ΦΛΩΡΙΝΑ Ορεινό, χιονοδρομικό και λιμναίο Κέντρο Εκπαίδευσης Καταδρομέων, Νεοσυλλέκτων και Εφέδρων στη Φλώρινα! Επανασχεδιασμός της στρατιωτικής παρουσίας στην περιοχή μας! - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Ορεινό, χιονοδρομικό και λιμναίο Κέντρο Εκπαίδευσης Καταδρομέων, Νεοσυλλέκτων και Εφέδρων στη Φλώρινα! Επανασχεδιασμός της στρατιωτικής παρουσίας στην περιοχή μας!

.

.

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Ορεινό, χιονοδρομικό και λιμναίο Κέντρο Εκπαίδευσης Καταδρομέων, Νεοσυλλέκτων και Εφέδρων στη Φλώρινα! Επανασχεδιασμός της στρατιωτικής παρουσίας στην περιοχή μας!

Είναι μέγα γεγονός ότι  ακόμα και  η είσοδος  αμφοτέρων των ΒΔ γειτόνων  μας  στους  Eυρωατλαντικούς θεσμούς  δεν πρόκειται  να  εξαφανίσει  τους  ανταγωνισμούς, με η χωρίς συμμετοχή  όλων των διεθνών δυνάμεων και παραγόντων,κυρίως  το  ενδιαφέρον της Τουρκίας  να  κάνει  κυκλωτικές  στρατιωτικές  κινήσεις σε όλα τα Βαλκάνια,όχι μόνο με  μουσουλμανικά τόξα αλλά και με ευθεία στρατιωτική παρουσία!
   Επίσης,είναι γεγονός  ότι η περιοχή μας ενδείκνυται,αφενός λόγω γεωγραφικής θέσης κι αφετέρου  για λόγους  πολυμορφίας του ορεινού και λιμναίου της εδάφους,για εκπαίδευση και ασκήσεις κυρίως  οικολογικού  και  καταδρομικού τύπου,όλων των εποχών,πολύ ουσιαστική παραγωγή  στρατιωτικού αποτελέσματος,πέραν καθεαυτής της αποτροπής,κάθε είδους!








ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!
ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ





  Τέλος,πρωτίστως  μάλιστα, η παρουσία του στρατού στην περιοχή μας συνεπάγεται κι άμεσα οικονομικά ωφέλη, πολύ σημαντικά, στους παρόντες χαλεπούς καιρούς  της κρίσης, αφού μπορούν να στηριχτούν οικονομικά  φτωχοί κι έρημοι οικισμοί,κι όχι μόνο!

   Συνεπώς  απαιτείται  ανασχεδιασμός  όλης  της στρατιωτικής  παρουσίας στην περιοχή, για όλους τους παραπάνω λόγους,γιατί  όχι και για έναν ακόμα:  τη συμβολή στην Ανάπτυξη της ορεινής  διασυνοριακής  υπαίθρου στη χώρα μας!
   Θα αναπτυχθούν ακόμα περισσότερο οι ορεινές  μας δραστηριότητες κι η ορεινή και λιμναία μας οικονομία, με τις εκπαιδευτικές καταδρομικές δραστηριότητες ,κληρωτών και εφέδρων,που θα εξωθούν τους  νέους μας και σε ειρηνικές  δραστηριότητες,όπως  χιονοδρομία, ορειβασία, συνοδοί βουνού,  φυσιολατρία  και περιήγηση, ενίσχυση  τεχνογνωσίας για αλεξίπτωτα βουνού,τοξοβολία, αιωροπτερισμό,οχήματα βουνού,ορεινή ιππασία,σκοποβολή και κάθε περιηγητική δραστηριότητα!

   Η παρουσία  των καταδρομέων στα ορεινά μας  θα αλληλοεπιδράσει  στην τοπική ορεινή μας κουλτούρα, προσελκύοντας έτι περισσότερο  τους λάτρεις των ορεινών αθλημάτων, αφού θα μπορούν να οργανώνονται  και ορεινοί αθλητικοί αγώνες, με την φιλική  αθλητική συμμετοχή και καταδρομέων, κι όλων των ενστόλων, από κοινό ποδόσφαιρο, μέχρι χιονοδρομία αντοχής  με  σκοποβολή αεροβόλου! Ακόμα και ανάπτυξη ορεινών παιχνιδιών,όπως air soft κλπ
   Με τα ανάλογα έπαθλα και τις χορηγίες!  Και γιατί όχι και διεθνής συμμετοχή!

   Φυσικά , μπορούν να διοργανώνονται και μικτές ασκήσεις, όσο και  ολικός ενανασχεδιασμός  κι επαναλειτουργία όλων των μονάδων, προκάλυψης και μη!
  Τέλος, μπορεί στην περιοχή μας να  γίνονται τα κατάλληλα  Σχολεία Πεζικού ( Παρατητητών, Κυνηγών Αρμάτων κλπ) κι όλων των Οπλων,  ορεινής και μη εκπαίδευσης κι άλλων μονάδων από άλλες περιοχές της χώρας, όπως Σχολής Ευελπίδων κλπ
     Αλλά και  άλλες μορφές Σωμάτων Ασφαλείας , όπως  Συνοριοφυλακή, Τουριστική Αστυνομία (προβλέπεται αφού  έχουμε 2 Τελωνεία) κλπ!
    Τέλος  Πολιτικής  Προστασίας ( δασοπυρόσβεση κλπ),όλων των ειδών, αφού συνδυάζουμε  βουνό και λίμνες!

   Καθόλου ευκαταφρόνητη δεν είναι η δημιουργία και η στήριξη  Πολιτιστικών Συλλόγων Ενστόλων, εφέδρων και μη, με  τη συμμετοχή τους στα τοπικά πολιτιστικά δρώμενα, διότι άπαντες οι ένστολοι είναι μέρος της κοινωνίας μας και παιδιά του λαού μας!

   Είναι μια ήπια μορφή τοπικής ορεινής κι οικολογικής ανάπτυξης και παρουσίας στην ερημωμένη ορεινή μας ύπαιθρο, με τη συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων των Σωμάτων Ασφαλείας και Πολιτικής Προστασίας!
   Είναι  ένα κομμάτι από το όραμα της ξεχασμένης ορεινής πατρίδας, που συμπληρώνει  ουσιαστικά τις  άλλες αναπτυξιακές δραστηριότητες, προς τούτο και κατατίθεται στα δημόσια σκεπτικά μας.-


       Ο γόνιμος  προβληματισμός