ΦΛΩΡΙΝΑ Πέρασε στο ταμπλό του απλού κορασίδων η Φωτιάδου στο Λινιάνο - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Πέρασε στο ταμπλό του απλού κορασίδων η Φωτιάδου στο Λινιάνο

.

.

Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Πέρασε στο ταμπλό του απλού κορασίδων η Φωτιάδου στο Λινιάνο

Καλά πλασαρίσματα στα ατομικά αγωνίσματα της ηλικιακής κατηγορίας παίδων-κορασίδων κυνηγά η ελληνική αποστολή στον επίλογο του δυνατού ιταλικού όπεν, που γράφεται αύριο στο Λινιάνο. Η Χρυσή Φωτιάδου κατ’ αρχάς, εξασφάλισε την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό του απλού κορασίδων κατακτώντας την πρωτιά στον όμιλό της.


ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑΑπευθείας είναι στα νοκ άουτ η Μαλαματένια Παπαδημητρίου λόγω της πολύ ψηλής θέσης της στην παγκόσμια κατάταξη. Το ταμπλό διεξάγεται αύριο και η κλήρωση δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή. Επίσης, η Παπαδημητρίου και η Κροάτισσα Χάνα Αράποβιτς βρίσκονται στη 16άδα του διπλού κορασίδων και διεκδικούν υψηλή θέση, καθώς μάλιστα είναι από τα φαβορί του αγωνίσματος. Στα προκριματικά του απλού αποκλείστηκαν οι παίδες Αλέξανδρος Μαδέσης και Σωκράτης Γιαννούτσος, ενώ έχασαν και στον 2ο γύρο του διπλού. Στο ομαδικό, την Παρασκευή, δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση κάποια από τις τρεις ελληνικές ομάδες παρά την καλή προσπάθεια.

Το απλό κορασίδων άρχισε σήμερα με 24 προκριματικά γκρουπ. Η Παπαδημητρίου απέφυγε τη διαδικασία ως νούμερο 9 του αγωνίσματος και μπήκε αμέσως στο ταμπλό. Η Φωτιάδου ήταν επικεφαλής στο 17ο και πήρε την πρωτιά με δύσκολες νίκες. Κατέβαλλε την Ιταλίδα Κιάρα Ζανέτα με 3-0 σετ (11-9, 12-10, 11-3) και τη Σλοβάκα Ελίσκα Στουλέροβα με 3-1 (10-12, 11-6, 15-13, 12-10). Τα νοκ άουτ ματς γίνονται αύριο.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ

Την Παρασκευή έγιναν τα γκρουπ του ομαδικού με το δίδυμο των κορασίδων να κυνηγά μέχρι τέλους την πρόκριση στο ταμπλό, αλλά να χάνει στο καθοριστικό τρίτο ματς. Οι νέοι και οι παίδες περιορίστηκαν στην τελευταία θέση των ομίλων τους.

Στο ομαδικό κορασίδων η Ελλάδα τέθηκε επικεφαλής στο 8ο και τελευταίο προκριματικό γκρουπ. Στην εναρκτήρια αγωνιστική ξεπέρασε την Ιταλία 2 με 3-0, αλλά πιο δύσκολα απ’ ό,τι δείχνει το τελικό σκορ. Στα ατομικά η Μαλαματένια Παπαδημητρίου έκαμψε την Τερέζα Ντ’ Ερκόλε με 3-2 σετ και η Χρυσή Φωτιάδου την Κιάρα Ρένσι με το ίδιο σκορ. Στο διπλό τα κορίτσια επιβλήθηκαν με 3-0 σετ των Σελέστε Λεογκράντε/Βαλεντίνα Λεογκράντε. Στο επόμενο παιχνίδι ήταν άνετη η επικράτηση με 3-0 απέναντι στην Αγγλία. Η Παπαδημητρίου κατέβαλλε τη Μίλι Ρογκόουβ με 3-0 σετ, η Φωτιάδου την Έμυ Μάριοτ, επίσης με 3-0 και μαζί στο διπλό τις ίδιες αντιπάλους ξανά με 3-0.

Η αναμέτρηση με τη Γαλλία για την 3η αγωνιστική θα έκρινε την 1η θέση του γκρουπ. Η ελληνική ομάδα κάμφθηκε με 3-1 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια με τη 2η θέση του γκρουπ. Τα κορίτσια κατέκτησαν ένα ακόμα διπλό ξεπερνώντας τις Λόα Λίνε Φρέτε και Κλία Ντε Στοπελέρ με 3-0, αλλά έχασαν στα ατομικά τους παιχνίδια. Η Παπαδημητρίου με 3-0 σετ από τη Φρέτε και τη Σαρλότ Λουντζ και η Φωτιάδου επίσης με 3-0 σετ από τη Λουντζ.