ΦΛΩΡΙΝΑ Ο πολιτευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. Στέλιος Μαυρίδης σχολιάζει την επίσκεψη του υπουργού Υγείας στη Φλώρινα - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Ο πολιτευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. Στέλιος Μαυρίδης σχολιάζει την επίσκεψη του υπουργού Υγείας στη Φλώρινα

.

.

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

Ο πολιτευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. Στέλιος Μαυρίδης σχολιάζει την επίσκεψη του υπουργού Υγείας στη Φλώρινα

Αποτέλεσμα εικόνας για Στέλιος ΜαυρίδηςΜε ιδιαίτερη λύπη και αγανάκτηση πληροφορήθηκα ότι την Παρασκευή 21/12/2018 σε εκδήλωση στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας παρουσία του κ. ΥπουργούΥγείας και τουΓΓ του Υπουργείου Υγείας, για την παραλαβή ενός ασθενοφόρου για το ΚΥ Πρεσπών, την τοποθέτηση του νέου διοικητή του Νοσοκομείου  Φλώρινας και την βράβευση των ιατρών της παιδιατρικής κλινικής και της μονάδας τεχνητού νεφρού, έγινε δημόσια αναφορά από προσκεκλημένο στους γείτονές μας της FYROM ως «Μακεδόνες».



Να υπενθυμίσουμε στους Κυβερνώντες, ότι η συμφωνία δεν επικυρώθηκε ακόμα από το ελληνικό Κοινοβούλιο.Αντίθετα, στην πράξη καθημερινά πληθαίνουν οι φωνές ενάντιά της από το σύνολο των Ελλήνων πολιτών, φωνές που αναγκάζουν την Κυβέρνηση να στρουθοκαμηλίζει μην τολμώντας να προχωρήσει σε δημοκρατικά επιβεβλημένο δημοψήφισμα για ένα τόσο κρίσιμο εθνικό ζήτημα.

Είναι αδιανόητο να χρησιμοποιούνται χαρακτηρισμοί που προσβάλλουν και τραυματίζουν θανάσιμα τη συνείδηση των Ελλήνων Μακεδόνων σε μια περιοχή μάλιστα με νωπές της μνήμες των τραυμάτων της.

Είναι αδιανόητο να πυροδοτούνταιαλυτρωτικές συζητήσεις και να τις αναγνωρίζουμε προσδίδοντας όνομα, ταυτότητα και φωνή στις αλυτρωτικές βλέψεις των γειτόνων μας.

Δυστυχώς δεν ακολουθήσε καμιά διόρθωση και δεν έγινε καμιά παρέμβαση από κανέναν από τους διοργανωτές ή τους Κυβερνητικούς εκπροσώπους ως προς την απρέπεια του χαρακτηρισμού.

Είναι ντροπή να γίνονται τέτοιες προσβλητικές αναφορές ενώπιον μάλιστα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας , των στρατιωτικών αρχών, και των εθελοντών ιατρών που υποτίθεται ότι τιμούνταν σε αυτήν την εκδήλωση.

Όσο για την τιμητική εκδήλωση , όφειλε να τιμήσει το σύνολο των ιατρών αυτού του πολύπαθου ακριτικού νοσοκομείου,  οι οποίοι βάζουν πλάτη στα δύσκολα σε όλες τις προ αλλα και μετά μνημονιακές εποχές,  σε ένα σύστημα υγείας που ψυχορραγεί και δεν είναι οι Κασσανδρες αυτές από τις οποίες κινδυνεύει, αλλά οι  προκρούστειες λογικές που επιβάλουν τη λειτουργία, χωρίς προσωπικό, χωρίς υλικά και με τους ίδιους τους εκπροσώπους του ΕΣΥ να προτείνουν πρωτοβάθμια κέντρα υγείας, σε περιοχές εθνικής και κριτικής σημασίας για την χώρα όπως το τριεθνές της Φλώρινας.

Οι φιέστες, οι αυτοεγκωμιασμοί, δεν αναπληρώνουν την ανάγκη για νέες δομές, την ανάγκη για ενίσχυση με ιατρικό προσωπικό, και την ανάγκη για ενίσχυση του κρατικού προϋπολογισμού όταν πρόκειται για την υγεία.

Διαφορετικά θα μείνουμε να εκθειάζουμε τον γυμνό βασιλιά χαμένοι σε μια εικονική πραγματικότητα, τροφοδοτούμενη από τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι σαφές ότι η εκδήλωση που στήθηκε από τους κυβερνητικούς κύκλους δεν είχε πραγματικό σκοπό να τιμήσει τους ιατρούς που εθελοντικά προσέφεραν στο Νοσοκομείο μας, αλλά στην πραγματικότητα εξελίχθηκε σε έναν ακόμη κυβερνητικό πανηγυρικό μονόλογο εκτός πραγματικότητας.
Σας καλούμε να συνεχίσουμε όλοι μαζί, με όραμα και με αισιοδοξία, την προσπάθεια και τον αγώνα για σεβασμότης εθνικής μας ακεραιότητας και κυριαρχίας, αλλά και των αξιών και ιδανικών τα οποία πρέσβευε ανέκαθεν αυτή η χώρα.

Καλά Χριστούγεννα κι ευτυχισμένο το νέο έτος!

Στυλιανός Δ Μαυρίδης
Δικηγόρος παρ’ ΑρείωΠάγω, Διδάκτωρ Νομικής ΑΠΘ,
Πολιτευτής ΚΙΝΑΛ ΠΕ Φλώρινας