι κομπάρσοι!
        Η Φλώρινα μπορεί και πρέπει να στηριχτεί στις δικές της δυνατότητες, όχι αναμοχλεύοντας το παρελθόν!
        Χρησιμοποιώντας και μοχλεύοντας εγχώρια  και διεθνή ιδιωτικά κεφάλαια, γινόμενη ένα αναπτυξιακό κέντρο στο ΒΔ τρίκρατο της Ελλάδας και της Ευρώπης!
        Που θα συμπαρασύρει σαν μοντέλο και την Ελληνική Επικράτεια και τους γείτονες στην πρόοδο, την προκοπή και την ανάπτυξη, ελληνικά και ευρωπαικά!!!




        Ο γόνιμος προβληματισμός!