Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπ/σης Μελίτης
στο πλαίσιο της πράξης «Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία
- Δράσεις δια Βίου Μάθησης για τους
Ενήλικες» προγραμματίζει
ημερίδα επιμόρφωσης 130 ενηλίκων,
την Παρασκευή 14-12-2012, με θέμα:
«Τοπικά
προϊόντα, διατροφή, παραδοσιακές συνταγές »
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στη Φλώρινα σε
συνεργασία με τα 1ο και 2ο Δημοτικά Σχολεία Φλώρινας
στους χώρους των σχολείων.
Σκοπός της
ημερίδας είναι η προβολή των τοπικών προϊόντων ,η ανάδειξη της διατροφικής τους
αξίας και της σημασίας τους για την προστασία του περιβάλλοντος.
Πρόγραμμα ημερίδας Κ.Π.Ε. Μελίτης
Φλώρινας
«Τοπικά
προϊόντα, διατροφή, παραδοσιακές συνταγές »
Παρασκευή
14/12/2012
17:00 - 17:15
|
Προσέλευση – Εγγραφές
|
17:15 – 17:30
|
ΚΠΕ Μελίτης: Δράσεις δια Βίου Μάθησης
για τους Ενήλικες
Εισηγητής: Νάνης Νικόλαος(Υπεύθυνος ΚΠΕ Μελίτης)
|
17:30
– 17:50
|
Τοπικά προϊόντα και περιβάλλον
Εισηγητής: Νικολάου Νίκος (Δ/ντής 1ου
ΣΕΚ Φλώρινας)
|
17:50 – 18:10
|
Διατροφική αξία των τοπικών προϊόντων
Εισηγήτρια: Ζούμπου ΄Ελενα (Διαιτολόγος)
|
18:10 – 18:20
|
ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
|
18:20 – 18:40
|
Διατροφική αξία των μανιταριών
Εισηγητής: Δαϊκόπουλος Γιάννης (Δ/ντής 2ου
Δημ. Σχολείου Φλώρινας)
|
18:40
-19:00
|
Τοπικά προϊόντα-Παραδοσιακές συνταγές: Ένα
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα.
Εισηγήτριες: Κασίδου Στέλλα (Σχ. Σύμβουλος
Α/θμιας Εκ/σης Φλώρινας)
& Γκόλια Παρασκευή (Δ/ντρια 5ου
Δημ. Σχολείου Φλώρινας)
|
19:00– 19:15
|
Βαλκανική κουζίνα (της Ιωάννας Πιτόσκα) – Παρουσίαση βιβλίου
Εισηγήτρια: Όλγα Μούσιου Μυλωνά (Σχ. Σύμβουλος
Α/θμιας Εκ/σης Φλώρινας)
|
19:15 – 21:00
|
Εργαστήρια
παρασκευής εδεσμάτων με παραδοσιακές συνταγές; και τοπικά
προϊόντα.
|
Παρά τον μεγάλο αριθμό αιτήσεων συμμετοχής (130) για την ημερίδα «Τοπικά προϊόντα, παραδοσιακές
συνταγές», αποφασίσαμε να γίνουν δεκτοί όλοι όσοι υπέβαλαν αίτηση. Καλό θα
ήταν, όλοι οι συμμετέχοντες μόνοι τους ή ανά σχολείο να συνεισφέρουν στον
μπουφέ που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος της εκδήλωσης με κάποιο φαγητό ή γλυκό,
κατά προτίμηση παραδοσιακό. Ευπρόσδεκτο και σπιτικό κρασί.