ΦΛΩΡΙΝΑ Βιογραφικό του υποψήφιου βουλευτή Φλώρινας Γιάννη Βοσκόπουλου - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Βιογραφικό του υποψήφιου βουλευτή Φλώρινας Γιάννη Βοσκόπουλου

.

.

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Βιογραφικό του υποψήφιου βουλευτή Φλώρινας Γιάννη Βοσκόπουλου

Αγαπητές μου συμπολίτισσες, Αγαπητοί μου συμπολίτες,
Η ενασχόληση μου μετα κοινά όλα αυτά τα χρόνια με εσάς συνοδοιπόρους μου ξεκίνησε το 2007, με την έναρξη της θητείας μου ως Νομάρχης, και συνεχίστηκε με δύο συνεχόμενες θητείες ως Δήμαρχος. ΜΑΖΙ καταφέραμε και πετύχαμε πολλά για τον Νομό μας και για τον Δήμο Φλώρινας δίνοντας αέρα ανάπτυξης και προόδου στην περιοχή μας.


Με εμπιστευτήκατε και σας εμπιστεύτηκα και για αυτό είμαι πλέον ο δικός σας άνθρωπος, ο Γιάννης, ο φίλος σας, ο γείτονας κι ο συναγωνιστής σας στους καθημερινούς μας αγώνες. Όλα τα χρόνια οι πόρτες του γραφείου και της καρδιάς μου ήτανπάντα ανοιχτές σε όλους, χωρίς κομματικές διακρίσεις και αποκλεισμούς, χωρίς παλαιοκομματικές τακτικές, και πάντα μόνος στόχος μου ήτανη εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο κάθε συμπολίτης μας ξεχωριστά, γιατί αυτό που αποτελεί προτεραιότητα για μένα ήταν και είναι η εξυπηρέτηση όλων των συμπολιτών μας.
Η αγάπη σας προς το πρόσωπο μου και η εμπιστοσύνη που μου δείξατε όλα αυτά τα χρόνια με γεμίζουν με ευγνωμοσύνη, για αυτό και σας ευχαριστώ θερμότατα για το κοινό ταξίδι μας.
Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες μου,
Ως Φλωρινιώτης γέννημα - θρέμμα, που δραστηριοποιήθηκα ως ελεύθερος επαγγελματίας και πολιτεύτηκα στην πόλη της Φλώρινας, ως συμπατριώτης σας που είμαι πάντα εδώ, γνωρίζω όσο κανένας άλλος τα προβλήματα της Περιφερειακής μας Ενότητας και τις λύσεις που μπορούν να έχουν αυτά.
Για αυτό βρίσκομαι και πάλι ενώπιον σας και ζητώ τη στήριξη σας για το καλό του τόπου μας και για το μέλλον των παιδιών μας.
Για να δώσουμε και πάλι ΜΑΖΙ τους αγώνες για την οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία της Π.Ε. Φλώρινας! Με συνθήκες αειφορίας, κοινωνικής συνοχής, υγιούς ανταγωνιστικότητας, καινοτομίας και πολιτιστικής συνεργασίας!
Με υποστήριξη του αγροτικού πληθυσμού, των γεωργών και των κτηνοτρόφων του Νομού μας με ισχυρές επιδοτήσεις και νέους θεσμούς!
Με έναν νέο ενεργειακό σχεδιασμό που θα κάνει τη Φλώρινα ξανά ενεργειακό κέντρο της Ελλάδας!
Με ενίσχυση του επιχειρηματικού κόσμου και με έμφαση στον εναλλακτικό τουρισμό, που αρμόζει στη φυσική ομορφιά και τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής μας.
Για να μπορέσουν τα παιδιά μας να ζήσουν στον τόπο τους με ασφάλεια, ποιότητα ζωής και προοπτικές.

Ιωάννης Ζ. Βοσκόπουλος Υποψήφιος Βουλευτής Π.Ε. Φλώρινας με την «Ελληνική Λύση»

ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ ΞΑΝΑ! ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ! ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ! ΗΡΘΕ Η ΛΥΣΗ!

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

O Γιάννης Ζ. Βοοκόπουλος, Αρχιτέκτονας Μηχανικός, γιος του Ζήση και της Ελισάβετ Βοσκοπούλου, γεννήθηκε στην Παλαίστρα της Φλώρινας το 1957. Είναι παντρεμένος με τη φιλόλογο ΔήμητραΧαρίση και έχουν έναν γιο τον Ραφαήλ-Μάριο.
Αποφοίτησε από το Πρακτικό Γυμνάσιο Φλώρινας το 1975 και στη συνέχεια σπούδασε στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Ελεύθερου Πανεπιστημίου "G. D' Anunzio" του CHIETI, όπου πήρε το πτυχίο του το 1981.
Από το 1982 μέχρι το 1984 υπηρέτησε στον Ελληνικό Στρατό ως Έφεδρος αξιωματικός.
Το 1982 έκανε αναγνώριση του πτυχίου του στην Ελλάδα και από τότε ασκεί το επάγγελμα του Αρχιτέκτονα-Μηχανικού ως ελεύθερος επαγγελματίας με κύρια απασχόληση τις μελέτες οικοδομών ιδιωτικών έργων. Το 1986 απέκτησε το πτυχίο του εργολήπτη δημοσίων έργων Γ1 Τάξης για έργα οικοδομικά και έργα πρασίνου και από τότε ασκεί και το επάγγελμα του εργολήπτη Δημοσίων έργων.
Το 1985 εκλέχτηκε στο 7μελές Διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Μηχανικών Φλώρινας και εκτέλεσε χρέη Ταμία. Το 1989 επανεκλέχτηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Μηχανικών Φλώρινας και εκτέλεσε χρέη Προέδρου μέχρι το 1992. Ακολούθως, το 2001 επανεκλέχτηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Μηχανικών Φλώρινας, όπου εκτελούσε χρέη Προέδρου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2006.
Από το 1984 εκλέγεται συνεχώς αντιπρόσωπος του Νομού Φλώρινας στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος-Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας.
Από το 1990 έως το 1993 διετέλεσε Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του Τ.Ε.Ε. του Νομού Φλώρινας και από το1995 μέχρι και το τέλος του 2006 εκλεγόταν στη Διοικούσα Επιτροπή του Τ.Ε.Ε του Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας.
Από το 1989 μέχρι και το 2006 εκλεγόταν και ήταν αντιπρόσωπος του ΣΑΔΑΣ- (Πανελλήνια 'Ενωση Αρχιτεκτόνων) από το τμήμα της Δυτικής Μακεδονίας.
Επίσης, κατά διαστήματα, διετέλεσε μέλος της Αρχιτεκτονικής Επιτροπής (Ε.Π.Α.Ε.)Φλώρινας, μέλος του Συμβουλίου Χ-Ο.Π. Φλώρινας, μέλος του Συμβουλίου ΔημοσίωνΈργων Φλώρινας, μέλος της Μεικτής Επιτροπής Ελέγχου Οικοδομικών και Εργοταξιακών Έργων Φλώρινας, μέλος της Ε.Π.Α. (Επιτροπής Πολεοδομικής Ανασυγκρότησης) του Νομού Φλώρινας.
Διετέλεσε Νομαρχιακός Σύμβουλος από το 1990 μέχρι και το 1992.
Διετέλεσε Πρόεδρος του Νομαρχιακού Ωδείου Φλώρινας, Αντιπρόεδρος του Αθλητικού και Πολιτιστικού Συλλόγου ΠΑΣ-Φλώρινας, Αντιπρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Πρεσπών και μέλος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωμαπκών Νομού Φλώρινας. Είναι, επίσης, μέλος του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλώρινα •0 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», του Συλλόγου Ορειβατών Χιονοδρόμων (ΣΟX) Φλώρινας, της Γυμναστικής Ένωσης Φλώρινας (Γ.Ε.Φ.), του Κυνηγετικού Συλλόγου Φλώρινας, της Στέγης Φιλοτέχνων Νομού Φλώρινας, ενώ διατέλεσε και Πρόεδρος της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών στον Νομό Φλώρινας μέχρι και το 2006.
Από το 2006 μέχρι και τις 19 Ιανουαρίου 2010 κατείχε την τιμητική θέση του Προέδρου του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πρεσπών.
Διετέλεσε Νομάρχης Φλώρινας από το 2007 έως και το 2010.
Κατείχε τη θέση του Προέδρου της Αναπτυξιακής Φλώρινας.
Εκλέχτηκε Δήμαρχος του νέου Καλλικρατικού Δήμου Φλώρινας στις αυτοδιοικηπκές εκλογές τις 14ης Νοεμβρίου 2010.
Από το 2011 ανέλαβε ως Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Φλώρινας, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι τον Ιανουάριο του 2016.
Από τον Σεπτέμβριο του 2011 υπήρξε εκλεγμένο μέλοςτ ου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας.
Τον Σεπτέμβριο του 2013 εκλέχτηκε Πρόεδρος της ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. και παρέμεινε μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου του 2015.
Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014 εκλέχτηκε για δεύτερη φορά Δήμαρχος Φλώρινας. Στις 20 Οκτωβρίου του 2014 εκλέχτηκε Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας. Στις 19 Ιουνίου 2019 παραιτείται από τη θέση του Δημάρχου Φλώρινας και θέτει τον εαυτό του ως υποψήφιο Βουλευτή της Π.Ε. Φλώρινας με την «Ελληνική Λύση».
Πάνω από όλα, όμως, ο Γιάννης Βοσκόπουλος είναι ένας άνθρωπος που αγαπά την περιοχή μας, διαθέτει όραμα για την ανάπτυξη και την ευημερία του και γνωρίζει καλά να μάχεται και να εργάζεται για να γίνει η ΦΛΩΡΙΝΑ της καρδιάς μας ένας ΙΣΧΥΡΟΣΤΟΠΟΣ, όπως αξίζει σε μας και στα παιδιά μας.

ΠΥΞΙΔΑ ΜΑΣ Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ