Χθες Πέμπτη 21 Μάιου πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Σχολής, η τελετή ορκωμοσίας των αποφοίτων της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Την εκδήλωση χαιρετίσαν,ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας κ. Ασημόπουλος Νικόλαος,
ο εκπρόσωπος Ι.Μ.Φ.Π.Ε Πατήρ Σωτήριος Παρδάλης, και η διευθύντρια της σχολής Βασιλικής Παπά όπου προλόγισε και τον κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη.
Αμέσως μετά πραγματοποίησε την ομιλία του ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Γενετικής στη Γεωπονική Σχολή του ΑΠΘ, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο οποίος ανάπτυξε το θέμα:
«Εξελίξεις στην Γονιδιωματική και οι εφαρμογές τους στη γεωργία, τη διατροφή και την προστασία της υγείας», που αφορούσε στις εξελίξεις στους τομείς της Γονιδιωματικής και τους τρόπους με τους οποίους οι εξελίξεις αυτές επηρεάζουν τη γεωργία, τη διατροφή, την προστασία της υγείας και διαμορφώνουν ένα ολοκληρωμένο βιώσιμο σύστημα για την ανάπτυξη του τόπου μας, με πυλώνα το γεωργικό τομέα σε συνέργεια με την παράδοση, τον πολιτισμό, τον τουρισμό, τις μεταφορές και εξαγωγές και την προστασία της υγείας. Στόχος η αξιοποίηση της νέας γνώσης και τα πορίσματα της έρευνας και της καινοτομίας .
Την εκδήλωση χαιρετίσαν,ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας κ. Ασημόπουλος Νικόλαος,
ο εκπρόσωπος Ι.Μ.Φ.Π.Ε Πατήρ Σωτήριος Παρδάλης, και η διευθύντρια της σχολής Βασιλικής Παπά όπου προλόγισε και τον κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη.
Αμέσως μετά πραγματοποίησε την ομιλία του ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Γενετικής στη Γεωπονική Σχολή του ΑΠΘ, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο οποίος ανάπτυξε το θέμα:
«Εξελίξεις στην Γονιδιωματική και οι εφαρμογές τους στη γεωργία, τη διατροφή και την προστασία της υγείας», που αφορούσε στις εξελίξεις στους τομείς της Γονιδιωματικής και τους τρόπους με τους οποίους οι εξελίξεις αυτές επηρεάζουν τη γεωργία, τη διατροφή, την προστασία της υγείας και διαμορφώνουν ένα ολοκληρωμένο βιώσιμο σύστημα για την ανάπτυξη του τόπου μας, με πυλώνα το γεωργικό τομέα σε συνέργεια με την παράδοση, τον πολιτισμό, τον τουρισμό, τις μεταφορές και εξαγωγές και την προστασία της υγείας. Στόχος η αξιοποίηση της νέας γνώσης και τα πορίσματα της έρευνας και της καινοτομίας .