ΦΛΩΡΙΝΑ Η εκδήλωση για την Κυριακή της Ορθοδοξίας από τον Σύνδεσμο Μοναστηριωτών Φλώρινας-Βίντεο,φώτο - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Η εκδήλωση για την Κυριακή της Ορθοδοξίας από τον Σύνδεσμο Μοναστηριωτών Φλώρινας-Βίντεο,φώτο

.

.

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Η εκδήλωση για την Κυριακή της Ορθοδοξίας από τον Σύνδεσμο Μοναστηριωτών Φλώρινας-Βίντεο,φώτο

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. κ. Θεοκλήτου, της Αντιδημάρχου του Δήμου Φλώρινας κ. Όλγας Μούσιου-Μυλωνά, του Περιφερειακού Συμβούλου
κ. Ιωάννη Κιοσσέ, καθώς και πλήθους μελών και φίλων του Συνδέσμου, γιορτάστηκε και φέτος με την πρέπουσα ευλάβεια από τον Σύνδεσμο μας η Κυριακή της Ορθοδοξίας.

ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ
Ο εορτασμός ξεκίνησε με την Αρτοκλασία στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής.
Στη συνέχεια, στα γραφεία του Συνδέσμου, έλαβε χώρα μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διάλεξη από την Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Φλώρινας
Δρ. Αρχαιολογίας κ. Χριστίνας Ζιώτα,
με θέμα :«ΝΕΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΆ ΔΕΔΟΜΈΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΣΊΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΊΑΣ ΛΥΓΚΗΣΤΙΔΑΣ».
Η διάλεξη της κ. Ζιώτα, κυριολεκτικά εντυπωσίασε το κοινό και επιβεβαίωσε με τον πιο ισχυρό τρόπο το σπουδαίο έργο που επιτελείται από το επιστημονικό και λοιπό προσωπικό του Αρχαιολογικού Μουσείου, καθώς και αυτών που εργάζονται στις αρχαιολογικές ανασκαφές, οι οποίες πραγματοποιούνται στην περιοχή μας.
Το Δ. Σ. του Συνδέσμου ευχαριστεί θερμά όλους τους επίσημους προσκεκλημένους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.
Την κ. Ζιώτα, τόσο για την τιμητική της παρουσία όσο και για την κατά γενική ομολογία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διάλεξη της.
Τέλος, ευχαριστεί όλες τις Μοναστηριώτισσες και και όλους τους Μοναστηριώτες, που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και πιστοί στα ήθη και έθιμα των προγόνων τους, γιόρτασαν με συγκίνηση και σεβασμό την Κυριακή της Ορθοδοξίας.
Χρόνια πολλά σε όλους!