ΦΛΩΡΙΝΑ Θάνος Τζήμερος από Φλώρινα: «Εθνική ντροπή η Συμφωνία των Πρεσπών»-Βίντεο,φώτο - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Θάνος Τζήμερος από Φλώρινα: «Εθνική ντροπή η Συμφωνία των Πρεσπών»-Βίντεο,φώτο

.

.

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Θάνος Τζήμερος από Φλώρινα: «Εθνική ντροπή η Συμφωνία των Πρεσπών»-Βίντεο,φώτο

Στη Φλώρινα βρέθηκε χθες, στο πλαίσιο τριήμερης περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία, ο πρόεδρος της «Δημιουργίας, ξανά!», Θάνος Τζήμερος.


Με κεντρικό σύνθημα της περιοδείας του «Κι όμως γίνεται», ο κ. Τζήμερος συναντήθηκε με παραγωγικούς φορείς, επιχειρηματίες και πολίτες και συζήτησε μαζί τους για τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα.

Σε συνέντευξη Τύπου τόνισε πως «μετά από 40 χρόνια μεταπολίτευσης φτιάξαμε ένα κράτος – κουβάρι, ένα κράτος – μπέρδεμα, έναν στρεβλό μηχανισμό που εμποδίζει κάθε παραγωγικό άνθρωπο, με έναν διοικητικό μηχανισμό που βάζει τρικλοποδιές σε κάθε βήμα… Η Ελλάδα πήρε χρήματα τα τελευταία χρόνια για να φτιάξει κράτος και δεν έφτιαξε λόγω των στρεβλώσεων και του κρατισμού».

Ανέφερε το παράδειγμα της Εσθονίας ως χαρακτηριστικό χώρας που ήταν σε χειρότερη κατάσταση από τη δική μας και εφαρμόζοντας τη σωστή συνταγή κατάφερε όχι μόνο να ξεφύγει από την κρίση αλλά να γίνει πρότυπο ανάπτυξης.

Ο κ. Τζήμερος στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της φορολόγησης ιδιωτών και επιχειρήσεων. «Όταν υπερφορολογείς τα πάντα, ρημάζεις την οικονομία των συνόρων» τόνισε, καθώς επισκεπτόμενος το τελωνείο της Νίκης είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει την καθημερινή διαρροή χρήματος προς τη FYROM.

Ως πρόταση κατέθεσε την καθιέρωση φόρου 12% χωρίς κλίμακες στα εισοδήματα φυσικών και νομικών προσώπων και με όλα τα έξοδα να αναγνωρίζονται και να εκπίπτουν στο φορολογητέο εισόδημα, ΦΠΑ 15% και στα είδη πρώτης ανάγκης 9%. «Με αυτό το σύστημα εξαφανίζεται η φοροδιαφυγή, μπορούν να έρθουν επενδύσεις, αλλά και να αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα του κράτους» είπε.

Ερωτηθείς για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Τζήμερος έκανε λόγο για «συμφωνία εθνικής ντροπής που κάποια στιγμή θα γραφτεί στις μαύρες σελίδες της Ιστορίας».

«Το λάθος ξεκίνησε από την εποχή του Τίτο και τη μη αντίδραση από τότε του ελληνικού κράτους, που επέτρεψε σε γενιές Σκοπιανών να μεγαλώσουν πιστεύοντας αυτό το παραμύθι… Άρα είναι αδύνατον να επιτευχθεί το erga omnes. Αυτό στρίμωχνε την Ελλάδα σε ένα αδιέξοδο. Αν η Ελλάδα επέμεινε από την αρχή στη διπλή ονομασία, θα είχαμε κερδίσει την υπόθεση» συμπλήρωσε.