ΦΛΩΡΙΝΑ <div style="background:#3BB9FF; padding:5px 8px 5px 8px;">Τα ονόματα των συλληφθέντων για τα στημένα..Μέχρι και όπλα με σιγαστήρα βρήκε η αστυνομία...</div> - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Τα ονόματα των συλληφθέντων για τα στημένα..Μέχρι και όπλα με σιγαστήρα βρήκε η αστυνομία...

.

.

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Τα ονόματα των συλληφθέντων για τα στημένα..Μέχρι και όπλα με σιγαστήρα βρήκε η αστυνομία...

http://estatic.doldigital.net/9BA75475D1399872D9DA06CAF5962153.jpg
Στη σύλληψη εννέα ατόμων έχει προχωρήσει τις τελευταίες ώρες η ΕΛ.ΑΣ. για το σκάνδαλο των «στημένων» αγώνων του ελληνικού ποδοσφαίρου, που εμπλέκονται με παράνομα στοιχήματα. Αυτοί είναι αθλητικοί παράγοντες, ένας προπονητής, ένας πρώην ποδοσφαιριστής αλλά και ιδιοκτήτες στοιχηματικών γραφείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Συνολικά έχουν προσαχθεί για την υπόθεση 15 άτομα που ανακρίνονται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και οι μεγαλομέτοχοι του....
Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, της Καβάλας, Σταύρος Ψωμιάδης, όπως και της Ηλιούπολης, Γιώργος Τσακογιάννης. Μάλιστα, ο πρόεδρος της αθηναϊκής ομάδας συνελήφθη από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης γιατί στο σπίτι του στο Ωραιόκαστρο βρέθηκαν δύο όπλα με σιγαστήρα για τα οποία δεν είχε σχετική άδεια και μεταφέρεται στην Αθήνα, προκειμένου να εξεταστεί για τη σχετική υπόθεση.

Ακόμη, έχουν συλληφθεί ο προπονητής του Εθνικού Αστέρα, Νίκος Παντέλης, ο πρώην ποδοσφαιριστής του Πιερικού με θητεία και στον ΠΑΟΚ, Δημήτρης Ζαβαντίας, οι μπουκμέικερς, Νίκος Καρακούλιας και Ανδρέας Δημόπουλος, ο γνωστός μάνατζερ με έδρα τη Θεσσαλονίκη, Αθανάσιος Ντότσης, αλλά και ο παράγοντας της Ηλιούπολης, Νίκος Χάλκος.


Ο πρώτος για τον οποίον επιβεβαιώθηκε η σύλληψή του, ήταν ο Αχιλλέας Μπέος, οποίος κατηγορείται για στοιχηματική απάτη, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, όπως γνωστοποίησε ο δικηγόρος του, Νίκος Κακκαβάς.


Μέχρι στιγμής δεν έχουν συλληφθεί όσοι έχουν προσαχθεί, αλλά ενδεχομένως κάτι τέτοιο θα γίνει τις επόμενες ώρες. Μεταξύ αυτών βρίσκεται ένας ακόμη μεγαλομέτοχος ομάδας της Football League, ο γιος μεγαλοπαράγοντα που είχε ποντάρει στο ματς Ξάνθη-Παναθηναϊκός, ένας μάνατζερ με τα αρχικά Α.Τ. και αρκετοί ακόμη άνθρωποι του ποδοσφαίρου.


Με όλα τα δυνατά μέσα


Τη σχετική έρευνα πραγματοποιεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνεργασία με τις δικαστικές αρχές και το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, ύστερα από εισαγγελική εντολή, εξαιτίας σχετικού φακέλου που έστειλε στις ελληνικές αρχές η UEFA για 41 «στημένα» παιχνίδια.


Η Αστυνομία θα συνεχίσει το… σαφάρι της σε σπίτια υπόπτων για την υπόθεση, ενώ οι συλληφθέντες αναμένεται να κρατηθούν και την Πέμπτη (23/06), ούτως ώστε να περάσουν την πόρτα του εισαγγελέα για να απολογηθούν. Να θυμίσουμε ότι, για την υπόθεση έχει ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα, η οποία έχει χωριστεί σε τρεις δικογραφίες.


Η πρώτη αφορά τους παίκτες που στοιχημάτισαν μέσω του ΟΠΑΠ στα στημένα ματς, η δεύτερη τους παίκτες που στοιχημάτιζαν μέσω του διαδικτύου και η τρίτη αυτούς που θα προκύψουν από την έρευνα ότι είχαν άμεση συμμετοχή στο στήσιμο των αγώνων. Σαν τους παράγοντες του ποδοσφαίρου που συνελήφθησαν, δηλαδή. Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί είναι 130 σελίδες και εμπλέκει 70 άτομα.


Για να τα καταφέρουν όσο το δυνατόν καλύτερα, οι Αρχές χρησιμοποιούν τα πλέον σύγχρονα μέσα που διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ., μεταξύ των οποίων τον «σούπερ κοριό» που σαρώνει όλα τα τηλέφωνα και μπορεί να είναι σε θέση να αποκαλύπτει συνομιλίες και τηλεφωνικές επαφές! Επίσης, υπάρχει στενή συνεργασία με την ΕΥΠ, προκειμένου να επιβεβαιωθούν πρόσωπα και στοιχεία.

exedrasports