ΦΛΩΡΙΝΑ Τα μέλη του Συλλόγου Τριτέκνων Φλώρινας κατά την Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Αμύνταιο Φλώρινας ενέκριναν το ακόλουθο ψήφισμα - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Τα μέλη του Συλλόγου Τριτέκνων Φλώρινας κατά την Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Αμύνταιο Φλώρινας ενέκριναν το ακόλουθο ψήφισμα

.

.

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Τα μέλη του Συλλόγου Τριτέκνων Φλώρινας κατά την Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Αμύνταιο Φλώρινας ενέκριναν το ακόλουθο ψήφισμα

Τα μέλη του Συλλόγου Τριτέκνων Φλώρινας κατά την Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαρτίου 2016 στο Αμύνταιο Φλώρινας ενέκριναν το ακόλουθο ψήφισμα:

                                 Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α



ΤΟ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, που αντιμετωπίζει η Πατρίδα μας. έπρεπε να είχε αντιμετωπισθεί από ΧΘΕΣ. Η υπογεννητικότητα σε συνάρτηση της γήρανσης του πληθυσμού είναι η ΒΑΣΙΚΗ αιτία της κατάρρευσης του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος. Για πρώτη φορά μετά τη γερμανική Κατοχή σημειώνεται μείωση του πληθυσμού της χώρας και μάλιστα εξαιτίας τόσο της υπεροχής των θανάτων έναντι των γεννήσεων όσο και της  εκροής-μετανάστευσης της νεολαίας μας, στην πλειοψηφία τους επιστήμονες  και εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό. Οι θάνατοι Ελλήνων, επί 16 συνεχή έτη, ξεπερνούν τις γεννήσεις από Ελληνίδες. Ο ελληνικός πληθυσμός της χώρας μειώνεται συνεχώς εξαιτίας της φυσικής μείωσής του και η Φλώρινα συγκαταλέγεται στις περιοχές με τα δυσμενέστερα δημογραφικά δεδομένα. Οι Κυβερνήσεις αδιαφορούν πλήρως για την Συνταγματική επιταγή (παραγρ.5 του άρθρου 21) όσον αφορά την σχεδίαση δημογραφικής πολιτικής.


Οι οικογένειες με τρία τέκνα και άνω, με τα  μνημονιακά μέτρα έχουν δεχθεί τις μεγαλύτερες μειώσεις αποδοχών και συντάξεων, φορολογούνται περισσότερο και από άγαμους, καθότι η Κυβέρνηση συνεχίζει να θεωρεί τα τέκνα μας τεκμήρια διαβίωσης.  Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των οικογενειών με τρία παιδιά και άνω έχουν οδηγηθεί στην ακραία φτώχεια και την εξαθλίωση και αδυνατούν να ανταποκριθούν στα στοιχειώδη για την διαβίωσή τους. Τα μέτρα των Μνημονίων έχουν πλήξει με σφοδρότητα τις οικογένειες με παιδιά και ιδιαίτερα τις πολύτεκνες και τρίτεκνες και έχουν αποκλεισθεί από τα προγράμματα επισιτιστικής βοήθειας με τα απαράδεκτα κριτήρια που έχει θεσπίσει η Κυβέρνηση (Αναπλ. Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Φωτίου).



Αξιότιμοι κκ της Κυβέρνησης:

Γιατί ενθυμείσθε το δημογραφικό πρόβλημα ΜΟΝΟ όταν είναι να θεσμοθετήσετε μνημονιακά μέτρα;

Γιατί δεν υλοποιείται τις προτάσεις του Ομοφώνου Πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων;

Γιατί αδιαφορείτε στην συρρίκνωση του ελληνικού πληθυσμού;

Γιατί δεν υλοποιείτε την πρόταση νόμου για εξομοίωση των τριτέκνων με τους πολύτεκνους που δύο φορές έχετε καταθέσει ως Αντιπολίτευση;

Οποιαδήποτε μέτρα και αν λάβετε που σχετίζονται με περικοπές μισθών και συντάξεων δεν θα έχουν το ποθητό αποτέλεσμα εάν παράλληλα δεν λάβετε μέτρα για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος. Ποιό σύστημα θα επιβιώσει όταν η σχέση παραγωγικών ηλικιών/εξαρτώμενο πληθυσμό είναι κάτω του συντελεστή 2;  Αυτές οι διαπιστώσεις δεν είναι δικιές μας αλλά έγκριτων επιστημόνων και φορέων που μελετούν το δημογραφικό πρόβλημα.

ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΥΡΑΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ:

Η ΠΗΓΗ ΣΤΕΡΕΥΕΙ. ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΑΙΔΙΩΝ 0-14 ΕΤΩΝ 16% ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ.

ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΤΟΜΩΝ ΑΝΩ ΤΩΝ 65 ΕΤΩΝ 24% ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

και εσείς που Κυβερνάτε συνεχίζετε να αδιαφορείτε.

 Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ:

-Άμεση προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για χαρακτηρισμό των γονέων με τρία τέκνα ως πολυτέκνους. Είναι  δίκαιη, είναι υλοποιήσιμη και δεν υφίσταται σοβαρό οικονομικό κόστος.

Στην συνέχεια:

- σταδιακή εφαρμογή των προτάσεων του Πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων.

-Κατάργηση των μέτρων που έλαβαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις εις βάρος των οικογενειών με παιδιά και ιδιαίτερα των πολύτεκνων και τρίτεκνων, ενδεικτικά: μείωση φορολόγησης, ΕΝΦΙΑ, Επαναφορά επιδομάτων.

- Προτεραιότητα στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες (ΤΕΒΑ).



ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΘΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ