ΦΛΩΡΙΝΑ Ο Θεατρικός Πολιτιστικός Όμιλος Σύρου «Απόλλων» κατέκτησε τη Φλώρινα Ταξίδεψε και «σέρβιρε» επιτυχίες - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Ο Θεατρικός Πολιτιστικός Όμιλος Σύρου «Απόλλων» κατέκτησε τη Φλώρινα Ταξίδεψε και «σέρβιρε» επιτυχίες

.

.

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Ο Θεατρικός Πολιτιστικός Όμιλος Σύρου «Απόλλων» κατέκτησε τη Φλώρινα Ταξίδεψε και «σέρβιρε» επιτυχίες

Πρόταση για συμμετοχή στα «Πρέσπεια 2016»
Γλυκόπικρες λιχουδιές αλλά και ωμές αλήθειες πίσω από τα χαμόγελα, τον καθωσπρεπισμό και τα καλογυαλισμένα προσωπεία της ανθρώπινης ευτυχίας, τράταρε το φιλότεχνο κοινό της Φλώρινας ο Θεατρικός Πολιτιστικός Όμιλος Σύρου «Απόλλων», εμπλουτίζοντας τις χειμερινές εκδηλώσεις της Μακεδονικής πόλης με δύο παραστάσεις της.






Σημειώνεται ότι ο Δήμος Φλώρινας, κατόπιν επικοινωνίας του με την κ. Βέτα Αποστολίδου πρότεινε στον Όμιλο την παρουσίαση των έργων «Ελέφας» του συγγραφέα Κώστα Μποσταντζόγλου, σε σκηνοθεσία Εύης Αριστείδου και «Μπαμπάδες με ρούμι» του δίδυμου Ρέππα - Παπαθανασίου σε σκηνοθεσία Μιχάλη Ζουλουφού.

Ο Όμιλος, καθώς και οι συντελεστές των έργων συμφώνησαν με μεγάλη χαρά και οι παραστάσεις των έργων προγραμματίστηκαν από τον περασμένο Οκτώβριο για την περίοδο 2-7 Ιανουαρίου 2016. Τα έξοδα καλύφτηκαν εξ’ ολοκλήρου από το Δήμο Φλώρινας. Το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει δύο παραστάσεις του «Ελέφαντα» και μία των «Μπαμπάδων», οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στις 4, 5 και 6 Ιανουαρίου αντίστοιχα, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου.

Πρόταση για συμμετοχή στα «Πρέσπεια 2016»

«Ο κόσμος ενθουσιάστηκε και με τις δυο παραστάσεις. Ξαφνιάστηκε για την ακρίβεια, αφού δεν χαρακτηριστήκαμε ερασιτεχνικός όμιλος αλλά επαγγελματικός, μιας και οι ώρες των προβών και η σημασία στη λεπτομέρεια ήταν ανάλογη της ιστορίας του ομίλου μας και της υπευθυνότητας που μας χαρακτηρίζει», δήλωσε στην «Κοινή Γνώμη» η κ. Αποστολίδου, με καταγωγή από τη Φλώρινα. Το αποτέλεσμα ήταν άριστο, το χειροκρότημα του κόσμου πολύ θερμό και όλοι οι φορείς, τόσο του Δήμου, όσο και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ήταν παρόντες με πολλά δώρα και αναμνηστικά για τον Όμιλο. Σημειώνεται επίσης, ότι ως ένδειξη ευγνωμοσύνης η Περιφέρεια προσέφερε στους συντελεστές και μία εκδρομή στις υπέροχες Πρέσπες. Τέλος, τόσο ο Δήμος, όσο και η Περιφέρεια πρότειναν στο Σύλλογο να συμμετάσχει στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις «Πρέσπεια 2016» με θεατρικά έργα της επιλογής τους.

Θερμή φιλοξενία

Καταλήγοντας, η κ. Αποστολίδου ευχαρίστησε τόσο τον Δήμο Φλώρινας όσο και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την υπέροχη φιλοξενία και τη ζεστασιά που προσέφεραν όλες τις ημέρες στα μέλη του Ομίλου, όσους βοήθησαν στη συλλογή των αντικειμένων για τα σκηνικά, τα οποία ήταν έτοιμα στο χώρο του θεάτρου, καθώς επίσης τους φωτιστές και τους ηχολήπτες που ήταν πιστοί στις οδηγίες του κ. Πάχου, της κ. Αριστείδου και του κ. Ζουλουφού.

Υπογραμμίζεται, ότι μεταξύ των θεατών, τις παραστάσεις παρακολούθησαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Φλώρινας Στέφανος Μπίρος ,και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Όλγα Μούσιου Μυλωνά.

Στην παράσταση «Ο Ελέφας» πρωταγωνίστησαν οι: Βέτα Αποστολίδου, Χριστίνα Παναγιωτοπούλου, Μάνος Εμμανούηλ και Ιωάννης Τούμπας, ενώ στους «Μπαμπάδες με ρούμι» συμμετείχαν οι: Ελένη Κωναίου, Γιάννης Ξαγοράρης, Χριστίνα Παναγιωτοπούλου, Βέτα Αποστολίδου, Εύη Αριστείδου και Μιχάλης Ζουλουφός. Τη σκηνογραφία ανέλαβε ο Δημήτρης Βαμβακούσης.


http://www.koinignomi.gr/news/politismos/2016/01/11/taxidepse-kai-servire-epityhies.html