ΦΛΩΡΙΝΑ Είναι σωστή η συνεργασία ΕΒΕ Φλώρινας με Δήμο Φλώρινας, στο δημιουργικό «λούκι» να μπει και η ΑΝΦΛΩ! - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Είναι σωστή η συνεργασία ΕΒΕ Φλώρινας με Δήμο Φλώρινας, στο δημιουργικό «λούκι» να μπει και η ΑΝΦΛΩ!

.

.

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Είναι σωστή η συνεργασία ΕΒΕ Φλώρινας με Δήμο Φλώρινας, στο δημιουργικό «λούκι» να μπει και η ΑΝΦΛΩ!

Ο  επιχειρηματικός κόσμος  της περιοχής  δέχεται συνεχώς πλήγματα από την κρίση,σε όλους τους τομείς,κι η τοπική παραγωγική βάση συνεχώς συρρικνώνεται,ενώ όλων των ειδών οι οφειλές των επιχειρήσεων αυξάνονται.
   Κοντά στην παραπάνω κακοδαιμονία έρχονται και νέα μέτρα,όπως  εξαίρεση πολλών περιοχών μας από μειονεκτικές,ενώ ποτέ δεν είχαμε σαν περιοχή ενταχτεί στους ορεινούς όγκους!
    Οι τιμές του γάλακτος και η κεντρική πολιτική έχουν φέρει σε απόγνωση  τον αγροτικό κόσμο,ενώ ο εμπορικός  κι ο λοιπός  επιχειρηματικός κόσμος δέχεται συνεχώς τα αποτελέσματα της κρίσης!
    Πολλές επιχειρήσεις κλείνουν, πτωχεύσεις και άνεργοι επιχειρηματίες,ακόμα και οι ξενοδοχειακές μονάδες  έχουν  πολύ  σοβαρά προβλήματα,από τωρινές οφειλές και δανεισμούς σε περίοδο που  τίποτε δεν έδειχνε τι θα ενέσκηπτε στη χώρα μας!
   Τότε  που όλοι λογάριαζαν , χωρίς την… ξενοδόχο κρίση, που θα ακολουθούσε!



    Μέσα σε όλα αυτά, δεν έμεινε σαφώς άθικτη ούτε η Τοπική Αυτοδιοίκηση,με συνεχείς στερήσεις πόρων και συναφών,καθυστερήσεις  στην υλοποίηση έργων,ακόμα και μισθοδοσιών της.
    Αυτή η γενικότερη λαίλαπα  τους βρήκε όλους απροετοίμαστους,είναι η μεγάλη αλήθεια!

     Σήμερα βρισκόμαστε  στο τέλος της θητείας των παρόντων Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών στη χώρα μας και πρέπει να υπάρξει ανασχεδιασμός των πάντων,αφενός με βάση τα δεδομένα της κρίσης,έστω και καθυστερημένα,κι αφετέρου να επουλωθούν οι πληγές που αυτή έχει αφήσει και συνεχίζει να αφήνει στο σώμα των επιχειρηματιών και των αγροτών στη χώρα μας και στην παραγωγική μας βάση.

    Και από την άλλη, να χαραχτεί νέα  επενδυτική  και παραγωγική  πολιτική,νέων ξεκινημάτων.
     Δεν αρκούν οι προβλέψεις  της κεντρικής πολιτικής τα χώρας,δεν άρκεσαν ποτέ,ούτε τότε που υπήρχαν τα έτοιμα και τα δανεικά και «δέναμε  τα σκυλιά με τα λουκάνικα» των μη απορροφήσεων διαφόρων κρατικών και ευρωπαικών κονδυλίων, μετά μάλιστα  από 4 ΚΠΣ που δεν μάθαμε να χειριζόμαστε, ούτε  ως «2 γραφείων τα στυλό»....
    Διότι δεν αρκεί πια να στηριζόμαστε στο  γεγονός ότι  σε μεγάλο βαθμό ακόμα υπάρχει  η  αγραμματοσύνη των ψηφοφόρων,οι οποίοι και δεν θα μας ελέγξουν,έως και θα μας εκλέξουν!
     Οι απαιτήσεις των καιρών όμως συνεχώς αυξάνονται,κι από την άλλη τίθεται θέμα επιβίωσης των κατοίκων,διαφορετικά θα συνεχίζεται η αποεπένδυση,η ερήμωση κι η μετανάστευση, ειδικά όταν οι στρατηγικές ενέργειας της χώρας όλο και περισσότερο δεν θα αφορούν την περιοχή μας.
     Δεν είναι πλέον  λύση  το «νίψιμο των χειρών», κι η απόδωση των ευθυνών στο Κέντρο,κάτω από το οποίο θα «στήσουμε όλοι αντίσκηνο», να «αρμέξουμε πλέον τις ισχνές αγελάδες» του!

     Και να μην υπάρχουν ελπίδες θα πρέπει να τις εφεύρουμε, να τις δημιουργήσουμε, ακόμα και κανείς να μη μας τις ζητάει!  Θα μας τις ζητήσει η ιστορία και τα παιδιά που,όλο και λιγότερα,γεννιούνται!
      Ολοι  αφού ψηφίσουν τον κουμπάρο και τον κολλητό τους ,μετά ανακαλύπτουν την Κεντρική πολιτική  σκηνή και τα φορτώνουν όλα, που δεν μας προσέχει…Ενώ είμαστε υπεύθυνοι όλοι!
      Φίλοι όλοι οι Πλάτωνες, φίλτατες κι οι αλήθειες!

     Απαιτείται λοιπόν  ουσιαστική  συνεργασία ΕΒΕ με Δήμο Φλώρινας, μάλιστα δε πιο καταμετρημένη και σχεδιασμένη. Όχι αποσπασματική, ούτε μόνο προεκλογική.
     Από αυτή την ιστορία δεν μπορεί να είναι έξω η ΑΝΦΛΩ, ως αναπτυξιακή εταιρία.
      Θέλει ώρες ολόκληρες δουλειάς και συνεργασίας και μελέτη,αφενός διεξόδων και αντιμετώπισης  όσων προκάλεσε η «λερναία ύδρα» της κρίσης, των οφειλών, πτωχεύσεων κλπ , πέρα από τις οφειλόμενες δυνατότητες και τις προοπτικές ανάπτυξης…!

     Οι ευκολότερες  εποχές κι οι ευχές  τελείωσαν, μετά τις εκλογές όλοι  μπαίνουν «στο λούκι»  μεγαλύτερων  ευθυνών που τους αναλογούν!



                                                  Ο γόνιμος προβληματισμός