ΦΛΩΡΙΝΑ Έκτακτο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για την Παρασκευή (27/05) συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Κάρολος Παπούλιας,μετά από πρωτοβουλία του ίδιου. - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Έκτακτο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για την Παρασκευή (27/05) συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Κάρολος Παπούλιας,μετά από πρωτοβουλία του ίδιου.

.

.

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Έκτακτο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για την Παρασκευή (27/05) συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Κάρολος Παπούλιας,μετά από πρωτοβουλία του ίδιου.

Την Παρασκευή (27/05) θα συγκληθεί έκτακτο Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά από πρωτοβουλία του ίδιου. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση το θέμα του Συμβουλίου θα είναι "συζήτηση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα θέματα της οικονομίας."


Η σύγκληση του Συμβουλίου, αποφασίστηκε έπειτα από αίτημα του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου και θα πραγματοιηθεί στις 12.30 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, στο Συμβούλιο θα παραστούν, εκτός από τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Να σημειωθεί πως ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ώστε να ζητήσει διευκρινίσεις για το περιεχόμενο της σύσκεψης.

Σύμφωνα με συγκεχυμένες πληροφορίες, η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη και η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη δεν έχουν λάβει πρόκληση για να συμμετάσχουν στο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

Θα επιμείνει στη συναίνεση ο Γιώργος Παπανδρέου

Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προσέλθει στο προεδρικό μέγαρο, με την πρόθεση να ζητήσει ακόμη και κυβερνητική συνεργασία που ενδεχομένως να φτάσει και σε συγκρότηση υπουργικού συμβουλίου με τη συμμετοχή τεχνοκρατών και προσωπικοτήτων κοινής αποδοχής.

Επιπλέον, ο κ. Παπανδρέου θα θέσει στο τράπεζι των συζητήσεων όλες τις δυσοίωνες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και θα επιμείνει για μία ακόμη φορά στην ανάγκη της συναίνεσης.

Ο πρωθυπουργός, προτίθεται να προσέλθει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών συνοδευόμενος από τους υπουργούς Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα.

πηγη cosmo.gr