ΦΛΩΡΙΝΑ Η Εκδήλωση, για τα 100 χρόνια από τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, διοργάνωσε ο Ποντιακός Σύλλογος Αμμοχωρίου «Παναγία Σουμελά». -Βίντεο,φώτο - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Η Εκδήλωση, για τα 100 χρόνια από τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, διοργάνωσε ο Ποντιακός Σύλλογος Αμμοχωρίου «Παναγία Σουμελά». -Βίντεο,φώτο

.

.

Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Η Εκδήλωση, για τα 100 χρόνια από τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, διοργάνωσε ο Ποντιακός Σύλλογος Αμμοχωρίου «Παναγία Σουμελά». -Βίντεο,φώτο

Επετειακή εκδήλωση, για τα 100 χρόνια από τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, διοργάνωσε ο Ποντιακός Σύλλογος Αμμοχωρίου «Παναγία Σουμελά».







ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ

Η εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό του προέδρου του συλλόγου Γιάννη Παναγιωτίδη και των επίσημων προσκεκλημένων και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των θυμάτων της Γενοκτονίας.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Κωνσταντίνος Σεχίδης, Διευθυντής του Πειραματικού Σχολείου Φλώρινας και υποψήφιος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Μίλησαν ακόμη ο ταμίας του συλλόγου Γεώργιος Παπαδόπουλος (προβάλλοντας αρχειακό υλικό) και η υπεύθυνη καλλιτεχνικών δράσεων του συλλόγου Στέλλα Μαβίδου (προβάλλοντας βίντεο συνεντεύξεων από Πόντιους 2ης γενιάς από το Αμμοχώρι).
Η εκδήλωση έκλεισε με ένα συγκινητικό δρώμενο από τα παιδιά του Συλλόγου.
Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η Ουρανία Παπαδοπούλου, γραμματέας του συλλόγου.