ΦΛΩΡΙΝΑ «Όλγα»: ένας συγκλονιστικός θεατρικός μονόλογος για την ενδοοικογενειακή βία - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : «Όλγα»: ένας συγκλονιστικός θεατρικός μονόλογος για την ενδοοικογενειακή βία

.

.

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

«Όλγα»: ένας συγκλονιστικός θεατρικός μονόλογος για την ενδοοικογενειακή βία

Συγκλονιστική η ερμηνεία της Καλλιόπης Ευαγγελίδου ως "Όλγα" στην ομώνυμη θεατρική παράσταση του Μιχάλη Κοβανίδη που παρουσιάστηκε χθες βράδυ στη Φλώρινα, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.
Ένας γυναικείος μονόλογος για την ενδοοικογενειακή βία. Ένας γυναικείος μονόλογος "μαχαιριά" στην κοινωνία.
«Όλγα» είναι η κάθε γυναίκα που περιμένει τον γιο της από το νηπιαγωγείο, η γυναίκα που πίνει βιαστικά τον καφέ της και κρύβει τα μάτια της.

ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ

Έχει φως και σκοτάδι στη ματιά της, παλεύει με σκιές και την τρομάζει το έντονο φως. Ψάχνει τις λέξεις που «πεταρίζουν» σαν μικροσκοπικές νυχτερίδες στο μυαλό της. Κείμενο που «διαβάζει» ανθρώπινες καταστάσεις, με χιούμορ και ανατροπές.
Κατάμεστη η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δήμου Φλώρινας από γυναίκες - κυρίως - αλλά και αρκετούς άντρες, που μέσα σε μία ώρα ένοιωσαν έντονα συναισθήματα.
Την παράσταση συνδιοργάνωσαν ο δήμος Φλώρινας και το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών δήμου Φλώρινας. Προλόγισε η ψυχολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου Ραχήλ Ρίζου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η αντιδήμαρχος Όλγα Μούσιου.
Παραγωγή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών
Σκηνοθεσία – Ερμηνεία: Καλλιόπη Ευαγγελίδου
Σκηνικά: Λιάνα Σπυριδωνίδου
Μουσική: Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης
Φωτισμοί: Μιχάλης Κουβόπουλος