ΦΛΩΡΙΝΑ «Πάμε μια βόλτα στις Πέτρες» - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : «Πάμε μια βόλτα στις Πέτρες»

.

.

Τρίτη 7 Μαΐου 2019

«Πάμε μια βόλτα στις Πέτρες»

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας στις 9 και 10 Μαΐου 2019 διοργανώνει στον αρχαιολογικό χώρο Πετρών Αμυνταίου δράση με τίτλο «Πάμε μια βόλτα στις Πέτρες». Η δράση περιλαμβάνει θεματική ξενάγηση-περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο Πετρών Αμυνταίου και εικαστικό εργαστήρι για τους μαθητές της Γ΄ και Δ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου.

ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑΜέσα από τη δράση επιδιώκεται η γνωριμία με τον αρχαιολογικό χώρο και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής των Πετρών. Στόχος είναι τα παιδιά να βιώσουν μια εμπειρία από την οποία θα αποκομίσουν όχι μόνο γνώσεις αλλά και δεξιότητες, ενώ ταυτόχρονα θα ψυχαγωγηθούν και θα κινητοποιηθούν για να επισκεφθούν ξανά τον χώρο.
Ώρα εκδήλωσης: 10 π.μ.
Σημείο συνάντησης: Αρχαιολογικός Χώρος Πετρών
 Υπεύθυνη δράσης: Ελπινίκη Ναούμ δρ. αρχαιολογίας-μουσειολόγος
Τηλέφωνο επικοινωνίας για το κοινό/ 23850 28206,
               
«Ιχνηλατώντας τις πόλεις και τις οδούς του παρελθόντος»
             Στις 9, 10 και 12 Μαΐου στο πλαίσιο της δράσης με τίτλο "Ιχνηλατώντας τις πόλεις και τις οδούς του παρελθόντος" θα γνωρίσουμε την ελληνιστική πόλη της Φλώρινας, στον λόφο του Αγίου Παντελεήμονα, και τις οδούς της αρχαίας Λυγκηστίδας. Η δράση περιλαμβάνει ξενάγηση και περιήγηση ανάμεσα στα οικοδομικά τετράγωνα με τα αναστηλωμένα σπίτια της πόλης. Με λίγη φαντασία και ανοιξιάτικη διάθεση θα γυρίσουμε πίσω στο χρόνο και θα δούμε να ξετυλίγονται μπροστά μας οι καθημερινές εμπειρίες και δραστηριότητες των κατοίκων της πόλης, με στόχο μια βαθύτερη γνώση των πτυχών του βίου των προγόνων μας. Από τον λόφο θα ατενίσουμε το λεκανοπέδιο της Φλώρινας από όπου περνούσε η αρχαία  "Εγνατία Οδός " και θα συγκρίνουμε τις δραστηριότητες των κατοίκων ανά τους αιώνες. Θα υποδεχθούμε μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων στις 9 και 10 Μαΐου και συλλόγους/οργανωμένες ομάδες επισκεπτών στις 12 Μαΐου.
Δήλωση συμμετοχής : Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας, τηλ. 23850 28206
Σημείο συνάντησης: Ελληνιστική Πόλη Φλώρινας
Yπεύθυνη αρχαιολόγος: Ιωάννα Τσιόκανου