ΦΛΩΡΙΝΑ O ΝΕΥΤΩΝΑΣ ΕΓΡΑΦΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!! - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : O ΝΕΥΤΩΝΑΣ ΕΓΡΑΦΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!!

.

.

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

O ΝΕΥΤΩΝΑΣ ΕΓΡΑΦΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!!

ΤΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΝΕΥΤΩΝΑ…ON LINE ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, 


Cambridge Ψηφιακή Βιβλιοθήκη


Αυτό είναι ένα notebook Newton απέκτησε ενώ ήταν ένα προπτυχιακό στο Trinity College και χρησιμοποιείται από περίπου 1661 έως 1665 (βλέπε επιγραφή του ). Περιλαμβάνει πολλές σημειώσεις από τις σπουδές του και, όλο και περισσότερο, τις δικές του εξερευνήσεις σε μαθηματικά, τη φυσική και μεταφυσική.








Κρίθηκε «Δεν ταιριάζει να τυπωθεί» από τον εκτελεστή του Νεύτωνα και παρουσιάστηκε στη Βιβλιοθήκη από το πέμπτο κόμη του Πόρτσμουθ το 1872.


Αυτό το σημειωματάριο περιέχει πολλές κενές σελίδες (όλα φαίνεται) και έχει χρησιμοποιηθεί από τον Νεύτωνα και από τις δύο άκρες. Η παρουσίασή μας εμφανίζει το notebook σε μια λογική σειρά ανάγνωσης. Δείχνει το «μέτωπο» καλύπτουν και τα 30 folios που ακολουθούν και στη συνέχεια μετατρέπει το φορητό υπολογιστή ανάποδα δείχνει την άλλη καλύπτουν και τις σελίδες που ακολουθούν. Πλήρης μεταγραφές είναι διαθέσιμες για τα προφίλ 88r-135r , ένα διάσημο τμήμα του χειρογράφου, όπου Newton οργανώνει Οι σημειώσεις του, σύμφωνα με την «Questiones quaedam philosophiae» (ορισμένα φιλοσοφικά ερωτήματα). Το σημειωματάριο ήταν φωτογραφήθηκε ενώ ήταν disbound το 2011