ΦΛΩΡΙΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

.

.

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Με επιτυχία έληξε το 2ο Φεστιβάλ Τουρισμού 2016 στη Θεσσαλονίκη, το οποίο οργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης από 26 έως 29 Μαΐου 2016 στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχε με δυναμική και ουσιαστική παρουσία στο φεστιβάλ σε συνεργασία με το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κοζάνης και τη συνδρομή των Επιμελητηρίων Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας και των φορέων που εμπλέκονται στον τομέα του τουρισμού.



Το περίπτερο της Περιφέρειας τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας-Πολιτισμού-Τουρισμού, Θ. Ζυμπίδης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης, Κ. Κυριακίδης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Καστοριάς, Χ. Καραταγλίδης, ο Υποδιοικητής του 3ου Σώματος Στρατού Υποστράτηγος Γρηγόρης Γρηγοριάδης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Π.Ε. Κοζάνης Φ. Κεχαγιάς και Π.Ε. Καστοριάς Αλίκη Ζήνδρου.
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στοχεύοντας στον επανακαθορισμό της θέσης της στην εσωτερική τουριστική βιομηχανία με τη δημιουργία ενός διακριτού, ελκυστικού και αυθεντικού τουριστικού προϊόντος, το οποίο θα συνδέεται με την ταυτότητα της περιοχής και θα ενσωματώνει την εικόνα της, διασφαλίζοντας ποιότητα στην εμπειρία της αναψυχής, προσπάθησε μέσω της συμμετοχής της στο 2ο Φεστιβάλ Τουρισμού να αφήσει το στίγμα της και να δημιουργήσει θετικές εντυπώσεις, οι οποίες θα μετουσιωθούν σε άμεσα και απτά αποτελέσματα. Η Περιφέρεια, με βάση τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία της περιοχής, σχεδιάζει την ανάπτυξη και προώθηση ενός τουριστικού προϊόντος, με ενιαία εικόνα και περιεχόμενο ως προορισμός ποιοτικών εναλλακτικών “εμπειριών” και απώτερο σκοπό την αύξηση της ελκυστικότητας, την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την άμβλυνση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων υπό τον όρο πάντοτε της αειφορικής διαχείρισης.
Η παρουσίαση της Δυτικής Μακεδονίας ως ενός ενιαίου εναλλακτικού προορισμού προωθήθηκε και μέσα από την ανάδειξη:
1. των παραδοσιακών και τοπικών προϊόντων που διαθέτει, με τη γευσιγνωστική προβολή επιλεγμένων προϊόντων και όχημα τοπικές παραδοσιακές συνταγές, και
2. παραδοσιακών δρωμένων και χορών από το χορευτικό συγκρότημα ΟΡΜΟΣ και τα Χάλκινα της Καστοριάς.
Η συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στο Φεστιβάλ, με ένα άρτια διαμορφωμένο από λειτουργικής και αισθητικής άποψης περίπτερο, έδωσε ηχηρό παρόν, συγκέντρωσε πλήθος κόσμου και θετικών κριτικών και είχε ως αποτέλεσμα, αφενός, την ανάδειξη του τουριστικού της πλούτου, της μοναδικής ποιότητας των προϊόντων της Δυτικομακεδονικής γης, των ιδιαίτερων παραδοσιακών δρώμενων και, αφετέρου, την προσπάθεια επανακαθορισμού της θέσης της, διεκδικώντας με αξιώσεις μερίδιο του εσωτερικού τουρισμού.