ΦΛΩΡΙΝΑ ΣΤΟΧΟΣ Η ΦΛΩΡΙΝΑ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ; - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : ΣΤΟΧΟΣ Η ΦΛΩΡΙΝΑ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ;

.

.

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

ΣΤΟΧΟΣ Η ΦΛΩΡΙΝΑ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ;

Είναι γνωστό  ότι ο ΑΗΣ  ΜΕΛΙΤΗΣ  δημιουργήθηκε , αφενός διότι  υπήρχαν και υπάρχουν  γύρω από αυτόν ικανά αποθέματα  λιγνίτη, σε  Αχλάδα, Βεύη, Κλειδί, που θα του επέτρεπαν  να έχει  πολύ φθηνό κόστος λειτουργίας, ώστε αφενός να προσφέρει  χιλιάδες τοπικές θέσεις εργασίας, αφετέρου να δημιουργηθεί και δεύτερη μονάδα! (ώστε  να λειτουργήσει παράλληλα και τηλεθέρμανση, που θα αντιμετωπίσει τον τοπικό βαρύ  χειμώνα και τις καλλιέργειες της περιοχής-θερμοκήπια) !
  Όμως από την ημέρα που ξεκίνησε ,ξεκίνησαν όλες οι αναποδιές και δεν είναι μόνο οι βλάβες, με τις ….παύσεις τους!







  Η χρήση των ορυχείων δεν γίνεται ( σημειωτέον, αποτελεί το συμφερότερο κόστος για τον καταναλωτή) , μένουν ολόκληρα ορυχεία ανεκμετάλλευτα, με αποτέλεσμα να  γίνεται  μεταφορά από αλλού κάρβουνου( με χαμηλότερες μάλιστα θερμίδες)  για τη λειτουργία του ώστε  να  εμφανίζεται υψηλό το κόστος λειτουργίας του (βάσει επίσημων στοιχείων ΛΑΓΗΕ ),σκανδαλωδώς(;)!
   Εύγλωττες οι φώτο, που δείχνουν τα δικά μας φορτηγά και τα μηχανήματα να κάθονται, ενώ τα αντίστοιχα από Κοζάνη κυρίως να έρχονται και να μας εφοδιάζουν με κάρβουνο!
 Εμφανώς  «χαλάει  τη σούπα»  σε άλλες εκμεταλλεύσεις και σε άλλα συμφέροντα (;) ένα  φθηνό εργοστάσιο  και με μεγάλη απόδοση στη Μελίτη, ξοδεύοντας μάλιστα  ένα καλής ποιότητας και  απόδοσης -κόστους κάρβουνο, συμφερότερο για τον καταναλωτή ;
 
 Η Φλώρινα να μαζευτεί σε μια στρογγυλή Τράπεζα, υποβαθμίζουν τη λειτουργία  του ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ και τα ορυχεία του!

Είναι ολοφάνερο ότι έχουν βάλει στόχο  το εργοστάσιο μας, τα ορυχεία μας δεν δουλεύουν και έχει πέσει πείνα και ανεργία!

Παρατίθενται  άλλα σχετικά πιο λεπτομερή δημοσιεύματα, πίνακες και στοιχεία, που μιλάνε πολύ εύγλωττα για όλα όσα συμβαίνουν στο θέμα, για την περιοχή Φλώρινας!

ΕΔΩ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΓΗΕ

  Εμείς  οι  φλωρινιώτες πότε  θα  κάνουμε  κάτι;