ΦΛΩΡΙΝΑ H Φλώρινα εκτός από σύγχρονη στρατηγική δεν έχει ούτε σύγχρονους στρατηγούς! - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : H Φλώρινα εκτός από σύγχρονη στρατηγική δεν έχει ούτε σύγχρονους στρατηγούς!

.

.

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

H Φλώρινα εκτός από σύγχρονη στρατηγική δεν έχει ούτε σύγχρονους στρατηγούς!

Γηρασμένα βαλκανικά παρασκήνια κυβερνούν αυτό τον ακριτικό  τόπο, επισκέψιμα ενίοτε,που περιδιαβαίνουν τα  κατώφλια της αθηναικής εξουσίας και δίνουν μόνο την βαλκανική εικόνα μας, όχι την ευρωπαική προοπτική μας!
     Και στη σκηνή ένα απίστευτο προσκυνητομάνι  του βαλκανικού  παλιού,σε συνδυασμό με το λίγο και το μέτριο,όλοι μαζί στον αγώνα για την ψηφοθηρία επί των πιο αγραμμάτων και τον προσκυνηματισμό των πιο εγγραμμάτων,στο πουθενά και στο τίποτα,στα ίδια και τα ίδια!







ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ
     Που και που  ξεπηδούν και λοιποί,δήθεν άλλα πρόσωπα, στο ίδιο μοτίβο, δεν είναι Γιάννης είναι Γιαννάκης ,δεν είναι Προσκυνητάθης είναι Προσκυνηταθάκης!
     Κι όλοι μαζί από ένα αντίσχοινο κάτω από την στείρα πια εξουσία της Αθήνας, των έτοιμων και των δανεικών,που πλέον δεν υπάρχουν,χωρίς όραμα και πρόγραμμα, χωρίς προοπτική,μόνο με το σκεπτικό:  να  ό,τι  κάνανε οι άλλοι, θα κάνουμε κι εμείς!

     Αντίγραφα κι αντωνυμίες κυβερνούν αυτό τον ακριτικό τόπο!
    Πρέπει απλώς να αλλάζει η κλίκα, για να έχει η υπόθεση άλλη γλύκα!
     Κι οι μισοί απέναντι στους άλλους μισούς, κι όσο πάει, υποδιαίρεση,οι μισοί επί των μισών, αφού οι άλλοι γινόταν αμέτοχοι,μέχρι που και που  ένας τρίτος έπαιρνε τους αμέτοχους και τους έκανε μετόχους, πλην δεν υπήρχε  κεφάλαιο, ούτε καν πολιτικό!

      Φυλακισμένοι των προσωπικών  στρατηγικών, οι καλοί συντοπίτες,στα θράση  όσων τους μπαίνουν στα σπίτια το βράδυ των εκλογών,αναμένοντας τα ώριμα φρούτα  να σαπίσουν, για να τους δείξουν νέα, ξερά κι αυτά  φρούτα, που θα πρέπει να γευτούν, που διατέλεσαν σε κάποιο κολλητό ξινόδεντρο ,ακριβώς για να μη μπορούν να γευτούν ό,τι άλλο μπορεί πράγματι να τους χορτάσει!
     Εστω βρε αδερφέ, να τους νοστιμίσει!!!

    Αυτός ο κύκλος  έτσι κι αλλιώς θα κλείσει ακριβώς στην επόμενη φάση!
     Οι  παρούσες θητείες που θα εκλεγούν μέχρι  τέλους  2019 θα είναι δυστυχώς στο ίδιο μοτίβο της κενής στρατηγικής για τον τόπο, αφού οι τοπικές κοινωνίες κυρίως στις πρώην κοινότητες δεν έχουν δεόντως ωριμάσει, ώστε να ξεχωρίζουν όσα πρέπει!

    Αν κάτι  πραγματικά καλό για τον τόπο ξεκίναγε σήμερα, δεν θα είχε την τύχη ανάμεσα στην αρνητική αθροιστική στρευλότητα του παρόντος! 
     Ο κόσμος δεν θα μπορούσε να ξεχωρίσει ότι θα έπρεπε,κι αρκετοί μάλιστα ίσως δεν θα το ήθελαν κι όλας! Ούτε θα υπήρχε ο χρόνος  για να πείσει και να ανατρέψει άλλη κατάσταση τις νοοτροπίες!
      Ακόμα κι άλμα άρνησης  να έκανε η τοπική κοινωνία πάλι στο ίδιο μοτίβο θα έπεφτε της μη στρατηγικής, με άλλα απλώς πρόσωπα! Απρόσωπα!

   Η βιολογία απλώς θα σώσει τη Φλώρινα, μαζί με την κόπωση των τελευταίων  ατελέσφορων επαναλήψεων  το 2019, ώστε  να ανοίξουν οι προοπτικές για  το 2023!
    Στο μεταξύ, ο τόπος θα έχει χάσει κι άλλο έδαφος!


     Ο  γόνιμος προβληματισμός