ΦΛΩΡΙΝΑ ΜΑΓΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΤΟΥΛΙΟΥ ΤΑΞΙΔΕΨΑΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : ΜΑΓΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΤΟΥΛΙΟΥ ΤΑΞΙΔΕΨΑΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

.

.

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΑΓΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΤΟΥΛΙΟΥ ΤΑΞΙΔΕΨΑΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ



Μαγικές στιγμές έζησαν οι εκατοντάδες συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα στο «3ο Κυνήγι Θησαυρού»  που διοργάνωσε το Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας ,σε συνεργασία με τη Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Βόλου και Θεσσαλίας (ΛΕΚΟΒ) ,τον Δήμο Πύλης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Περτουλίου ,με την υποστήριξη του Pantheon Plaza(Λάρισα) και του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» ,που πρόσφατα διοργάνωσε με τη ΛΕΚΟΒ μια  πρωτότυπη και σπάνια ανάβαση στο  παγκόσμιο μνημείο της Φύσης,στο μυθικό βουνό  ,τον Όλυμπο ,σε συνδυασμό με μια  επίδειξη αγωνιστικής οδήγησης DRIFT ,από την Λέσχη Οδηγών Αγώνων Θεσσαλίας.


Στα πλαίσια της σπάνιας αυτής εκδήλωσης ,από την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου ως και την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου  βρίσκονταν  στον πολυχώρο Pantheon-Plaza  της Λάρισας, κλασικά και ιστορικά αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, μέχρι δηλ.  και την έναρξη της εκδήλωσης «3ο Κυνήγι Θησαυρού Κλασσικών Οχημάτων».
 Έτσι το κοινό της Θεσσαλίας ,είχε  την ευκαιρία να δει από κοντά ιστορικά αυτοκίνητα ,που ήλθαν  ειδικά για τον σκοπό αυτό στην πόλη της Λάρισας.

«Κυνηγώντας τον θησαυρό»  στις φωλιές των αετών του μαγευτικού Περτουλίου

Στις 11.00 το πρωί της Κυριακής (11/9/2011)  ,τα οχήματα  μετά τον τεχνικό έλεγχο και την διαπίστευση των οδηγών ,που ήλθαν από πολλά μέρη της Ελλάδος, ξεκίνησαν την πορεία τους ,περνώντας  από  τα Τρίκαλα,την Πύλη ,την Ελάτη ,τα αλπικά τοπία και πολλά αξιοθέατα της περιοχής, όπου και εξελίχθηκε  το «κυνήγι θησαυρού», ενώ οι συμμετέχοντες κινήθηκαν  προς τον τελικό προορισμό, που ήταν  το μαγευτικό Περτούλι.

Εκεί  έγινε η  επίσημη υποδοχή από τις τοπικές αρχές  και  οι επισκέπτες γνώρισαν την πλούσια ιστορία του χωριού , είχαν  την ευκαιρία να γνωρίσουν τις  τοπικές γεύσεις και να προμηθευτούν, τα μοναδικά και σπάνια προϊόντα της περιοχής από τον τοπικό Συνεταιρισμό Γυναικών Περτουλίου .
Παράλληλα από χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής παρουσιάστηκαν  παραδοσιακοί χοροί και προσφέρθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες στο κυνήγι του θησαυρού ,πλούσια δώρα και τοπικά προϊόντα.
Το Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας ευχαριστεί το Pantheon Plaza  (για την αμέριστη υποστήριξή του στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής του Ευθύνης ) ,τον Πολιτ. Σύλλογο Περτουλίου ,τον Δήμο Πύλης ,τον κ. Ηλία Φιλοκώστα(πρώην Πρόεδρο του Συλλόγου ,που πρότεινε τη δράση στο Περτούλι και εργάστηκε με αυταπάρνηση για την υλοποίησή της ) ,όπως και όλους τους κατοίκους του μαγευτικού Περτουλίου .

Κατά την διάρκεια της παραμονής των οχημάτων στο Περτούλι, ήταν  σε κοινή θέα για τους πολυπληθείς λάτρεις και φίλους της κλασσικής αυτοκίνησης, οι οποίοι  και πάλι μπόρεσαν  να τα δουν από κοντά ,αλλά και να τα φωτογραφίσουν ,σε συνδυασμό με μια μοναδική εκδρομή στην περιοχή.Κατά την επιστροφή ,οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν την Ελάτη, προσκεκλημένοι των τοπικών αρχών και των ξενοδόχων του χωριού.

Η καρδιά της Θεσσαλίας «χτύπησε» στο Περτούλι

Μέσα από την μεγάλη αυτή εκδήλωση ,που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των ΜΜΕ ,αλλά και του αυτοκινητιστικού Τύπου , από την Ελλάδα και το εξωτερικό , όμορφες εικόνες ενός μαγικού προορισμού ,ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο. Σημειώνεται ότι την όλη εκδήλωσε παρακολούθησαν από κοντά πολλά ΜΜΕ,ενώ παρούσα σε κάθε βήμα ,ήταν η τηλεόραση της ΕΤ3 , που κατέγραψε τα πάντα και που μέσα από τις εκπομπές της ,μετέφερε εικόνες από τα φοβερά αλπικά δάση του Περτουλίου ,σε όλους τους λάτρεις της φύσης σε όλο τον κόσμο, αλλά και σε όλους τους Έλληνες ομογενείς  .
O  πρόεδρος του  Δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας κ. Κων. Σκριάπας  δήλωσε ότι όλο το Δ.Σ. του Δικτύου «πιστεύει ακράδαντα ότι όλη η Θεσσαλία αποτελεί έναν πανέμορφο και πλήρη τουριστικό προορισμό ,για  επισκέπτες  από όλη την Ελλάδα ,αλλά και όλο τον κόσμο , γεγονός που πρέπει να γίνει γνωστό και να αναδειχθεί ,μέσα από συντονισμένες δράσεις όλων των φορέων ,στις οποίες η Περιφέρεια ,θα πρέπει να είναι εμφανώς παρούσα και να ενισχύει τις πρωτοβουλίες των Εθελοντικών οργανώσεων ,που μπορούν να προσφέρουν  πολλά ,μέσα από το τεράστιο πολιτισμικό δυναμικό που διαθέτουν .
Και αυτό γιατί η Θεσσαλία διαθέτει θαυμάσια ιστορία ,πολιτισμό και εξαιρετική  πολυμορφία του φυσικού περιβάλλοντος ,που ξεκινά από  τις πανέμορφες ακτές και τα νησιά και φτάνει μέχρι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδος ,που είναι ο Όλυμπος ,το βουνό των μύθων , των μεγάλων συγκινήσεων και των αθλημάτων μεγάλου υψομέτρου.
Στα πλαίσια ,λοιπόν, της ανάδειξης όλων αυτών των δυνατών σημείων ,το Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας ,θα συνεχίσει να διοργανώνει  ,σε συνεργασία με τοπικούς φορείς ,δράσεις που αναδεικνύουν τους πανέμορφους προορισμούς της Θεσσαλίας και τους κάνει γνωστούς σε όλο τον κόσμο, ενώ ,ήδη ,έχουν προγραμματιστεί οι επόμενες μεγάλες συνεργασίες για την ανάδειξη της Θεσσαλίας και οι οποίες θα ανακοινωθούν στο εγγύς μέλλον».