ΦΛΩΡΙΝΑ Σε σοβαρές καταγγελίες κατά της ΑΝ.ΚΟ. προχώρησε ο πρόεδρος του τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας, Χαράλαμπος Λεμονίδης, κατά τη χθεσινή τελετή υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών.ΒΙΝΤΕΟ - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Σε σοβαρές καταγγελίες κατά της ΑΝ.ΚΟ. προχώρησε ο πρόεδρος του τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας, Χαράλαμπος Λεμονίδης, κατά τη χθεσινή τελετή υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών.ΒΙΝΤΕΟ

.

.

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Σε σοβαρές καταγγελίες κατά της ΑΝ.ΚΟ. προχώρησε ο πρόεδρος του τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας, Χαράλαμπος Λεμονίδης, κατά τη χθεσινή τελετή υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών.ΒΙΝΤΕΟ

Όπως χαρακτηριστικά είπε «η ΑΝ.ΚΟ. έχει επιβληθεί στο Πανεπιστήμιο και έχει τυπικά χαρακτηριστικά σχεδιασμού και προγραμματισμού. Η λειτουργία της δεν είναι διαφανής και η λειτουργία της είναι πολυδάπανη τόσο, που κατά τη γνώμη μου, θέτει ζήτημα ανάπτυξης του Πανεπιστημίου. Θα πρέπει το Πανεπιστήμιο να αποκτήσει τεχνική υπηρεσία και μόνο του να ελέγχει τις μελέτες.










Θα πρέπει να αυτονομηθεί από αυτή τη δήθεν τοπική επιτροπή, που δεν είναι τοπική αλλά ημικρατική, αλλά προΐσταται ο Περιφερειάρχης και εδώ υπάρχει ένα ζήτημα. Το αποτέλεσμα είναι ότι έχουμε δαπανήσει πάρα πολλά λεφτά στις μελέτες χωρίς να έχουμε κάνει κάτι… Θα πρέπει να διαλευκανθεί και να ξεκαθαριστεί αυτό το πρόβλημα και το αρνητικό στοιχείο ανάπτυξης του Πανεπιστημίου».
Τα παραπάνω αναφέρθηκαν από τον κ. Λεμονίδη με αφορμή το τοπικό ρυμοτομικό του Πανεπιστημίου και τις κακές σχέσεις των αιρετών της περιοχής, που διαπίστωσε ο ίδιος.
Απάντηση έδωσε άμεσα ο παριστάμενος Αντιπεριφερειάρχης, Στέφανος Μπίρος, που τόνισε πως υπάρχουν ευθύνες διαχρονικά στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά αυτό που προέχει είναι το τι θα γίνει από ‘δω και πέρα. «Δε μας ενδιαφέρει τι έγινε στο παρελθόν για το τοπικό ρυμοτομικό. Πρέπει να ξέρετε πως εμείς είμαστε που ανακαλύψαμε ότι το θέμα ήταν στα συρτάρια του υπουργείου από το1999» .



Ο ΣΤ.ΜΠΙΡΟΣ