ΦΛΩΡΙΝΑ Εκδήλωση της Νεφρολογικής κλινικής Φλώρινας και του Συλλόγου Νεφροπαθων Φλώρινας-ΒΙΝΤΕΟ ΟΛΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Εκδήλωση της Νεφρολογικής κλινικής Φλώρινας και του Συλλόγου Νεφροπαθων Φλώρινας-ΒΙΝΤΕΟ ΟΛΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ

.

.

Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Εκδήλωση της Νεφρολογικής κλινικής Φλώρινας και του Συλλόγου Νεφροπαθων Φλώρινας-ΒΙΝΤΕΟ ΟΛΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού Φλώρινας και το Σωματείο Νεφροπαθών Φλώρινας, πραγματοποίησαν  ενημερωτική εκδήλωση με θέμα θέμα: «Πρόληψη της Νεφρικής Νόσου στα παιδιά » χθες  Σάββατο 19/3/2016 στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Λύγκος»
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τον εορτασμό της 11ης Παγκόσμιας ημέρας νεφρού, που από το 2006 καθιερώθηκε να εορτάζεται την 2η Πέμπτη κάθε Μαρτίου, και φέτος το σύνθημα της είναι «Δράσε νωρίς για να προλάβεις» και είναι αφιερωμένη στα παιδιά.




ΛΟΓΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΝΕΑ ΦΛΩΡΙΝΑ
Την εκδήλωση χαιρετίσαν οι δυο βουλευτές του νομού, κος Σέλτσας Κων. και Αντωνιάδης Ιωαν. ενω από την πλευρά της Π.Ε Φλώρινας και του Δήμου Φλώρινας ο κος Αντωνιάδης Γεωρ. και ο Αντιδήμαρχος πολιτισμού κος Αρης Αριστείδου.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία της κας  Βασιλείου Ειρήνης Νεφρολόγου του ΜΤΝ ΓΝΦ.
Ο Αναπληρωτής Καθηγητή Παιδιατρικής – Νεφρολογίας ΑΠΘ, Κολιός Κωνσταντίνος ,ανάλυσε τα κυριότερα αίτια νεφρικής νόσησης στην παιδικής ηλικία και την σημασία της έγκαιρης διάγνωσης στην εξέλιξη της νόσου, στην ανάπτυξη των παιδιών αλλά και στην ποιότητα ζωής τους, καθώς και τρόπους πρόληψης της εμφάνισης νεφρικής νόσου αλλά και επιβράδυνσης της εξέλιξης της νόσου.
Ενώ ο καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ, Κος  Ευστρατιάδης Γεώργιος, Παθολόγος – Νεφρολόγος, και Δ/ντής Νεφρολογικής Κλινικής «Ιπποκράτειο» Γ.Ν. Θεσσαλονίκης επικέντρωσε την ομιλία του στην νεφροπάθεια από τον διαβήτη στην παιδική αλλά και στην σημασία της στην μετέπειτα ενήλικη ζωή και τέλος ,  ο Δ/ντής Ε.Σ.Υ Νεφρολογίας, Χειρουργική Κλινική Μεταμοσχεύσεων, «Ιπποκράτειο» Γ.Ν. Θεσσαλονίκης Μυσερλής Γρηγόριος αναφέρθηκε στους προβληματισμούς τουκαι τις προτάσεις του για την δωρεά οργάνων , μια και ενώ  πολλά παιδιά ζουν σήμερα εξαρτημένα από ένα μηχάνημα αιμοκάθαρσης, αντί να παίζουν,  είναι επιτακτική ανάγκη η αύξηση του αριθμού των δωρητών και η μείωση του χρόνου στην λίστα αναμονής για μεταμόσχευση.