ΦΛΩΡΙΝΑ Η έλλειψη οργάνωσης στην πολιτική χιονοπροστασία δεν έλκει τον χειμερινό τουρισμό! - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Η έλλειψη οργάνωσης στην πολιτική χιονοπροστασία δεν έλκει τον χειμερινό τουρισμό!

.

.

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

Η έλλειψη οργάνωσης στην πολιτική χιονοπροστασία δεν έλκει τον χειμερινό τουρισμό!

Δεν είναι απλώς η ανάγκη συνεχούς κινητοποίησης σε πολλά μαζί σημεία,στα οποία, ένεκα μιας σφοδρής και συνεχούς  χιονόπτωσης ,μαζί με τα ανεμοσούρια της, χρειάζεται τον απόλυτο συντονισμό για την αντίστροφη κίνηση,του κατάλληλου αποχιονισμού!
  Είναι πολύ περισσότερο, η ανάγκη  επιλογής  πρόσβασης  των επισκεπτών σε σημεία χειμερινής  φιλοξενίας, ακριβώς για να απολαύσουν το χιόνι,ώστε η Φλώρινα να κερδίζει, αντί να χάνει κι έτσι το χιόνι να γίνει ευλογία Κυρίου και έλεος, αντί για κατάρα αποκλεισμού!



ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ


   Σαφώς και δεν είναι εύκολο εγχείρημα,ειδικά αν δεν υπάρχει η πατέντα και το σχέδιο,μαζί με τις υποδομές και τα μέσα!

    Ξεκινώντας από απλές διαπιστώσεις, τα βυτία μεταφοράς  πετρελαίου είναι σχετικά χαμηλοκάβαλα, με  χαμηλό σασί, με αποτέλεσμα να μην έχουν άμεση πρόσβαση στις πιο απομακρυσμένες περιοχές άμεσα,δεν φτάνουν ούτε οι αλυσίδες!
     Επειτα, χρειάζονται τοπικά  μηχανήματα χιονοκαθαρισμού , σε όλους τους οικισμούς, ακόμα και με  ορισμένα προσωρινά ειδικά διαμορφούμενα τρακτέρ με χιονομαχαίρι μπροστά, βάσει ικανού σχεδίου αμεσότητας ,με την έναρξη της χιονόπτωσης!
     Χρειάζεται η συνεχής παρουσία  σε όλες  τις κεντρικές αρτηρίες, όλο το 24ωρο, με ειδικά διαμορφωμένα  λυόμενα  χειμώνα, με άμεση δυνατότητα όχι μόνο πώλησης  αλλά και άμεσης τοποθέτησης αλυσίδων στα επισκεπτόμενα οχήματα,μετά  σχετικής συνοδείας,ακόμα και ρυμούλκησης, όπου είναι απαραίτητο!
      Με έτοιμη υποδομή φιλοξενίας,σε κάθε περίπτωση κι ενδεχόμενο, με ζεστό τσάι, καφέ και ρακόμελο ή  πόντς , μέχρι το κατάλυμα!
       Συνεργασία ξενοδοχειακών υποδομών, με πλήρες σύστημα ξενάγησης!
      Κι όμως, η χιονοθύελλα είναι σημείο πώλησης, αν στηθεί οργανωμένο σύστημα,σε όλο το Νομό!
       Εκεί φαίνεται η διαφορά προσφοράς άλλου οράματος υπηρεσιών για τον επισκέπτη!

     Είναι μεγάλη υπόθεση το αίσθημα  σιγουριάς κι εμπιστοσύνης, είμαστε εδώ, παντός καιρού, ελάτε στη Φλώρινα να απολαύσετε τη μητέρα φύση το χειμώνα!

     Το χειρότερο από όλα λοιπόν δεν είναι που δεν έχουμε  οργανωμένη  ελευσιμότητα, για να χτυπήσουμε  το κόστος χειμώνα με χειμώνα!
     Είναι ακριβώς ότι δεν οργανωνόμαστε  να υποδεχτούμε ούτε όσους  αυτοβούλως έρχονται, φεύγουν και δεν ξανάρχονται, αποτρέπουν κι άλλους στη συνέχεια!
      Δυστυχώς κι  η χειμερινή επάρκεια  είναι είδος σε ανεπάρκεια…




       Ο γόνιμος  προβληματισμός