ΦΛΩΡΙΝΑ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΜΟΝΟ: ΜΕΙΩΣΗ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ,ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΥΠΑΝΑΠΤΥΞΗ,ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΒΙΟΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΜΟΝΟ: ΜΕΙΩΣΗ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ,ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΥΠΑΝΑΠΤΥΞΗ,ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΒΙΟΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

.

.

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΜΟΝΟ: ΜΕΙΩΣΗ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ,ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΥΠΑΝΑΠΤΥΞΗ,ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΒΙΟΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ


       Αρα:   δεν ξέρουν τη λειτουργία μιας οικονομίας
        ή  απλώς δεν τους ενδιαφέρει, ως  γνωστικό
        αντικείμενο οι αξιότιμοι κύριοι Τροϊκανοί;
        Οπότε:  σκόπιμα στοχεύουν μόνο στο βιοτικό μας
       επίπεδο,κι όχι στα έσοδα και τη λύση εξόδου από την κρίση;
         Κι ακόμα μακρύτερα: γνωρίζουν ότι έτσι  οι ίδιοι
         δημιουργούν  ή επιτείνουν την κρίση;
         Γιατί άραγε  ρωτάει αυτά ο κόσμος;
                                              Μα  κι  ο πιο  αδαής  στα οικονομικά  ξέρει ότι  υπάρχουν  όρια  μέχρι τα οποία μπορείς να ζητάς  όλο και περισσότερα, διότι από εκεί και πέρα και να θέλεις πιό πολλά  , λιγότερα συνεχώς θα παίρνεις....



            Η  ελληνική οικονομία  και η ελληνική κοινωνία έφτασε  στα φοροδοτικά της όρια, με βάση  τις ανειλημμένες  της  οικονομικές υποχρεώσεις και ως επιχειρήσεις και ως  νοικοκυριά.
            Από εδώ και πέρα τα φαινόμενα των πτωχεύσεων των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων  θα  αρχίσουν  να  μειώνουν  κάτω από το ένα  τρίτο  τον  ενεργό  οικονομικό ιστό της χώρας, ανεπιστρεπτί και  χωρίς να αντικαθίστανται από άλλες διάδοχες καταστάσεις.
          Η οικονομία  ήδη είναι ήδη στο όριο μετεξέλιξης  σε ( εξ ανάγκης πτωχεύσεων)  παραοικονομία  και η συσσώρευση  επισφαλειών απαιτήσεων για  Κράτος και χρηματοπιστωτικό τομέα  τείνει να τις καταστήσει  οριστικές, αν δεν υπάρξει άλλη  στρατηγική, πέραν  της  αδηφαγίας  των  ανικανοποίητων απαιτήσεων  της Τρόϊκας, χωρίς καμμία απολύτως οικονομομέτρηση  ως προς  τις κοινωνικές πλέον φοροδοτικές ικανότητες και τις δυνατότητες.

        Μια εισπρακτική  πολιτική  όπως να ναι, χωρίς να συνδυάζεται:

 - Από πολιτική ανάπτυξης και οικονομικής ανασύνταξης –ανασυγκρότησης των υγειών  οικονομικών μονάδων της κοινωνίας  και της οικονομίας ενός τόπου.

  - Αν δεν συνδυάζεται από αλλαγή των δομών και των μεθόδων, των κλαδικών λογιστικών σχεδίων και την ηλεκτρονική εφαρμογή τους, ένα δίκαιο και αναπτυξιακό φορολογικό σύστημα και μια ευέλικτη και αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση, κι ένα κράτος  φιλικό στον πολίτη και με σταθερούς τους όρους και τους κανόνες  στην οικονομία και την κοινωνία.

- Αν δεν  συνδυάζονται όλα τα παραπάνω  από την συνέχεια  της Αρχής  σε όλα τα επίπεδα διοίκησης και πολιτικής στη χώρα μας .

    Τότε  δεν έχουν σκοπιμότητα  οι  όποιες πυροσβεστικές εισπράξεις.

    Σε  αυτό  τον τομέα   τί έγινε  και τι κάνατε κύριοι  Τροϊκανοί ;
     Η   ευρωπαϊκή  ελληνική  κοινωνία   κρούει  τον  κώδωνα  του κινδύνου…

                                                                  ΄Ελληνας  Οικονομολόγος