Καλούνται 2.500 εκπαιδευτικοί κλάδου Πληροφορικής ΠΕ 86, οι οποίοι είναι ενταγμένοι στον Ενιαίο Πίνακα Αναπληρωτών και Ωρομισθίων και δεν έχουν προσληφθεί, να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση πρόσληψης για την υποστήριξη μαθητών 1.000 σχολικών μονάδων, προκειμένου οι μαθητές να πιστοποιηθούν μετά από εξετάσεις στο Κρατικό Πιστοποιητικό Πληροφορικής (ΚΠπ).
Για το σχολικό έτος 2018-2019 ορίζεται ως ημερομηνία έναρξης του Προγράμματος η 8η Ιανουαρίου του 2019.
Ημερομηνίες Ηλεκτρονικής Υποβολής Αίτησης
Από 14 Δεκεμβρίου 2018 έως και 19 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 15:00, οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί εισέρχονται στον σύνδεσμο https://schools.espa.minedu.gov.gr/kpp και συμπληρώνουν την ηλεκτρονική αίτηση για την Υποστήριξη Πιστοποίησης για το Κρατικό Πιστοποιητικό Πληροφορικής επιλέγοντας μία (1) Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αυτή στην οποία επιθυμούν να εργαστούν. Στην συνέχεια δηλώνουν στη στήλη «Σειρά Προτίμησης» τις προτιμήσεις τους κατά αύξοντα αριθμό. Όταν ολοκληρώσουν τη διαδικασία, πατάνε το κουμπί «Υποβολή». Οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν την δήλωση τους όσες φορές επιθυμούν, πατώντας το κουμπί «Ενεργοποίηση» και υποβάλλοντας εκ νέου. Το σύστημα θα κρατήσει ως έγκυρη μόνο την τελευταία τους δήλωση.
Περιεχόμενο Εκπαιδευτικής Υποστήριξης για την Προετοιμασία των Μαθητών
Στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης πράξης «Πιλοτικές Παρεμβάσεις υποστήριξης Πιστοποίησης μαθητών Γ’ τάξης Γυμνασίου για την απόκτηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Πληροφορικής ΚΠπ, σχολικό έτος 2018-2019» η υποστήριξη των μαθητών στόχο έχει την προετοιμασία τους για την συμμετοχή σε εξετάσεις Κρατικού Πιστοποιητικού Πληροφορικής.
Οι εξετάσεις επικεντρώνονται στην πιστοποίηση γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων που εστιάζουν σε τρία διακριτά γνωστικά αντικείμενα: α) Επεξεργασία κειμένου, β) Υπολογιστικά Φύλλα και γ) Διαδίκτυο / Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο.
Το περιεχόμενο της εξεταστικής διαδικασίας ανά αντικείμενο θα είναι συμβατό με αυτό που ορίζεται σύμφωνα με τα άρθρα 32, 33 και 34 στο ΦΕΚ Β’ 2123/01-08-2014.
Οι μαθητές θα κληθούν να εξεταστούν σε τρείς αντίστοιχες ενότητες δοκιμασιών και θα πρέπει να μπορούν ανά γνωστικό αντικείμενο να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του.
Το πρόγραμμα υποστηρικτικής διδασκαλίας είναι αυτοτελές στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης πράξης και οι εκπαιδευτικοί που θα αναλάβουν την υποστήριξη της προετοιμασίας των μαθητών, θα έχουν στη διάθεση τους αντιπροσωπευτικό ψηφιακό υλικό υπό μορφή δειγματικών δοκιμασιών, οι οποίες θα καλύπτουν, με τη συνοδεία αρχείων εργασίας για εξάσκηση, ευρεία έκταση των απαιτήσεων της εξεταστικής διαδικασίας.