ΦΛΩΡΙΝΑ Παπαγεωργίου: Με τη "μικρή ΔΕΗ" θα ενισχυθεί ο ανταγωνισμός στην ενέργεια - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Παπαγεωργίου: Με τη "μικρή ΔΕΗ" θα ενισχυθεί ο ανταγωνισμός στην ενέργεια

.

.

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Παπαγεωργίου: Με τη "μικρή ΔΕΗ" θα ενισχυθεί ο ανταγωνισμός στην ενέργεια

ΠΡΙΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΔΕΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!!




Με την πώληση της "μικρής ΔΕΗ" η ενεργειακή αγορά θα αποκτήσει έναν νέο ισχυρό "παίκτη", που θα προβεί σε νέες επενδύσεις και θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό, επισημαίνει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μάκης Παπαγεωργίου, μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.


Δεν θα αλλάξει τίποτα σε βάρος των δύο εκατομμυρίων πολιτών που θα μεταφερθούν στη "μικρή ΔΕΗ", διαβεβαιώνει ο κ. Παπαγεωργίου, υπογραμμίζοντας πως «έπειτα από ένα μεταβατικό διάστημα τεσσάρων μηνών και οι ίδιοι και οι πελάτες της μεγάλης ΔΕΗ θα μπορούν ελεύθερα να επιλέξουν τον προμηθευτή τους. Όλα τα υπόλοιπα, η προστασία των ευάλωτων καταναλωτών, το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, ο Κώδικας Προμήθειας παραμένουν ως έχουν γιατί αποτελούν κρατική μέριμνα για την ομαλή λειτουργία της αγοράς ενέργειας και επιβάλλονται σε όλες τις εταιρείες ανεξαιρέτως».

Τονίζει ότι, με βάση το νομοσχέδιο, ο επενδυτής στη "μικρή ΔΕΗ" αναλαμβανει τις ίδιες υποχρεώσεις με τη "μεγάλη ΔΕΗ" και για τους εργαζόμενους και έναντι των τοπικών κοινωνιών όπου υπάρχουν μονάδες παραγωγής και προσθέτει: «Όσοι καλούν λοιπόν τους εργαζόμενους και τις τοπικές κοινωνίες στον περιβόητο "ανένδοτο" κάνουν ότι δεν τα γνωρίζουν όλα αυτά. Καλλιεργούν τον φόβο για να υπερασπιστούν κατεστημένα προνόμια».

Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/261540/papageorgiou-me-ti-mikri-dei-tha-enishuthei-o-adagonismos-stin-energeia/#ixzz36l2RnzVn