ΦΛΩΡΙΝΑ O πικρός αποκλεισμός της Ελλάδας από το Μουντομπάσκετ της Κίνας - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : O πικρός αποκλεισμός της Ελλάδας από το Μουντομπάσκετ της Κίνας

.

.

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

O πικρός αποκλεισμός της Ελλάδας από το Μουντομπάσκετ της Κίνας

Παρότι η Ελλάδα επικράτησε της Τσεχίας με 84-77 στη δεύτερη και τελευταία αγωνιστική της φάσης των 16, δεν κατάφερε να προκριθεί στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αυτή η νίκη της Εθνικής δεν ήταν αρκετή, αφού χρειαζόταν μια διαφορά +12 πόντων ώστε να αναδειχθεί πρώτη σε περίπτωση που ερχόταν τριπλά ισόβαθμη.

 Βέβαια, οι διεθνείς μας τα έδωσαν όλα και κατάφεραν να προηγηθούν με 12 πόντους 6’47’’ πριν τη λήξη του αγώνα, όταν ο Νικ Καλάθης με λέι απ, διαμόρφωσε το σκορ σε 53-65. Ωστόσο, στη συνέχεια δεν κατάφεραν να διατηρήσουν αυτή την απαραίτητη διαφορά.

Σε αυτό συνέβαλε και το γεγονός ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βγήκε από τον αγώνα έχοντας χρεωθεί άδικα με επιθετικό φάουλ το οποίο ήταν το πέμπτο του. Επίσης η τεχνική ποινή σε μέλος του προπονητικού τιμ της εθνικής, έδωσε την ευκαιρία στους Τσέχους να μειώσουν σε 68-70 213’’ πριν τη λήξη με τρίποντο του Μπόχατσικ.

Η Εθνική κατάφερε 49'' πριν τη λήξη να ξεφύγει με διαφορά 7 πόντων μετά από τρίποντο του Νικ Καλάθη και λέι απ του Κώστα Σλούκα που διαμόρφωσαν το σκορ σε 70-77. Όμως η πρόκριση έγινε ακατόρθωτη για την Ελλάδα, όταν 27’’ πριν το τέλος ο Τόμας Σατοράνσκι μείωσε στους 5 πόντους (72-77).

Η Ελλάδα επανήλθε στο +7 (72-79) με τη συμβολή του Σλούκα, όμως, ο Γιάρομιρ Μπόχατσικ απάντησε μειώνοντας και πάλι στους 5 πόντους (74-79). Το λέι απ του Καλάθη 14’’ πριν το τέλος διαμόρφωσε το σκορ σε 74-81, ενώ η επιτυχημένη βολή του Μπόχατσικ χάρισε στην Τσεχία έναν ακόμα πόντο (75-81). Μόλις 5’’ πριν τη λήξη ο Καλάθης μ’ ένα εκπληκτικό τρίποντο έκανε το 75-84, ενώ ο Κώστας Παπανικολάου έστειλε τον Μπόχατσικ στη γραμμή των βολών για να διαμορφώσει το τελικό σκορ σε 77-84, φτάνοντας τους 25 πόντους.

Λίγες μέρες μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, μια φωτογραφία του φορώντας τη φανέλα της Εθνικής με το εξής σχόλιο: «Η ευλογία εμφανίζεται σε πολλές διαφορετικές μορφές. Ποτέ μην κάνεις δεύτερες σκέψεις για το σχέδιο του Θεού».
Ο συγκλονιστικός Νικ Καλάθης ωστόσο, που αναδείχθηκε MVP του αγώνα με 27 πόντους, 6 ασίστ, 6 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα, σε αντίθεση με την πλούσια απόδοσή του στο παιχνίδι, ήταν αρκετά φειδωλός στις δηλώσεις του κατά την παραλαβή του σχετικού βραβείου και φανερά πικραμένος δήλωσε: «Τελειώσαμε. Τι άλλο μπορώ να πω, προσπαθήσαμε αλλά η πορεία μας σταματάει εδώ».

Οι ομάδες που προκρίθηκαν στον τελικό του Μουντομπάσκετ ήταν η Αργεντινή και η Ισπανία. Μεγάλη νικήτρια της βραδιάς αναδείχθηκε η Ισπανία, η οποία επικράτησε θριαμβευτικά και στέφθηκε για δεύτερη φορά Παγκόσμια Πρωταθλήτρια μετά το 2006. Από την άλλη, η φανερά κουρασμένη Αργεντινή δεν κατάφερε να κατακτήσει την δεύτερη κούπα στην ιστορία της κι έτσι έχει πλέον δύο ασημένια κι ένα χρυσό μετάλλιο.