ΦΛΩΡΙΝΑ Η επίσκεψη στη Φλώρινα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελου Αποστόλου. - ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ : Η επίσκεψη στη Φλώρινα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελου Αποστόλου.

.

.

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Η επίσκεψη στη Φλώρινα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελου Αποστόλου.

Στους νέους αγρότες και σε όσους έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα θα προσφέρουμε επιπλέον ενίσχυση μέσα από τα σχέδια βελτίωσης, προκειμένου να τους δώσουμε κίνητρα για να παραμείνουν στην επένδυση που έχουν κάνει" ανέφερε από τη Φλώρινα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου.

ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK! ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ
Μιλώντας σε σύσκεψη με εκπροσώπους αγροτών και κτηνοτρόφων, ο υπουργός σημείωσε πως το υπουργείο προβαίνει σε αυτή την επιλογή, γιατί διαπιστώθηκε στο παρελθόν ότι οι νέοι αγρότες μετά τα δύο ή τρία χρόνια δουλειάς απογοητευμένοι αποχωρούν από το επάγγελμα.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην εξαγγελία του πρωθυπουργού για τη δημιουργία φράγματος στον Άγιο Γερμανό Πρεσπών και δήλωσε ότι ήδη το θέμα της μελέτης βρίσκεται σε καλό δρόμο, εκτιμώντας - σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς - ότι το έργο δε θα ξεπεράσει τα 18 εκατ. ευρώ.
Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που τέθηκαν στη σύσκεψη ήταν αυτό των ελληνοποιήσεων των φασολιών, με τον υπουργό να αναφέρει ότι θα πρέπει να ενεργοποιηθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, έτσι ώστε να παταχθεί το φαινόμενο αυτό, με τη συνεργασία και των ίδιων των παραγωγών των Πρεσπών.
Στη σύσκεψη τοποθετήθηκαν και οι τοπικοί αυτοδιοικητικοί φορείς, με τον αντιπεριφερειάρχη Στέφανο Μπίρο να αναφέρεται μεταξύ άλλων στο φράγμα Τριανταφυλλιάς που παραμένει εκτός λειτουργίας, αφού δεν έχουν προχωρήσει τα απαραίτητα αρδευτικά έργα. Ζήτησε δεν από τον κ. Αποστόλου την άμεση ένταξη του αρδευτικού της περιοχής στα έργα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης συνολικού κόστους 40 εκατ. ευρώ, προκειμένου να λυθεί οριστικά το πρόβλημα της άρδευσης του κάμπου της Φλώρινας.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη, ο κ. Αποστόλου τόνισε σε δήλωσή του πως "έγινε κατανοητό από την πλευρά όλων ότι ο αγροτικός χώρος μπορεί να πρωταγωνιστεί στην προσπάθεια που κάνει η χώρα μας για την παραγωγική ανασυγκρότηση, πόσο μάλλον όταν στη Φλώρινα και γενικότερα στη Δυτική Μακεδονία, υπάρχουν οι προϋποθέσεις".

Νωρίτερα, ο υπουργός συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Στέφανο Μπίρο, τον αντιδήμαρχο Φλώρινας Άρη Αριστείδου και τους δημάρχους Αμυνταίου Κώστα Θεοδωρίδη και Πρεσπών Παναγιώτη Πασχαλίδη.