ΦΛΩΡΙΝΑ Ελλάδα Ελβετία του Πνεύματος: Βασική προυπόθεση για τα 200 χρόνια από την Απελευθέρωση,το 2021.Πρόληψη και διασφάλιση της παγκόσμιας ειρήνης! - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Ελλάδα Ελβετία του Πνεύματος: Βασική προυπόθεση για τα 200 χρόνια από την Απελευθέρωση,το 2021.Πρόληψη και διασφάλιση της παγκόσμιας ειρήνης!

.

.

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

Ελλάδα Ελβετία του Πνεύματος: Βασική προυπόθεση για τα 200 χρόνια από την Απελευθέρωση,το 2021.Πρόληψη και διασφάλιση της παγκόσμιας ειρήνης!

Είναι καλό ένας λαός να οραματίζεται, για το καλό το δικό του και όλου του κόσμου, διανοίγοντας ξανά δρόμους πολιτισμού και παγκόσμιας ειρήνης!
Οι νέες παγκόσμιες αυτοκρατορίες που έχουν δημιουργηθεί και ήδη δημιουργούνται παρουσιάζουν ευκαιρίες και απειλές,γεωστρατηγικές και γεωοικονομικές!
Κι η περιοχή στην οποία βρίσκεται η χώρα μας ήταν,προ πάντων των αιώνων, το δελφικό κέντρο της παγκόσμιας ισορροπίας στη γη.Οι δύο αετοί του Διός που γύρισαν στο ίδιο σημείο στον ίδιο χρόνο!
Ο προορισμός του ΄Ελληνα ήταν και είναι πάντοτε ο εξανθρωπισμός της Οικουμένης!


ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ
Είναι σωστό το σκεπτικό που καταγράφηκε από τον τ. Πρόεδρο των ΗΠΑ κ.Ομπάμα,ότι η περιοχή της Ελλάδας και γενικότερα της Ανατολικής Μεσογείου χρειάζεται νέες παγκόσμιες συνθήκες σταθερότητας, τουλάχιστον για 50 χρόνια! Η σωστότερη όμως άποψη είναι για 50 αιώνες!
Αφενός να αποφευχθεί ένας τρίτος παγκόμιος πόλεμος, πιο καταστροφικός από ποτέ,κι αφετέρου να υπάρξει συμφωνία ισορροπίας των δυνάμεων και των παγκόσμιων συμφερόντων στην περιοχή!

Για να γίνουν όμως τα παραπάνω είναι ανάγκη να αναβαθμιστεί πολιτικά και γεωστρατηγικά,όσο και ειρηνευτικά και πολιτιστικά ο ρόλος της Ελλάδας!
Να γίνονται εδώ οι Ολυμπιακοί Αγώνες ή τουλάχιστον εδώ να γίνεται η τελετή έναρξης!
Εδώ να εδρεύουν όλοι οι παγκόσμιοι ειρηνευτικοί οργανισμοί και τα ενωμένα έθνη!
Να θεσπιστεί η απαγόρευση πολέμου στην περιοχή,ως πολιτιστικά και ειρηνευτικά ιερή,αρκετά μέχρι σήμερα μάτωσε αυτή η χώρα για τις ιδέες της,να το υπογράψουν και να το δεχτούν όλοι οι λαοί της γης!
Η Δημοκρατία της αρχαίας Αθήνας, μαζί με την ισοπολιτεία του Αλέξανδρου και του Κωνσταντίνου,να γίνουν κτήμα και πρότυπο για όλους τους λαούς,θεσμοθετημένα!
Αυτή άλλωστε ήταν πάντοτε η κεντρική ιδέα του ελληνισμού,όχι μια διεθνής πολεμική αυτοκρατορία αλλά συμμετοχή όλων στο παγκόσμιο πνεύμα,τον πολιτισμό και την επιστήμη!
Και την χτυπούσαν όλοι και συνεχίζουν να τη χτυπάνε, αρκετοί κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια!
Μα δεν επιδίωξε ποτέ και δεν επιδιώκει ο ελληνισμός κάποια παγκόσμια κυριαρχία των όπλων,εντελώς άσχετα με την ανάγκη άμυνας,υπέρ βωμών κι εστιών,σταματώντας τις ορδές των χρυσοφόρων Μήδων στις Θερμοπύλες,ελλήνων κι ευρωαίων προμαχούντες!
Την ειρήνη και την ισοπολιτεία μετά διδάσκοντας,με τον Αλέξανδρο και τον Κωνσταντίνο!
Δεν κινδυνεύει κανείς από την ιδέα του ελληνισμού στον κόσμο,αφού αυτή είναι ήδη κτήμα και κομμάτι του εαυτού καθενός πολίτη της γης,κάθε πολίτη του κόσμου!

Αυτή λοιπόν πρέπει να είναι η στόχευση, όχι μόνο της ελληνικής αλλά και της ευρωπαικής και της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής,βάζοντας το κάθε έθνος το δικό του λιθαράκι στην υπόθεση της παγκόσμιας ειρήνης,του πολιτισμού και της επιστήμης!


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Χ. ΜΠΟΜΠΟΤΑΣ