ΦΛΩΡΙΝΑ Σε απόγνωση οι οικογένειες με παιδιά φοιτητές - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Σε απόγνωση οι οικογένειες με παιδιά φοιτητές

.

.

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Σε απόγνωση οι οικογένειες με παιδιά φοιτητές


Κανείς δεν ενδιαφέρεται για τις οικογένειες που σπουδάζουν δύο παιδιά σε διαφορετικές πόλεις και αναγκάζονται να συντηρούν τρία σπίτια. 
Η οικονομική κρίση στα ύψη και οι Πασόκοι δεν ευκαιρούν να ασχοληθούν με το θέμα αυτό παρότι καταποντίζονται κατά το πως έπραξαν. Οι νέες πανελλαδικές τους μάραναν. 



Ούτε όμως φωνή και από τους άλλους. Οι άνθρωποι είναι στον κόσμο τους. 


Ρε απάνθρωποι πως γίνεται να ζήσει μια οικογένεια όταν για τα δύο παιδιά της που σπουδάζουν σε σχολές εκτός έδρας χρειάζονται 1.500-2.000 ευρώ το μήνα; 


Με τόσες περικοπές, χαράτσια και ανεργία που θα βρεθούν όλα αυτά τα λεφτά για να συνεχίσουν τα παιδιά τις σπουδές τους; Έτσι και παρατήσουν τις σπουδές τους θα σας μισήσουν για μια ζωή και αργά ή γρήγορα θα πληρώσετε το τίμημα. 


Αλλά βέβαια εσάς τι σας νοιάζει αφού τρώτε τον αγλέουρα και τα δικά σας μοσχ-αρο-αναθρεμμένα έχουν εξασφαλισμένο το μέλλον τους. 


Στα παλιά χρόνια όταν διοικούσαν σοφότεροι και όχι λινάτσες τα αδέρφια έπαιρναν αμέσως μεταγραφή για να σπουδάσουν στην ίδια πόλη. Τώρα με τέτοια οικονομική κρίση και τέτοια εγκληματικότητα οι οικογένειες σκόρπησαν τα παιδιά τους σε πανάκριβες ανασφαλείς τρώγλες για να κονομήσει η εκλογική σας πελατεία. 


Αντί να φτιάχνεται νόμους της πλάκας για την παιδεία όπως τον πρόσφατο για τις πανελλαδικές εξετάσεις, ασχοληθείτε με τα φλέγοντα αυτά θέματα να ανασάνει ο κόσμος. 


Να θεσμοθετήσετε αμέσως την μεταγραφή φοιτητή στον τόπο κατοικίας του όταν αδερφός σπουδάζει σε άλλη πόλη χωρίς κανένα άλλο κριτήριο και αν δεν υπάρχει η ίδια ειδικότητα να πάει σε παρεμφερή. Τόσο απλά. Η νέα εξεταστική περίοδος πλησιάζει. 


Εσείς κύριε Αρβανιτόπουλε και σεις κύριε Άδωνη και οι άλλοι καινούργιοι τι λέτε για όλα αυτά; Περιμένουμε τι θα πείτε για να σας εκτιμήσουμε, οσονούπω έρχονται εκλογές.


http://tro-ma-ktiko.blogspot.com